Butik som säljer skotrar och motorcyklar

Key Info:

500 000 kr + uppåt
Image Two

De höga kostnaderna för bilar och tillhörande underhåll samt trängselskatt har fått människor att söka billigare alternativ för transport. Skoter är ett bra alternativ om man vill känna frihetskänslan på två hjul eller tycker det tar för lång tid eller är för jobbigt att cykla. Eller om man vill susa fram på landsbygden på härliga utflykter och upptäcktsfärder. Om du är intresserad av att öppna en skoterbutik, måste du börja med en sund plan och tillräcklig finansiering.

Details


Innan du startar din detaljhandelsbutik med skoterförsäljning, bör du dessutom undersöka din bransch. Detta kommer att hjälpa dig att se vilka konsumenter du ska rikta dig till. Det kommer också hjälpa dig att förstå vilka områden på marknaden ännu inte har undersökts genom att observera befintliga konkurrenter.

Om skoter trenden

Skotern industrin har vuxit i början av 21-talet då allt fler konsumenter ser fördelarna med dessa lätta cyklar. Motordrivna skotrar ser ut motorcyklar, bara de är mycket mindre och mycket mindre kraftfulla. Eftersom skotrar inte behöver mycket bensin att resa många mils, är de ett populärt budget- och miljöval. De är också säkrare än de flesta fordon eftersom de inte kan utföra sicksackrörelse i höga hastigheter. 

Skotrar används ofta i centrala delar av städer eller universitetsområden som är svåra att navigera med bil eller buss. Framgången för skoter tillverkare som Vespa och Honda har lett många entreprenörer att starta egna scooterföretag.

Den idealiska inkörsport till denna verksamhet är en liten butik som vänder sig till yngre människor motiverade att köpa dessa minifordon.

Komma i gång

Fyll i en affärsplan som riktar uppmärksamheten på din målgrupp. Gör din egen marknadsundersökning genom att titta på antalet skoter/motorcykel butiker i ditt område och vilken koncentration av potentiella kunder som studenter och unga yrkesverksamma finns. Bestäm om du vill bygga, köpa eller hyra en byggnad för din skoterbutik. Samtliga tre alternativ har fördelar. Om du köper en byggnad, gör du en investering. Om du hyr en byggnad, betalar du helt enkelt hyran varje månad utan att behöva oroa dig för reparationer.

Sök affärsannonser och tidningar och annonser på nätet för att hitta rätt plats. Sök efter en lokal några minuter från ett campus eller centrala distriktet för att maximera gångtrafik. Ditt skyltfönster kan vara relativt liten med en mottagning, bakre rummet och verkstad för reparation. Leta efter butiksytor med trottoarutrymme i fronten för att kunden ska lätt kunna parkera. 

Sök scooter grossister och beställ modellinformation och prislistan. Du måste bestämma hur många märken du vill erbjuda och om du kommer att ge några underhållstjänster. Utveckla och upprätthålla en god relation med din leverantör, han kan hjälpa dig under svåra tider genom att erbjuda rabatter på dina inköp. Kontakta utvalda tillverkare och fråga om att få återförsäljarens licens i ditt område.

Så köper du skotrar

Köpa skotrar till grossistpriser är det billigaste sättet att köpa dem, ju större beställningar desto normalt lämnar man mer mängdrabatt. Skoter och motorcykel återförsäljare ha därför ofta nytta av att köpa i större kvantiteter snarare än individuellt. Skotrar och motorcyklar kan köpas från återförsäljare, grossister eller på webbplatser. Det finns en del grossist webbplatser att välja mellan. När du köper skotrar i större mängd är det alltid en bra idé att jämföra priser innan du bestämmer dig att köpa några produkter.

Du kan köpa skoter och motorcyklar också på köp och sälj sajter på webben. Online-auktion webbplatser är också bra ställen att köpa skotrar. De ger "köp den nu" alternativ eller auktionen alternativ, som gör det möjligt för köparen att bjuda på ett visst objekt och konkurrera med andra köpare.

Driva en skoter butik

Beroende på plats i ditt skyltfönster planera lite utrymme för utställningsskärmar, och beställ en eller två enheter av varje modell för att visa ditt val till köpare. Din butik kan beställa skotrar i den takten försäljningen går för att undvika att förvärva onödiga exemplar och belasta ditt förråd. Om du behöver anställa, det finns ett par sätt att hitta personal. Du kan ta ut annonser i lokala tidningar eller webbplatser. Eller så kan du använda arbetsförmedling för att intervjua och anställa för din räkning. Anställa personal som är förtrogna med skotrar kommer att minska den tid du spenderar utbilda dem. 

Begränsa din scooter butikens personal under de första månaderna för att hålla månatliga utgifter låga. Hyr en motorcykel- eller skotermekaniker för att hantera skoter reparation och underhåll, om du har lite erfarenhet av reparation. Lämna försäkringar för varje skoter som säljs genom att lämna tillverkarens garantier och erbjud en egen garanti.

Marknadsföring

Starta en hemsida för din scooterbutik som uppdateras regelbundet med tillgängligt lager. Din webbplats bör fyllas med foton, prissättning och service för att uppmuntra konsumenterna att välja din butik framför andra. Huvudsidan bör innehålla ett kontaktformulär för potentiella köpare som söker svar om prissättning, tillgänglighet och butikslägen. Annonsera en invigning av din nya scooterbutik några veckor i förväg. Beroende på din budget, kan du placera annonser i tidningar, i radio och på nätet.

Skapa din egen webbplats för att ge viktig information såsom öppettider, adress, telefonnummer, och informera om de produkter du säljer. Överväg att erbjuda speciella rabatter och gratis mat och dryck för att locka kunder. Ha tillräckligt med personal till hands vid invigningen att svara på frågor och bemöta besökarna. Sponsra enskilda lag som deltar i racing ligor, team tävlingar eller har motorförening. Erbjuder grundläggande underhåll, tillbehör och märkeskläder till dina sponsrade åkare i utbyte mot att exponera ditt företag till scooter fans.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image