Sälja fröpåsar och blomsterlökar

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

När de flesta människor tänker på att starta ett företag, är sälja frön inte ofta deras första idé om en framgångsrik och lönsam verksamhet. Detta kan dock vara en mycket givande verksamhet som du kan tjäna pengar på och samtidigt göra något bra för jorden. Fröer och lökar kan vara lättsålda produkter som ger dig en bra förtjänst.

Details

Fördelar med att sälja frön är att det är lättsålt. Till skillnad från andra varor så är det här något som de flesta villaägare ändå köper. Nackdelar skulle kunna vara att försäljningen är begränsat till en säljperiod per år.

Bestäm din plats eller försäljningsplattform

Det första du måste bestämma är om du ska sälja från en verklig butik eller starta en online-verksamhet. Självklart kommer en onlineverksamhet kosta mindre att starta eftersom det inte finns några hyror och få till stånd en webbplats är relativt billigt. Om du väljer en lokal, måste du hitta en plats samt hyra eller köpa den. Försök att hitta en plats som är en trevlig del av staden - runt andra företag och som lätt kan ses av allmänheten. Om ditt företag kommer att vara en online-verksamhet, måste du tänka på ett domännamn och registrera det, och köpa tjänster från en webbdesigner.

Få dina leveranser

Köpa från producenter direkt gör att frön och lökar kan köpas till ett betydligt lägre pris. Det finns många olika grossister som kan ge dig kvalitets frön till ett bra pris. Ansök om en återförsäljnings licens och skriv avtal. Gör en del forskning om årstiderna och när vissa blommor blommar så att du vet vilka blomfrön ska du beställa till din lager.

Nästa steg är att beställa kataloger för vidare information om priser och annat. Du bör köpa nya frön som har torkats och skördas korrekt så att de är mer livskraftiga. Mycket information om allt detta hittar du hos din leverantör. 

Om du kommer med en fysisk verksamhet, kan du behöva köpa displayställ och skyltar som visar hur blommorna kommer att se ut i full blom. Det finns många ställen att hitta dessa skärmar och annat ditt företag behöver på, kolla på nätet för resurser.

Starta en fröverksamhet

Det finns ett brett utbud av fröer i landet. Man kan köpa både moderna sorter och gamla arvesorter, frön till exotiska växter och lokala sorter, och det mesta hittar man idag lätt via nätet. Det finns fröer för blommor, grönsaker, kryddor, örter, groddar och gräsmatta. Bestäm fokus för din fröverksamhet, såsom kulinariska eller medicinska örter, eller organiska frukter eller grönsaker.

Nischade branscher finns just för att tillgodose specifika konsumenter. Forska befintliga fröföretag och sök en öppen nisch du kan fylla eller en specialitet som är underrepresenterat. Börja bygga en lager med fokus på frön du har valt för ditt företag. Köp frön från andra fröodlare och leverantörer eller odla och skörda sina egna frön för att börja bygga ditt lager. 

Designa förpackning för dina frön. Den ska innehålla information om färdigt växtutseende, smak och användning, samt instruktioner för plantering och skörd, inklusive den bästa temperaturen och säsong, rekommenderat avstånd och perfekt planterings djup.

Marknadsföring

Skapa en professionell image för din blomma fröverksamhet. Annonsera ditt fröföretag, oavsett om det kommer att vara ett online eller fysisk verksamhet. Marknadsföring är nyckeln till en framgångsrik verksamhet, och det finns många sätt som du kan göra detta på. Tänk på din målgrupp och skapa dina annonskampanjer speciellt för dem. Till exempel kan de som är intresserade av frön vara äldre män och kvinnor eller barnfamiljer. 

För ett lokalt företag, behöver du flygblad, visitkort och pressmeddelanden. Andra alternativ är att skicka direktreklam och annonsera i lokal tidningen. Du kan också besöka online-forum, webbplatser och bloggar om frön och blommor för att annonsera. Skicka meddelanden, svara på frågor och lämna länkar till din egen webbplats. Detta är ett bra sätt att locka potentiella kunder. 

Designa en webbplats och en katalog för din fröverksamhet. Ge plats åt information om företagets inriktning. Berätta en historia om varför du valt att starta ett fröföretag och vad du unikt har att erbjuda. Förbered beskrivningar och bilder av de växter som kunderna kan odla från varje frösort du erbjuder. Inkludera ett formulär för pappers tryckta katalog och en säker beställning online formulär på din webbplats. 

Marknadsföra din fröverksamhet vid evenemang riktade till trädgårdsmästare, såsom trädgårds marknader och försäljningsmässor. Öppna grossist konton med trädgårdsarbete butiker och naturliga livsmedel butiker. Placera webbannonser på trädgårdsarbete bloggar och starta en blogg på din egen för att locka potentiella kunder till din försäljnings webbplats. Skapa en betalningsplattform. Om du ska göra affärer på nätet, behöver du ett sätt för dina kunder att betala.

Sälj via klasser och föreningar

Gör som många andra fröförsäljare. Samarbeta med lokala föreningar och klasser och erbjud dem att sälja för att tjäna extra pengar för klassresan och liknande. Säljarna går runt till grannar, vänner, släkt och bekanta och tar upp beställningar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image