Sälja små produkter via Internet

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Internet används mer och mer för handel och försäljning i Sverige. Exempel på varor som idag köps på Internet är CD-skivor, böcker, bildelar, datautrustning, resor och biljetter. Det fungerar alldeles utmärkt, det är lätt och det används dagligen. Det finns flera undersökningar som visar att försäljning via Internet kommer att växa och utsättas för ännu större tillväxt under de närmaste åren.

Details

Att ha en produkt som kan konkurrera med kvalité och pris över den globala Internetmarknaden är en god förutsättning för att kunna tjäna pengar på Internethandel.

Innan du börjar

Det är enkelt att börja sälja på internet om du vet hur det fungerar och kommer med en produkt som många människor behöver. Men du måste välja rätt produkt, rätt logistik och marknadsföring.

E-handelsmarknaden har fullkomligt exploderat de senaste åren vilket gör att nästan allt idag säljs online. Detta gör att det blir väldigt viktigt att du kollar konkurrensen på den produkt du skall sälja. Några branscher som är riktigt tuffa att nå ut med idag är kläder, filmer och musik och kanske hemelektronik. Självklart går det att lyckas i dessa branscher men du får då antingen ha väldigt stora resurser om du skall konkurrera med stora aktörer eller hitta en väldigt speciell produktnisch inom det produktsegment du skall verka.

Lämpliga produkter för internetförsäljning

Digitala och digitalt överförda produkter och tjänster lämpar sig självklart mycket bra, till exempel musik, film, datorprogramvara, nyhetstjänster, försäljning av bilder, e- böcker. När det gäller fysiska produkter gäller det att se förhållandet mellan varans pris och distributionskostnaden. Jämför gärna med traditionella postorderföretag och deras utbud. Komplexiteten i produkten eller tjänsten styr möjligheten om den går att sälja eller distribuera via Internet.

Som hantverkare utför du ditt arbete fysiskt på något ställe, men det hindrar dig ju inte från att sälja reservdelar m.m. från en webbutik under tiden. Orderna kommer in medan du är borta och du ordnar med leveranser en kort stund per dag. Var inte rädd för att kombinera. Möjligheten för utveckling av verksamheten finns där.

Till slut det som alltid gäller: Du måste ha en bra produkt eller tjänst att erbjuda. För ett litet företag är det oftast svårt att konkurrera med priset, men det finns mycket annat som du kan "krydda" ditt erbjudande med.

Vad ska du sälja?

Tycker du att du har en kanonprodukt eller en produkt med ett riktigt bra pris som du vill sälja online?

Du kan sälja i princip nästan vad som helst på Internet. En uppfattning är att det är lämpligt att börja med att sälja små produkter för de kräver mindre lager och är lättare att hantera. Exempel på en lämplig produkt kan vara torkade blommor. Torkade blommor kan skickas per post och har lång hållbarhet. Sätt upp en hemsida och berätta om ditt sortiment samt skriv några tips på hur man kan använda och sköta blommorna.

Det går även bra att sälja andras produkter. Hitta de blomodlare som redan har egen tillverkning av torkade blommor och fråga om de vill använda din hemsida som försäljningskanal för sina produkter. Sedan kan du i princip sälja över hela världen med leverans via posten. Internet är redskapet som gör det möjligt.

Hur ska du sälja?

Rent praktiskt gör din kund inköp på Internet genom att leta upp sin vara, läsa om den och bestämma sig för om det är någonting för honom eller henne. Om du säljer egna produkter bör du räkna med en service och underhållsorganisation som klarar att skicka produkten till köparen och även sköta beställningarna per telefon eller post.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1