Centrum för elektronisk underhållning

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Data och tv spel håller på att erövra svenska ungdomar. Spelen har blivit både snabbare och snyggare och på marknaden finns många olika spel att välja mellan. De flesta spel är speciellt gjorda för ungdomar och barn, vilket tömmer föräldrarnas plånböcker. TV och datorspel har blivit efterlängtade presenter som står överst på julklappslistorna. 

Details

Majoriteten av ungdomarna har en hyfsat bra dator hemma och tillgång till de vanligaste spelen, men den riktiga spelvärlden, präglad av realism där bilkörning, fotboll, rymdkrig och sagor utspelas i realtids 3D är fortfarande bara en främmande attraktion för många.

Så gör du

Det är inte lätt att imponera på ungdomar i en tid då nya tekniska saker nästan har blivit deras vardagsmat. Samtidigt är det brist på ställen där unga kan få annorlunda underhållning och samtidigt umgås med varandra. Du kan tillfredsställa deras behov. Varför skall de köpa dyra spel, använda dem en eller två månader och sedan inte använda dem mer. 

Öppna ett center för elektronisk underhållning och bjud ungdomarna på en annan upplevelse än gamla utslitna dataspel och tråkiga TV-kvällar. Ge dem nöje till lågt pris. För att kunna göra det behöver du en lokal, nödvändig utrustning och attraktiva spel som andra inte lätt kan få tag i. 

Det finns flera utrustningar både till TV:n och till datorn. En ny trend är att man bygger upp ett nätverk där barnen kan köra spel tillsammans från olika datorer. Ordnar du en stor TV- skärm och några senaste spel blir det säkert roligare än att spela hemma.

Komma i gång

Utveckla en affärsplan som tydligt kommer att beskriva vad du vill göra, hur du planerar att göra det, och vilka är målgrupper för ditt spelcenter. Besluta om en budget. Du måste veta hur mycket pengar du kan spendera på spel och andra nödvändigheter innan du börjar göra inköp. Detta gör att du kan bättre fördela dina pengar och köpa saker som du verkligen behöver för att öppna. Dessutom måste du presentera detta när du ansöker om finansiering. Detta är vanligtvis ett krav för dig som inte har råd att betala för alla kostnader ur fickan. 

Hitta en plats som kommer att vara lätt tillgänglig för tonåringar i ditt samhälle. Ditt spelcenter kan inte nå sin fulla potential utan att det har enkel tillgång. Överväg att starta anläggning nära till skolor och träffpunkter för unga. Kolla igenom tidningar och nätet för att hitta en byggnad som är till uthyrning i ett önskvärt område. 

Utrusta ditt spelrum med relevanta spel och utrustning. Köp aktuella spel, begagnade och nya, stora tv-skärmar. Se till att du skaffar tillräckligt kraftfulla datorer med stor lagringskapacitet och snabbhet. Dina datorer och spelenheter måste klara alla de krav som de mest avancerade spelen och programmen ställer. Leta efter bra spel på marknaden och testa de som ser mest intressanta ut. Titta i svenska och utländska speltidningar och på nätet. Där hittar du de hetaste spelnyheterna med betyg på och recensioner av olika spel.

Köp automater och håll dem laddade med näringsrika juicer och sportdrycker.

Tänka på

En gång i tiden dominerades videospelmarknaden av de gamla tvådimensionella sport- och flygspelen. Med tiden har forskare och spelutvecklare upptäckt allt fler möjligheter när det gällde att kombinera datorer och underhållning. Idag är utbudet enormt och det är inte lätt att välja. Allt är inte våld, kamp och skräck. Det är bevisat att reaktions- och koncentrationsförmågan kan utvecklas genom att spela vissa spel. Det finns faktiskt lärorika och pedagogiska spel som är oerhört roliga och spännande. Prioritera dem! 

Bortsett från att skaffa nya spel, kan du också lägga till begagnade på din lista. Visst är det sant att de nya spelen är heta och många unga vill få sina händer på dem. Men det finns också en hel del spelare som söker efter prisvärda begagnade spel att spela med. Erbjuda köp-och sälj kan också vara ett bra komplement till dina tjänster.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1