Sälja fyrverkeri

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Många människor älskar fyrverkerier och använder dem för att fira alla möjliga dagar, såsom nyår och många andra. Om du letar efter ett roligt och spännande företag att starta, kan du dra nytta av denna kärlek till fyrverkerier genom att starta din egen försäljning. Starta ett fyrverkeriföretag kräver en speciell typ av expertis.

Info

Eftersom du är i branschen för sprängämnen, måste du vara mycket medveten om hur varje produkt du säljer faktiskt fungerar. Du behöver också känna till fyrverkerilagarna i din kommun för att undvika att delta i olaglig verksamhet. Ändå kan denna verksamhet vara ganska lönsamt och är jättekul för dem med ett starkt intresse för fyrverkerier.

Innan du börjar

Kontrollera lagar om fyrverkerier i ditt område. Många kommuner har begränsningar när det gäller den här typen av produkter. Det är stränga föreskrifter som gäller vid försäljning och användning av fyrverkeri. För att få sälja fyrverkeri krävs det också ett handelstillstånd, detta skall sitta synligt på försäljningsstället. Kolla in det här innan du försöker öppna en fyrverkeri butik eller sätta upp ett stånd och se vad lagen tillåter och inte tillåter dig att sälja. 

Skapa en bild av hur du vill köra din verksamhet. Kommer du hyra en fastighet? Eller har du helt enkelt en mobil försäljningsplats på din sida av vägen? Vad är tillåtet? Beräkna hur mycket detta kommer att kosta, och gör prisuppskattningar på inventeringen som du måste köpa. 

Skaffa ett tillstånd. Utan ett ordentligt försäljningstillstånd kan ditt företag få problem innan du ens kommer i gång. Det bästa stället att börja på är ditt lokala polis- och kommunkontor. 

Köp ansvarförsäkring. Försäkringen skyddar dig och dina kunder i händelse av personskada skador eller skador på din monter och lokaler. 

Fyrverkerier kan vara en känslig fråga, så var beredd att försvara din affärsmodell.

Beställ ditt lager

Köp fyrverkerierna från en ansedd grossist. Eftersom fyrverkerier tenderar att ha en lång hållbarhet, gärna beställ en mängd olika produkter. Håll ditt lager välorganiserat och ordna fram alla kataloger och broschyrer. Sätt upp priser för dina varor. Se till att du tjänar pengar på varje produkt. Sätt ihop en varierad inventering.

Den bästa källan för att köpa fyrverkerier är genom partihandlare eller på nätet. Medan de flesta vanliga produkter kan köpas hos grossister, kunderna söker alltid efter nya spännande fyrverkeriprodukter. Så, förutom att köpa från grossister, sök specialitetsföretag som gör unika fyrverkerier som du kan erbjuda i sin tur till dina kunder. Om du har produkter som ingen annan fyrverkeriförsäljare i din stad kan erbjuda, kommer du ställa dig själv ett steg från dina konkurrenter. 

De flesta kommuner i vilka fyrverkeri försäljningen är laglig kommer att ha en viss återförsäljare som kommer att erbjuda försäljning och leverans inom den kommunen. Dock kommer vissa distributörer vilja sända endast inom en viss radie från deras lager i så fall kan du behöva anlita ett fraktbolag att leverera varorna. Detta kan bli kostsamt eftersom fyrverkeritransporter kräver lastbilar som har rätt plattor och en förare med farligt gods godkännande. Det bästa alternativet är därför att hitta en grossist inom köravstånd. Detta gör att du kan köpa bara det du behöver och inte behöva vänta på, eller betala för, ett fraktbolag.

Hitta en plats

Medan vissa människor planerar att sälja fyrverkerier på särskilda dagar, främst nyårsafton och några andra helgdagar, andra kan köpa dem på ett infall, antingen för speciella firanden, jubileum eller andra speciella tillfällen. För att få dessa kunder behöver du en synlig plats. Om du ska ställa in ett skyltfönster, gör det bredvid en stor livsmedelsbutik eller köpcentra, som båda får farlederna runt högtidsdagarna, vilket innebär att du kan dra nytta av den ökade trafiken.

Säkra en plats för montern. Du kan ställa in en monter på privat egendom, t.ex. på en parkeringsplats i en livsmedelsbutik. Kontakta ledningen för att fråga om leasing av en del av det tillgängliga utrymmet för en angiven tidsperiod. Skaffa andra objekt du behöver för att driva din försäljning. Dessa inkluderar bord, stolar, en kassaapparat, belysning och ev. ett kreditkort maskin. Vissa fyrverkerigrossister hyr även fyrverkeriboxar eller mobila försäljningskiosker. Håll det snyggt. Se till att din butik eller försäljningsplats är väl utformad och städad. Du vill att potentiella köpare känner sig välkomna och bekväma. 

Håll alltid säkerheten och sunt förnuft i åtanke. Fyrverkerier kan vara farliga, och som innehavaren, är det ditt jobb att hålla din butik säker.

Marknadsföring

Fyrverkeri ger mycket färg tillfällen som olika invigningar, nationaldagendagen, nyår, stora öppningar, säsongavslutningar, produktlanseringar, konserter och TV evenemang. Annonsera. Du kan annonsera effektivt med flygblad och annonser i lokala tidningar. Om du befinner dig längs en större motor- eller annan väg, placera skyltar på ett ställe som syns från vägen.

Om du är i ett område lite mer tätbefolkat, överväga att anlita en sandwichman för att dra uppmärksamhet i en folkmassa. ut flygblad, och eftersom du säljer fyrverkerier, se till att du får göra detta i förväg, innan den aktuella händelsen inträffar. Utveckla olika erbjudanden för kunderna att handla från dig, i motsats till konkurrerande återförsäljare. Pröva att erbjuda en gratis produkt med varje fem köpta fyrverkerier eller liknande. 

Om du funderar på en mer permanent plats, innebär detta ett långsiktigt hyresavtal för en butiksyta. Och du måste göra mer omfattande marknadsföring att lansera ditt företag.

Istället för att passivt vänta på potentiella kunder, gå ut och bilda nätverk som kan leda dig till affärsrelationer med arrangörer och andra företag.

Vilka tillstånd behövs?

Du måste vara 18 år för att köpa, inneha eller använda fyrverkerier. Den som vill starta försäljning av fyrverkerier ska söka tillstånd för handel med explosiva varor hos den kommun där försäljningen ska äga rum. I de flesta fall behöver man också förvara fyrverkerierna någonstans även om det på en del platser förekommer att en grossist kör ut fyrverkerierna till försäljningsstället på morgonen och hämtar det som inte sålts vid stängningsdags. Då behövs endast ett handelstillstånd för försäljningen.

Annars behöver man också söka tillstånd till förvaring av explosiva varor hos kommunen. Räddningsverket har tagit fram allmänna råd om försäljning av fyrverkeriartiklar till konsumenter. De allmänna råden vänder sig till i första hand till fyrverkeribranschen, bl.a. butiker som avser att sälja fyrverkeriartiklar, tillståndsmyndigheter m.fl. Bl.a. gäller nya rekommendationer för vilka mängder av explosiva varor som får hanteras på försäljningsplatsen. Se föreskrifter och allmänna råd för förvaring av explosiva varor på nätet www.msb.se 


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg