Begagnade leksaker

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Det kostar att ha barn. På bara några månader kan de växa flera storlekar vilket innebär köp av nya kläder, skor och barnvagn. De flesta barn leker inte med större delen av sina leksaker, läser inte gamla böcker och de absolut inte kan bära kläder som inte längre passar. Ett sätt att komma undan lite billigare är att köpa begagnat.

Info

Bland annonser i tidningar och på nätet finns mängder med gamla prylar som söker nya ägare. Att köpa begagnat är inte längre något för de riktigt panka eller alternativa. Tvärtom är det genomtänkt och trendigt att göra klipp till barnen på second hand. Så resonerar många föräldrar.

I dag dessutom, när statistiken visar att många separerar och barn bor på två håll, behövs det dubbel uppsättning av mycket. Mor- och farföräldrar behöver barnstolar och annat till barnbarnen och många behöver dessutom saker till sommarstugan. Då blir det väldigt dyrt om man ska köpa nytt hela tiden. Andrahandsmarknaden växer och det går att göra fynd, inte minst till barnen.

Är du ett begagnat proffs? Affärsidén är att sälja begagnade leksaker, spel, dockor, barnböcker och filmer till bra priser. Skapa ett alternativ, som även ska fungera för dem som vill sälja saker. De slipper annonsera, passa telefonen och tala med folk som vill pruta.

Så fungerar det

Affärsidén bygger på att det ska vara lätt att köpa begagnat. Det kan vara besvärligt att svara på annonser och åka runt för att hitta saker. Du kommer troligen inte locka till sig dem som vill få ut maximalt med pengar för prylar som barnen blivit för stora för. De flesta är nog mer intresserade av att sakerna ska komma till användning, än att tjäna pengar på dem, men många har inte heller tid eller ork att sälja själva. För dem blir din butik ett alternativ.

Sortimentet kan vara indelat i två kategorier: begagnade varor som du säljer åt andra mot provision samt begagnat som du själv letat upp. Där ska finnas det mesta utom kläder. Det finns tillräckligt många sådana butiker, den marknaden behöver inte en till konkurrent. 

AdobeStock 38215835

Vill man sälja sina saker lämnar man in dem hos dig på plats i din butik. Ni bestämmer pris tillsammans, sedan får det ligga till försäljning i några månader. Ägaren får ett inlämningskvitto på allt du har fått in där det även står ett datum för hämtning. Från och med detta datum kan man hämta det osålda och få betalt för det sålda. Man behöver givetvis inte komma kanske just på hämtadagen, utan har ytterligare några veckor på sig. Sedan lämnar du alla osålda saker till välgörande ändamål.

Du tar endast emot hela, rena och inte för omoderna saker. Du tar inte heller emot sådana mängder att du inte kan hänga ut det i butiken inom en vecka. Därför kan det vara en bra idé att alla som funderar på att lämna sina saker först kontaktar dig och ser om det finns behov av just det man vill lämna in för tillfället.

Miljötänket

Du är förebild för ett hållbart samhälle. Miljön kräver att vi sparar på naturresurserna, därför anser många att återanvändning av användbara produkter är rätt väg att gå. God kvalité håller ju i flera generationer. När du har startat din egen second hand butik kan du fullfölja vision om återanvändning som ett sätt att skona miljön.

Sortiment

Du säljer leksaker, barn och spädbarnutrustning, barnvagnar och sport och fritidsutrustning. Allt tydligt indelat i storlekar och efter säsong. I småbarnsavdelningen kan du ha allt från barnvagnar och babysitters till gåstolar, bilbanor och lego. För de äldre kan du erbjuda tv-spel, mangaböcker och CD-skivor. På fritidsavdelningen har du säsongsenliga produkter: skor, inlines, cykelhjälmar, badgrejer, fotbollsskor, sandleksaker, skidor, skridskor, hockeyutrustning och ridkläder.

Du vill självklart leverera de bästa begagnade produkterna. Därför genomgår alla dina leksaker och barnartiklar en besiktning och funktionskontroll innan de rengörs. Batterierdrivna produkter testas, sedan tas batterier ur varan innan den levereras till kunden. Alla böcker genomgår en besiktning för att upptäcka eventuella skador. När det kommer till spel, går du igenom spelens alla delar innan de görs klara för försäljning. Kunden måste få alltid ett fullt spelbart och komplett spel.

Försäljning

Bestäm var du vill sälja leksaker. Från en gatubutik, på loppmarknader eller publicera bilder av dem och sälja på nätet. Välj det alternativ som fungerar bäst för dig och din budget.

Köparna representeras av alla slags människor. Alla tjänar på begagnade leksaker. Barnfamiljer förstås, men även mor- och farföräldrar som kan ha en hop av att handla julklappar till barnbarn. Och i stället för att köpa en fabriksny leksak kan de överraska med ett som är lika fin, för ungefär samma pris.

Fräscha, rena leksaker och prylar i synnerhet är mer tilltalande för köpare och kommer att säljas till ett högre pris.

Sälj till skolor och förskolor

Se om det finns möjlighet att kunna leverera till områdets skolor och förskolor som ett sätt att minska påverkan på miljön och ge skolorna ett mer ekonomiskt alternativ till att köpa nytt. Du tycker, och kanske även skolrektorn, att det är viktigt att hushålla med miljön samt att tidigt lära barnen att en begagnad sak inte behöver vara sämre utan, ur ett miljöperspektiv, till och med bättre. Skulle man handla över ex. tusen kr får kunden självklart sin leverans fraktfritt.

Hur du köper billiga leksaker för återförsäljning

När du säljer leksaker, är det viktigt att försöka göra någon form av vinst. För att göra detta, köpa leksaker till låga priser i första hand är viktigt. Det finns många sätt att köpa billiga leksaker för återförsäljning om du vet när och var du ska leta.

Sök efter leksaksaffärer som stänger eller går i konkurs. När butikerna stänger för gott, de försöker att avveckla sina lager och säljer ut till extremt låga priser. Vid konkurs försäljning, kan du hitta leksaker för upp till 80 procent rabatt eller ännu större. När du köper mycket rabatterade leksaker och sälja dem senare, är din vinstmarginal utmärkt.

Du kan hitta bra fynd på leksaker under hela året som du kan förvandla till en vinst senare. När du ser en viss leksak med nedsänkt pris eller kraftigt rabatterade - köp dem.
Handla billiga leksaker på nätet. Köp försiktigt använda leksaker, putsa dem och sälj till ett bra pris. När du köper billiga leksaker på nätet, vara uppmärksam på fraktkostnader.

Bra ställen att hitta begagnade leksaker inkluderar garage eller gård försäljning och loppmarknader. Kontrollera din lokala tidning för datum och tider för loppisar och besök din lokala marknad regelbundet för att hitta billiga begagnade leksaker.

Tänk på!

När det gäller begagnat tittar folk oftast efter varumärken som de vet håller god kvalitet. Detsamma gäller leksaker. Men, att sälja begagnade grejer från en privat person, det vill säga inte av en näringsidkare, betyder också att du inte har något stöd av konsumentskyddande lagstiftning. 

Det finns ingen lagstadgad ångerrätt eller reklamationsrätt såvida du inte kommer överens om detta. Därför kan det vara viktigt att undersöka alla produkter noggrant innan du börjar sälja dem. Särskilt viktigt är det vid försäljning av produkter som bilbarnstol, skötbord, cykel, hjälm och barnvagnar.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg