Sagolika barnmöbler

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Du producerar och säljer icke vanliga möbler som är speciellt konstruerade för barn. Med andra ord du använder passande färg och motiv för att skapa en sagostil och flytta barnen i en värld av fantasi. Utifrån denna vision kan du designa visuellt unika produkter, som har förmåga att omvandla barnens rum till en sagoplats.

Info

Plocka verktygslådan fram! Barnmöbler är en av de enklaste att bygga, även om du inte har övat snickeri tidigare. Är du hobbysnickaren kan du lära dig hantverket. Verktyg, material, träslag, teknik och färger. Och hur du läser ritningar till modellerna, mallar och skisser.

Bästa sättet att lära sig snickra är att stå bredvid och ta efter en duktig snickarmästare. Näst bästa sättet är att snickra efter en förlaga, fotograferad och avritad med exakta mått uppgifter, angivet material och med noggrann arbetsbeskrivning. Så småningom kan du bli duktig och självständigt skapa vackra ting med användbar konstruktion.

Du kan sälja handgjorda möbler lokalt eller till breddare marknad beroende på hur mycket tid och pengar du vill satsa. Oavsett om du säljer dina möbler i en butik, på en loppmarknad eller över Internet, bör du hålla din målgrupp i åtanke vid produktion och marknadsföring.

Vill du starta ett hemsnickeri? Hitta en lokal i anslutning till hemmet och inred den med allt vad hemmasnickare behöver i form av möbler, verktyg och maskiner. Inred också ett litet rum till en samlingsplats där man kan få lite kaffe och lite fikabröd.

Sortiment

Dina produkter ska vara enkla och skapa lek och fantasi. Designen bakom barnmöblerna och inspiration kan vara hämtade direkt från sagornas värld. Möbelserien kan bestå bland annat av en byrå, hylla, garderob, spjälsäng och juniorsäng, och alla möbler kan du göra i färgerna rosa och blått. Alla dina möblemang är formade med jämna kanter, sänkta bultar och glidlådor med fullt funktionalitet. Dina kollektioner kan vara designade i teman som rör barnens åldersgrupp såsom pirater, safari m.m. och du kan producera ex. seriemöbler för småbarn eller äldre juniorer.

Bestäm vilka typer och stil av barnmöbler du säljer. Bestäm typ, kvalitet och märken av möbler du kommer att sälja. Tänk på barnets ålder du designar möbler för. Lägg säkerhetsfunktioner på en säng för barn som tenderar att rulla över när de sover. Du kan också behöva designa möbler som inte skulle vara för högt för barnet att nå.

Tänk igenom vilken typ av material du ska använda. Det finns många material som kan användas för att göra barnens möbler. Förutom trä finns det hållbara material såsom plaster och vinyller som du kan använda i din design. Om du designar en soffa, en stol eller en säng, kanske du vill använda klädsel av tyg eller läder material. Om du väljer trä som material, bestämma vilken färg eller lack passar för att använda.

Om du designar för en klient, se till att rådgöra med dem först. Lägg dekorativa detaljer som blommor, insekter, humlor och fjärilar. Samarbeta med möbelsnickare för att göra förbättringar på design och funktionalitet.

Hur du bygger barnmöbler

Hur man bygger barnmöbler, beror på de olika stilar, färger och mönster som kan användas. Barn älskar färgglada möbler i olika former och storlekar. Möbler som spjälsängar, sängar, stolar och bord, lekrum, etc. med ett tema och motiv kan vara några av deras favoriter. Även om de flesta av de möblerna är tillgängliga på marknaden, du kan försöka bygga något på egen hand för att skapa speciella möbelserier med dina egna motiv.

Barnmöbler är utformade för stabilitet, lång slitage och säkerhet. Skarpa hörn är avrundade. Fläckar och färger är giftfria. Små bitar ersätts med större, kraftigare versioner. Barnens möbler är lekfulla, enkla och funktionella. Barnen kanske inte uppskattar den fina snickeriarbete eller trassliga mönster på en sängram eller skåp. Barnmöbler måste vara tuff och tålig.

Välj dina mönster för möbeln som byggs. Olika mönster finns tillgängliga på Internet. Det lokala biblioteket har olika böcker på trämöbler som erbjuder ett urval av mönster. En befintlig möbelpryl kan användas som en mall för att skapa barnmöbler. Mätningarna behöver givetvis anpassas till barnets storlek.

Satsa på att bygga kvalitetsmöbler, men, om det är första gången för ett projekt av den här typen, ju mindre komplicerade planer, desto bättre. Barnhyllor eller tabeller kan vara lämpliga startprojekt.

