Datorköpkonsult

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

För nybörjaren kan det bli svårt att köpa dator, både för företagare och privata kunder. Man stirrar sig blind på olika annonserbjudande som man inte förstår och blir förvirrad av mängden märken, modeller och tekniska beskrivningar. Men det är användningsområdet som avgör vilken dator man behöver.

Details

Att välja dator

För att undvika att slösa pengar på fel och onödigt dyr utrustning måste man vara klar över både sina önskemål och behov. Ska datorn användas för ordbehandling och enklare räkenskap är det överdrivet att köpa en avancerad multimediadator. Tänker man hantera grafik, bilder och rörliga teckningar behöver man en kraftfullare dator och mer tillbehör. Många glömmer att datorn först och främst är ett arbetsredskap. Visst går det att göra en massa andra saker med en dator. Många föräldrar köper exempelvis avancerade datorer bara för att deras barn ska kunna spela olika dataspel. Men ofta är det kanske klokare att investera i ett TV spel. Det blir billigare och enklare.

Så gör du

Viktigt att tänka på när man väljer dator är vad man vill använda datorn till. Speciella användningsområden som bild eller ljudbehandling ställer förstås andra krav på utrustning än de uppgifter en företagare vanligen utför. Nya program brukar ibland kräva mycket internminne och mycket hårddiskutrymme för att kunna användas på ett behagligt sätt. Om man har ett rörligt jobb är den bästa lösningen troligen en bärbar dator. Har man planer på att använda Internet, köpa nya spel till ungarna eller bränna sin egen CD skiva, då ska man definitivt undvika gamla datorer. Det är alltså mycket tankearbete innan man hittat och köper rätt dator, och det är det som du ska göra åt dina kunder som består av privata personer, företag och myndigheter. Håll dig väl informerad om vad som händer på datamarknaden.

Företagsmarknad

När man vill datorisera sitt företag finns det många fallgropar. Nya produkter och tjänster lanseras i så snabb takt att säljarna ofta själva saknar kunskaper om dem. Rådgivning inför köp har minskat medan antalet reklamationer och tvister har ökat. Många företagare är rädda eller osäkra inför datorköp och In- ternetuppkopplingar. En kortsiktig syn på datakostnader blir ofta dyrt i längden. Det lönar sig ofta att lägga pengar på att få kraft och lagringsutrymme när man köper nytt. Faktum är att inköpspriset utgör bara 20% av kostnaden för en PC under en femårig period. De andra 80 procenten är kostnader för att driva, underhålla, uppgradera och anpassa nätverket till en omgivning i ständig förändring.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1