20-kronors butik

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Om du har erfarenhet inom detaljhandeln, framför allt inom lågpris nischen, kan du överväga att starta en 20-kronors butik. Det innebär att du behöver sälja många små produkter till extra bra priser.

Info

Det viktiga är att sälja produkter som folk ofta köper, t.ex. tandkräm, tvål, snacks och andra konsumentprodukter. Du kan också sälja födelsedagskort, bil tillbehör och andra små objekt som andra liknande butiker säljer. 20 kronors butik är en butik för alla. I ditt utbud ska besökare kunna hitta både intressanta guldkorn och produkter av bra kvalitet till lägsta möjliga pris. Du prissätter alla varor i jämna kronor vilket gör hela shoppingupplevelsen väldigt enkel och tydlig för kunden.

Vilken är skillnad?

Starta en 20 kronors butik liknar starta en vanlig butik förutom att du måste vara smart nog att kunna få in produkter som kan säljas för 20 kronor eller mindre. Ursprungligen skulle en sådan butik erbjuda bara ett pris för alla varor i butiken. Men för att underlätta försäljningen och variera utbudet kan du naturligtvis erbjuda även produkter till andra priser som ex. är lägre än 20 kronor. Du bör också skapa relationer med populära distributörer för att köpa varor i lösvikt till kraftigt rabatterade priser. Om du tänker starta din butik på egen hand skulle det vara optimalt om du redan har någon kontakt inom grossistledet helst inom lågprissortimentförsäljning.

Innan du börjar

Räkna lågprisbutiker i ditt område. Avgör om det finns ett behov av en annan 20 kronors butik i din stadsdel. Fundera på att placera din butik i en närbelägen stad eller ort om konkurrensen är för stor i din stad. Besök lokala affärer och shops för att observera de objekt som efterfrågas och se vad som skulle vara lämpligt beställa för din butik. Ofta 20 kronors butiker säljer en hel del leksaker, hälsa och skönhet hjälpmedel, snacks, rengöringsmedel och verktyg. 

För att kunna erbjuda verkligen bra priser måste du jämföra leverantörer för att få bästa möjliga erbjudanden. Ring flera av dem och ta reda på vilka företag som tillhandahåller de produkter du vill sälja. Välj den grossist som ger dig de lägsta priserna per produkt. Håll grossist prislista i en pärm för senare beställning. Lämna offert att köpa efterfrågade varor från butiker som har köpt för mycket lager eller stänger.

Du kan även gå ihop med ett annat företag och köpa saker i bulk. Detta kommer att hjälpa dig spara pengar på din första beställning. Överskott distributörer kan också vara bra källor för billiga objekt.

Hitta en butiksplats

Hitta en plats för din butik. Kolla demografi, såsom genomsnittlig familjeinkomst i det område du väljer. Välj en plats nära bilvägarna, i närhet av en eftersökt korsningspunkt eller i ett litet affärsdistrikt. Tänk på parkerings möjligheter. Studera konsumenterna i valda området. Människor med lägre till medelklassinkomster är den typiska kundbasen för en 20 kronors butik.

Komma i gång

Beställ produkter från valda grossist. Placera den första ordern för produkter i god tid innan du öppnar och se till att du får produkter levererade till butiken. Ställ in hyllor, golv stativ, kassaapparat och butiksskyltar. Packa upp varor och ordna fint och prydligt på hyllor och golvstativ. Anslut kassaapparater och dator, se till att de fungerar. Placera dekaler med öppettider på ytterdörren. Se till att du har en eller två medhjälpare om du behöver extra folk.

Vad kan du sälja?

Det kan vara svårt att avgöra vad som ska sälja i en 20 kronors butik. Här kommer lite förslag.

Leksaker- sälj små actionfigurer, frisbee, spelkort, dockor, målarböcker, kritor, vatten leksaker, fotbollar och annat. Dessa har god försäljnings potential eftersom billiga leksaker köps ofta i paket för lägerverksamhet eller för dagis anläggningar. Små och billiga dekorativa föremål och figurer är också användbara saker som folk kan köpa för sina hem och trädgårdar.

Säsongsartiklar - sälj papper dekorationer för en högtid som närmar sig. Dessutom festartiklar, högtidsprylar, andra dekorprodukter och affischer. Du kan lägga till din inventering julartiklar, bordsdekorationer, ballonger och billiga figurer beroende på säsong.

Köksredskap - papperstallrikar, plast tallrikar, billiga knivar och gafflar, mindre kastruller och stekpannor, koppar och säsongsbetonade bestick (t.ex. röda och gröna satser för julen) kan locka köpare. Studenter som planerar en fest kommer att leta efter roliga och skojiga objekt som de kan köpa billigt.

Födelsedagstillbehör - ordna en försäljningsavdelning för ljus, gratiskort, födelsedag dekorationer och bestick. Kontrollera att du har en variation av olika produkter, bland annat artiklar som är lämpliga för yngre barn, flickor, pojkar och vuxna.

Specialvaror - erbjuda något som en extra touch som håller kunder komma tillbaka. Om de kan köpa allt annat hos andra lågprisbutiker, varför ska de komma till dig? Tänk på din kultur eller saker du kan göra för hand. Billiga prylar från utlandet, till exempel kinesiska tofflor, vaser eller ryska babusjka dockor, kan göra skillnaden. Utsmyckade handgjorda gratulationskort och andra egen producerade och annorlunda saker är ytterligare alternativ. Att ha en specialitet objekt kan locka dina kunder i, men de kommer förmodligen handla mer om du har bra erbjudanden på andra saker också.

Marknadsföring

Skapa annonser och häng dem på dörren i de omgivande kvarteren samt distribuera i postlådor. Fråga vänner och bekanta om de vill hjälpa till att sprida ordet om ditt företag. Fördela flygblad på bilrutor, anslagstavlor och i tvättstugorna. Kontakta den lokala tidningen och radio stationer. Kolla om någon reporter vill skriva en artikel eller nyhet om din 20 kronors butik. Planera en invigning med extra erbjudande, dekorera med stora ballonger och banderoller.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg