Regionala presentkorgar

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Är du konstnärligt och njuter av att göra kreativa produkter? Har du idéer om lokalt tillverkade, hållbara varor som skulle kunna skapa bra presenter tillsammans med varandra? Är du bekväm att arbeta under semesterperioder?
Folk älskar presenter och överraskningar. Kombinera din passion för mat och hantverk med miljötänk och leverera speciella alternativa presentkorgar komponerade med lokalt producerade varor!

Details

Hur fungerar det?

Den största skillnaden mellan dina presentkorgar och konkurrenternas är de produkter du väljer att sätta i dem. Dina presentförpackningar är fyllda med lokalt tillverkade gourmet produkter handplockade och packade med största omtanke. Du fokuserar på miljövänliga temakorgar och skräddarsydda presenter fyllda med lokalt konfekt och varor som produceras av små hantverkare, bagare och andra människor som skapar härliga delikatesser. När man köper en regional presentkorg fylld med godsaker stödjer man små lokala producenter och lokala ekonomier. 

Din initiala investering är att skapa standardiserade presentkorgar som du kommer att kunna sälja till kunder samt använda för att skapa en katalog över dina erbjudanden. Detta skulle kräva en investering i presentkorgar, de olika produkterna och andra relaterade material som du använder för att arrangera dina presentkorgar.

Unika gåvor till alla tillfällen

Människor brukar ge gåvor vid speciella tillfällen, att tacka någon eller att visa sin kärlek och uppskattning. Likaså företag ger också gåvor att belöna kundlojalitet, främja en produkt, tjänst eller händelse och att dela till sina anställda.

Som en unik presentkorg leverantör, är ditt jobb att skapa charmiga, innovativa och kreativa gåvor som använder hälsosamma och konstnärliga produkter som levereras från hållbara källor. Starta ett presentkorg företag kräver inte många formella färdigheter. Du måste dock vara konstnärlig och ha en passion för bearbetning av spännande produkter som dina kunder kommer att uppskatta. Du måste också veta hur du hanterar ditt lager noggrant om du använder färska råvaror i dina presentkorgar, i fall dina presentkorgar inte säljer snabbt. 

Du behöver inte skyltfönster eller kontor för att starta en presentkorg verksamhet. Du kan starta din verksamhet hemifrån med hjälp av internet och en hemsida. Du bör dock se till att du är tillräckligt nära en stad eller bostäder för att göra dina leveranser mer tillgängliga och prisvärda.

Leverera presentkorg

En presentkorg verksamhet skapar och levererar presentkorgar för enskilda kunder och företag. För standard presentkorgar, färdiga att sälja du kan sätta upp ett fast pris som täcker kostnaderna för artiklar, förpackning och leverans tillsammans med din vinstmarginal. 

För att driva verksamheten du behöver: kunskap om lokala traditioner, kultur och produkter, kontakt med leverantörer av presentartiklar, förpackningsmaterial etc., produkter, förmåga att skapa kreativa förpackningar, förpackning och dekorativa material samt lagringsutrymme och hyllor. För anpassade presentkorgar, förutom kostnaden för material och frakt/transport kan du räkna antingen ett fast extra belopp eller fakturera den tid som behövs för anpassning. 

Ett presentkorg företag kan drivas både offline och online. Om du kör ditt företag offline du kommer att begränsas till ditt lokala område. Fördelen med att driva verksamheten i ditt område är att du kommer lätt att kunna hålla dig uppdaterad om marknaden, trender, nya leverantörer etc. Fördelen med att köra denna verksamhet på nätet är att du inte kommer att begränsas till kundbasen i ditt område, men måste arbeta med kunder från olika orter och du kommer att behöva hålla dig à jour med de förändringarna i olika marknader och trender. För att köra en online-verksamhet måste du skapa en webbplats med katalog över dina presentkorgar, ett betalningssystem och en möjlighet att kommunicera med kunden. 

Eftersom presentkorgar är en mycket säsongsbetonad verksamhet bör du vara redo att hantera toppar i efterfrågan. Du måste se till att du har optimal inventering på plats för att möta behov och även se till att det inte finns någon lageruppbyggnaden under perioder med låg efterfrågan.

Anpassa dina leveranser

Som en start behöver du vanligtvis hålla en praktisk samling av visningspresentkorgar som kan presenteras till kunderna. Det är viktigt att utveckla dessa demopresentkorgar för att skapa en portfölj av ditt arbete som du kan visa för potentiella kunder. Om en person eller företag behöver anpassade presentkorgar så behöver du antingen göra ändringar i en av de vanliga korgar eller, beroende på budgeten, skapa en helt ny skräddarsydd presentkorg. När du skapar en helt ny skräddarsydd korg för personlig gåva bör du ta reda på mottagarens intressen, tillfällen, vad de gillar och ogillar, relation till mottagare etc. Alla dessa detaljer hjälper dig att välja objekt och skapa den perfekta presentkorgen.

Du måste se till att du har möjlighet att skapa och leverera den bästa presentkorg samtidigt som den ligger inom den budgeten som anges av kunden. Det är också viktigt att leverera gåvan i tid annars kan den förlora sin betydelse.

Hitta bra leverantörer

En presentkorg företag måste ha en stark relation med sina leverantörer för att kunna hitta rätt produkter till rätt pris. Du kommer att behöva arbeta med olika leverantörer för att säkerställa en konstant tillförsel av olika presentartiklar till ett rabatterat pris. Att få ett lägre pris för dina objekt gör att du kan erbjuda mer konkurrenskraftiga priser till dina egna kunder.

Marknadsföring

Dina presentkorgar innehåller lokalt tillverkade produkter inifrån ditt distrikt eller det omgivande området. Du kräver också en hög standard från dina leverantörer och begär att dem undertecknar ett avtal som fastställer de regler som de måste följa om de vill vara din partner. Du utvecklar nya korgar och är på ständigt jakt efter nya produkter vad som är spännande och lokalt. 

Det finns en mängd olika alternativ för distributionskanaler för att säkerställa en stabil försäljning av dina produkter. Vissa butiker kommer att vara mycket mer benägna att bära dina varor än andra. Traditionellt har större butikskedjor vägrat ofta sälja lokalt tillverkade varor så att de kunde standardisera sina erbjudanden inom geografiska områden och genom centraliserade distributionslager.

Senaste trenderna, dock bådar gott för detta och andra företag som skapar lokala varor som ska säljas via detaljhandeln. Växande intresse för lokalt producerade varor av konsumenter har orsakat att många butiker ändrar sin politik för att gynna lokala produkter. Du kan också marknadsföra dina produkter mer direkt, genom lokala marknader och andra försäljningsställen där du kommer i direkt kontakt med dina kunder.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image