Datoriserad arkitektbyrå

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

En gång i tiden innebar arkitektarbete traditionella ritningar i två dimensioner, massor av papper, linjaler, skisser och teckningar. Men idag när datorerna tar över de flesta arbetsuppgifter och arbetsmetoderna förändrats har arkitektarbetet också bytt ut sina kläder. Man kan nämligen bli arkitekt utan att hålla en blyertspenna eller någon annan penna i sin hand. Helt datoriserat skall det vara. 

Details

De som vill planera om sitt hus, sin lägenhet eller sitt kontor nöjde sig tidigare ofta med att kunna rita och se tvådimensionellt. På det sättet fick man en god bild av rumsytorna och dimensionerna. Idag får man sin dröm om det nya huset förverkligad direkt på dataskärmen. Man kan t.o.m. själv gå runt i bostaden bara genom att klicka på programmets "rundvandringsknapp".

Komma i gång

Om du har kunskap om både inredning och data, skaffa nödvändig utrustning och starta en datoriserad arkitektbyrå. Med hjälp av lämpliga datorprogram kan du skapa drömhus, lägenheter eller kontor direkt i datorn, både in- och utvändigt, innan arbetet med teckningar ens är påbörjade. 

Det gäller förstås program som exempelvis 3D-inredaren som möjliggör att rita och planera i tre dimensioner. På detta sätt får du en mycket tydligare presentation än tidigare, och du jobbar också mycket snabbare. I programmet finns en hel del praktiska funktioner som gör ditt jobb mycket lättare än förut. Många komponenter är fördefinierade och handlingar automatiserade så att du inte alls måste vara världens bästa arkitekt för att använda dem. 

Med dator kan du alltså skapa en byggnad från idé till färdigt objekt. Tusentals färger, material och inredningsföremål finns inbyggda i programmet och du egentligen bara väljer och sätter på plats, och du har möjlighet att tiden följa din fantasi, improvisera och förändra.

Till sist kan du spara alla dina ritningar som en AVI-fil, vilket innebär att din kund får en "videofilm" som sedan kan spelas upp om han vill visa det som han har gjort för andra utan att ha tillgång till inredningsprogrammet.

Marknadsföring

Specialisera dig på inredningar av småhus, lägenheter eller kontor och butiker. Lär dig utnyttja alla möjligheter som de moderna inredningsprogrammen har idag. Skaffa ett förslag av inredning enligt dina kunders önskemål och ändra sedan tills din kund är helt nöjd. Konkurrera med fantasifulla och flexibla lösningar och snabbhet. 

Som en alternativ marknadsföringsväg kan du ordna en liten utställning där du visar ett antal färdiga hus och lägenheter som du har ritat i ditt 3D-program.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1