Sälja blommor på nätet

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Tidigare fanns blommor traditionellt endast i blomsterbutiker och stormarknader. Men den ökande efterfrågan på blommor, liksom populariteten för Internet har lett till förekomsten av nätbaserade blomsterbutiker och webbplatser som säljer blommor online. 

Är du en florist som vill bygga en online verksamhet? Eller en blomsterodlare som har ett välfyllt förråd med ett stort sortiment av snittblommor och krukväxter? Sälja blommor online genom att arbeta med en florist är också ett sätt att komma igång.

Details

 Om du är intresserad av satsningar i den här branschen, måste du studera. Du kan surfa på många idéer och lära dig genom att imitera framgångsrika exempel på nätet.

Hur du blir en online-florist

De flesta människor älskar blommor och samtidigt när nästan vad som helst kan köpas online idag blir blommor inget undantag. Online försäljning av blommor innebär att du säljer egna - eller inköpta grossistblommor men får beställningar och hanterar försäljningen via nätet. Vid köp på nätet, skickas blommor inte bara till konsumentens dörr, utan ofta kan levereras så snabbt som krävs. 

Som en online återförsäljare av blommor kan du sälja till detaljhandeln och blomsterbutiker samt individer som vill beställa på nätet. En distributör som regelbundet förser upptagna blomsterhandlare med blommor kan skapa sig en lönsam nisch. 

Gå in på någon av dem stora online blomstersajterna och jämför. Hur ser deras hemsida ut? Hur beskriver de blommorna du vill sälja och andra liknande varor? Vad är ett marknadsmässigt pris? De flesta webbplatser erbjuder förmånliga rabatter eller paketavtal för stamkunder. Dessutom erbjuds ofta en deal där tillsammans med blommorna man kan också leverera mjuka leksaker, godis, ballonger, eller kort som ska sändas till beställaren. 

Leta efter yrkesmässiga leverantörsföretag som erbjuder budtjänster för dina leveransbehov. Detta är viktigt för att säkerställa dina leveranser inom avtalad tid. Du ska säkerställa att blommorna levereras i premium skick tillsammans med mottagarens namn eller meddelande.

Fördelar med att köpa blommor online

Köpa blommor via Internet har blivit ganska vanligt nuförtiden och det finns olika nya webbplatser som kommer upp. Oavsett om det är ett äktenskap, fest eller babyfödelse, köpa blommor på nätet ger konsumenterna möjlighet att spara tid. Detta passar särskilt de som har det svårt att gå till en blomsterbutik och köpa blommor där. En onlineflorist tar i stället order online och levererar beställning på den adress som anges av kunden. 

Den andra fördelen med beställning är online att man kan välja från ett större antal blommor som inte kanske finns hos lokala floristen. Det är bäst att erbjuda periodiskt urval av säsongsbetonade blommor som alltid är färska och mest önskvärda. Men man kan hålla även andra blommor som inte är årstidens, tillgängliga i onlinebutiken.

Komma i gång

Det viktigaste att göra när du börjar sälja blommor på nätet är att lära känna blommor. Veta alla olika typer, färger, skötsel och hur du tar hand om dessa. Vilka färger fungerar bra tillsammans. Du odlar och säljer dina egna blommor eller besöker en blomsterhandlare och köper blommor efter behov (dagligen eller veckovis). Du måste alltid ha färska blommor för att dina kunder ska få bästa möjliga kvalitet. Kom upp med en användning för döda och döende blommor. Dessa kan sättas i gödningsmedel, torka ut till dekoration eller hitta någon annan användning. 

Skaffa kvalitetsfilm från handlare, och om inga foton är tillgängliga använd en digitalkamera för att ta egna bilder av dina blommor. När du har fått bilder i dator kan du ladda upp dem till webbplatsen. Om du inte har kunskaper i webbplats utformning och programmering, anlita andra människor att göra det åt dig. Bara var försiktig hur du arrangerar dina blommor. Se till att det du presenterar är perfekt eftersom det är den enda grunden för kundens val. Beskriv ditt företag också och lägga ut dina regler och leveransplan. När din webbplats har skapats kan du börja sälja dina blommor.

Se till att du har blommor i alla former och storlekar så att vem som helst kan välja från en mängd olika blommor beroende på deras budget. Ge rika beskrivningar av objekt. Kontrollera alltid vilka extra kostnader som tillkommer vid din beställning. Vanliga avgifter som brukar tillkomma är bland annat fraktavgift. Dessa avgifters storlek kan variera mycket hos olika butiker. Ibland får man även betala extra för snabb leverans eller leverans på avlägsna platser. 

Placera ett sökfält på din webbplats som gör att gästerna kan skriva in sitt postnummer för att se om du levererar till det området. Ordna ett lager för förvaring av blommor och anställ - eller skapa avtal med leverans företag. Använd ett dataprogram som anpassats för dig och som automatiskt varnar dig om en beställning och hanterar den på egen hand.

Marknadsföring

Annonsera din webbshop. Ditt webbföretag ska kunna omsätta tillräckligt mycket för att täcka de kostnader som är förknippade med att köpa en stor mängd blommor och andra utgifter du har. Du kan dela din länk genom olika sociala nätverk. Du kanske vill skriva artiklar om blommor och lägga upp dem på artikelarkiv. Se till att dina artiklar har länk till din webbplats. Du kan annonsera via mun till mun också. Berätta för dina vänner om din blomsteraffär och be om deras hjälp att sprida denna nyhet. 

Kom ihåg att reklam är nyckeln till framgång för din verksamhet. Om du inte kan marknadsföra din online blomsteraffär, kommer ingen order heller. Inkludera säsongsbetonade specialerbjudanden och presentkort. Lämna möjlighet att få en personlig hälsning skrivet på utvalda kort eller sten. 

Skapa en webbplats som gör online beställning enkel och okomplicerad. Bilder är viktiga. På de mest etablerade blomster sidorna på nätet går det att ladda upp flera bilder på varan. Utnyttja denna möjlighet. Tänk igenom hur du vill att köparna ska kontakta dig. Om du sätter ut ditt mobilnummer kan du bli kontaktad när som helst på dygnet. E- post kan vara ett alternativ om du inte vill och kan svara när som helst. 

När du ska skicka varan, var noggrann med hur du förpackar den så att den inte skadas under transporten. Se till att hålla dina löften, även när det gäller leveranser.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image