Välj rätt trävirke

Innan du börjar bygga någon typ av möbler, är det mycket viktigt att välja rätt virke eller typ av trä för möbler. Valet av virke beror på vad du snickrar, men räkna att det måste vara starka och hållbara möbler som kommer att hålla i minst några år. Virket skall också vara flexibelt för att ge det en viss form och design. Det bör vara resistent mot väderomslag, skadedjur och svamp som kan försämra dess kvalitet med åren. Den bästa typen av trä som är mest populärt och kan användas för att bygga barnmöbler kan vara: ask, björk, alm, ek, bok etc.

Designa barnmöbler efter beställning

Designa möbler för barn kan vara lite av en utmaning, eftersom barn har olika behov, önskemål och krav jämfört med vuxna. Stil, höjd, storlek, hållbarhet och säkerhetsfunktioner alla bör beaktas. Numera är det också vanligare för möbler av hög kvalitet ska utformas med tanke på framtiden, undvika för mycket unga detaljer så att möblerna kommer att växa med barnet.

Bestäm syftet med möbler. Ta reda på om dina möbler kommer att användas för att sova, sitta eller skriva. Bestäm storleken. Är det en beställningsvara är det en bra idé att överväga storleken på rummet där möblerna ska användas. Mät storleken på rummet, se till att hålla i minnet hur de nya möbler kommer att passa in i detta rum och var den kommer att placeras. Mät bredden, höjden och längden av rummet för att få den totala dimensionen. Skriv ner mätningen på ett papper.

Börja designa. Du kan använda datorn för att utforma barnens möbler men du kan också använda ett konventionellt sätt att designa en möbel med hjälp av papper och penna. Använd ett papper som används av inredare och arkitekter för att använda mätningarna av galler. Det gör att du kan vara säker på att storleken på möblerna passar på den plats som det är tänkt att placeras i.

Håll kunden uppdaterad, och be om ett godkännande för eventuella ändringar i designen så att slutprodukten skulle fungera bättre för barnet.

Marknadsföring

Att designa och tillverka unika möbler för världens underbaraste målgrupp- barn, betyder att du inte erbjuder bara en produkt, den blir också en leksak eller kompis som öppnar dörren till fantasins värld. Detta unika ska lyftas fram i din marknadsföring. Det handlar om att förvalta det varumärke som du har satt för dina produkter – att erbjuda unika och kvalitativa sagomöbler för barn. Eller roliga produkter om barnen får bestämma!

Individer som är trötta på masstillverkade varor är ofta samma människor som är intresserade av att köpa lokalt. Starta försäljning av dina handgjorda möbler till barnfamiljer i ditt område. Du erbjuder också olika praktiska lösningar för föräldrar som underlättar för dem att underhålla sina barn i vardagen och skapar ett mervärde i långtidsanvändning av dina fantastiska träprodukter. I detta avseende, bör du satsa på den högsta möjliga produktkvalitet genom att kombinera trämaterial och färger som inte hotar barnens hälsa.

Har du en butik, hitta en lämplig plats. På grund av arten av ditt företag, du vill ha en plats som har bra parkering och lätt tillgång till barnvagnar och gravida kvinnor. Det bör vara tillräckligt stor för att visa upp ett bra provsortiment av möbler, samt lagring för möbler som inte syns i fönsterskylten.

Kontakta lokala barnsjukhus och kliniker och andra platser gravida kvinnor och barn familjer besöker och be att få lämna infoblad. Kontakta dag och fritidshem, leksaksbutiker borde vara intresserade av dina produkter.

Gå ut till lokalpressen med din verksamhet och bjud in dem för att få gratis reklam. Annonsera i lokala tidningar och på webben. Sätt upp annonser i och runt omkring bostadsområdet.

Att snickra helt unika tomteskåp eller tomtestol kan bli en bra idé i jultid. Du kan också sälja dem på marknader.

Prissättning

Skapa en prislista för alla dina möbler. På så sätt kommer du att kunna hålla koll på hur mycket du tar betalt och vad du säljer. Handgjorda möbler kan vara svårt prissätta om du inte vet var du ska leta efter information. Handgjorda möbler bäst värderas genom att prata med säljare eller genom att besöka de butiker som säljer möbler. The Värdet av handgjorda möbler bestäms i grunden av leverantören som bygger möbeln.
Bestäm om du kommer att sälja endast ett fåtal bitar eller många bitar. Om du planerar att erbjuda massor av möbler till salu, kommer lägre priser hjälpa dig att sälja fler enheter.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg