Fotoateljé för barn

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Skapa en fotoateljé för fotografering av barn på otraditionellt vis, i en sådan miljö att de bilder som tas där inte ser ut som de från en vanlig fotoateljé. Det finns inte mycket kreativitet och fantasi i den klassiska fotoateljén. Utrustning och ljussättning är klassiska precis som fotograferingsposer som de jobbar utifrån. Där produceras oftast ganska tråkiga bilder med spänt poserande barn och lika tråkiga bakgrunder. Varför inte göra något helt annorlunda?

Info

Komma i gång

Skapa först en rolig miljö som får barnet att trivas och ta sedan i en sådan avslappnad miljö lekfulla och naturliga bilder. Det som är viktigaste är att barnen trivs framför kameran. Fånga barnens uppmärksamhet och få dem att glömma kameran. När barnet är tillräckligt avslappnat för posering då tar du ditt foto.

Det är inte svårt att vara originell. Enkla idéer, som att binda fast ett färgglatt knippe ballonger i taket eller dekorera med kräppapper, kan omvandla din fotoateljé till en fantasifull lekplats. Du kan också låta barnen ta på sig olika maskeradkläder eller kostymer och göra skojiga seriebilder. Skaffa kalasplagg och låt barnens intresse avgöra vad hon eller han att ha på sig. 

Låt kunderna själva välja hur de vill ha sina bilder, på CD, USB, eller som vanliga kort. Fördelar med bilder lagrade digitalt är många. Önskar man sända en bild av barnet till någon släkting på andra sidan jorden, kan man snabbt och lätt göra det via Internet. Du kan även låta föräldrarna ta med sig bilderna hem och i lugn och ro kunna bestämma sig vilka bilder de vill ha förstoringar på. Om du i början inte har möjlighet göra pappersbilder själv, kan du skicka filmrullen till en annan bildbyrå som har fotolaboratorium för fram- kallning och kopiering.

Marknadsföring

Öppna en fotoateljé där det passerar många föräldrar och barn; i närheten av skolan, vid ett köpcentrum eller någon park. Ditt skyltfönster måste se lockande ut och på något sätt säga vad som finns där inne, du kan exempelvis visa några bra bilder som du har tagit. Lämna information om din ateljé på barnavårdscentraler, daghem och förskolor, överallt där det finns barn och föräldrar. 

Experimentera gärna med olika bakgrunder och olika poser. Organisera en bildtävling med temat "roligaste barnbilden i stan" eller något liknande. Om du behöver en assistent kan du be din hustru eller man, eller någon kompis att hjälpa dig. Var vaken till nya möjligheter inom bildteknologi. Framtiden kommer ännu mer att revolutionera bildhanteringen, och det är bra om du kan följa utvecklingen.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg