Begagnade barnkläder

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Kretsloppssamhället går sin väg och återanvändning av allt som går att återanvända är inne. Undersökningarna visar att alltfler köper begagnade varor och efterfrågan på begagnat ökar varje dag. Konsumenterna börjar spara och handlar mera i second hand butiker för att få pengar över till annat.

Info

Innan du börjar

Om du gillar handel men inte har pengar för att öppna en vanlig butik, kan en second hand butik vara någonting för dig. När det gäller second hand butiker finns många som öppnar en sådan butik i sin källare eller i sitt garage. På det sättet undviker man de tyngsta, fasta kostnaderna som hyra, el och värmekostnader. Man kan dessutom själv välja öppettider och anpassa verksamheten till egna behov.

Nackdelar med hemmabutiker är att de fungerar bara på mindre orter där folk känner varandra. Vill du börja på heltid måste du troligen i framtiden flytta till en plats där det finns flera andra butiker och där många människor finns. Alternativt kan du sälja över postorder.

Egen butik

Om du väljer och har möjlighet att öppna en egen butik, försök förhandla till dig några månaders gratis hyra mot tillägg i hyran därefter. Planera inredningen, hyra, inköpen, lagerhållning, annonsering och gör en så noggrann startbudget som möjligt. Som extra service i butiken kan du exempelvis hyra ut videokameror, dopklänningar eller resesängar för babyn. Du kan även ha service på barnvagnar eller något annat som stärker upp din profil och drar fler kunder till butiken.

Starta med kommissionsförsäljning, som betyder att det man lämnar in för försäljning måste säljas först, innan man får betalt för det. Det som inte blir sålt under den tiden man får ha kläderna i butiken, får man hämta hem. Den som lämnar in varor till kommissionsförsäljning får mellan 40-60% av försäljningspriset. Om det gäller dyrare varor som barnvagnar tar du vanligtvis en fast förmedlingsavgift. Rikta ditt sortiment mot de artiklar som är mest efterfrågade: regnkläder, stövlar, jackor, jeans, tröjor, barnvagnar, leksaker och annat som barn brukar behöva. Naturligtvis skall alla kläderna och saker vara hela och rena.

Marknadsföring

Placera varorna praktiskt så att kunderna lätt hittar i butiken. För att klara sortimentet skall du i god tid innan öppningsdagen annonsera att du snart tänker öppna en second hand butik och att du redan nu tar emot kläder och saker till försäljning. Dela ut reklamblad i området du bor i och i allmänna lokaler typ barnavårdscentralen och daghem. Om dina kläder är säsongsbundna kommer det att vara helt avgörande för resultatet om du kan förlägga försäljningen vid rätt tid.

Försök att skaffa dig en bild av den målgrupp du vill rikta dig till och tänk igenom när de kommer att kunna vara mest lediga för att besöka din butik. Alternativt kan du även sälja kläder för vuxna men det beror om du har tillräckligt med utrymme för sådan hantering i din lokal. Barnkläder är lämpliga för att de kräver mindre plats.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg