Tyger och sybehör på nätet

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Varför begränsa sig till lokal försäljning när du kan sälja till världen? En online tygförsäljning kan öka vinsten för någon som redan har en traditionell tygaffär. Det kan också vara ett roligt företag att börja om från början om du har en passion för tyg och sömnad.

Info

Tyg är en het nisch just nu på grund av en renässans för traditionell konst, såsom quiltning, och en ökad ”gör det själv” trend, vilket gör det till ett perfekt online-verksamhet. Dessutom gör online shopping programvara som finns idag det lätt att sätta upp en butik och sälja på nätet.

Driva en tygaffär online kan minska dina startkostnader och ger dig möjlighet att erbjuda en större eller mer specialiserade utbud av tyger, samt att betjäna kunder utanför din egen stad och testa nya idéer billigt.

Innan du börjar

Budgetera ditt företag innan du börjar. Starta och driva ett detaljhandelsföretag på nätet kan trots allt vara dyrare än det verkar från början, och dessa är särskilt känsliga för dolda omkostnader på grund av skatter, osålt och fraktkostnader. Räkna dina potentiella intäkter och kostnader noggrant. 

Bestäm din specialitet. Du vill att dina kunder att associera ditt namn med en viss typ av shoppingupplevelse. Om du har en speciell kärlek för importerade siden och en god relation med tyg fabriker i Pakistan och Indien, basera ditt varumärke runt exotiska sidentyger snarare än att försöka konkurrera direkt med de stora tyg butiker.

Säkra en eller flera leverantörer för tyger, tillbehör och utrustning. Kontakta online tygaffär och be om prover. Du kan importera tyger direkt från italienska vävare eller kinesiska fabriker, eller återvinna rester från andra designers. Oavsett din nisch, måste du se till att du alltid kommer att kunna fylla de beställningar du får, och att du har möjlighet att köpa så mycket eller så lite som du behöver. Välj dina leverantörer noggrant och behandla dem som viktiga partners i ditt företag.

Skaffa din varulager

Det finns många olika sätt att skaffa tyger och textilvaror. Det är inte bara grossister och tygtillverkare som levererar. Där ute existerar otroligt mycket tyg som man inte hinner använda själv eller som är över på något annat sätt. Och andra sidan finns det många som vill skapa själva och är ute efter små tygbitar med speciellt mönster och färg. 

Titta igenom din lokala tidning och ta reda på om någon lokal tyg eller hantverk butik går i konkurs. Om så är fallet, ring eller besök och erbjud dig att köpa hela inventariet för ett kraftigt reducerat pris.

Folk säljer ofta lådor med tyg för ett rabatterat pris, det som de köpte för hantverk projekt, men inte har använt. Du kan också sätta upp en annons och söka efter tyg och sybehör på handels webbplatser.

Besök garage och fastighetsförsäljningar, speciellt om du är ute efter vintage tyger. Gå till vintage mässor, loppmarknader och second hand-butiker. Du kan hitta tyg av alla stilar på dessa ställen, inklusive modern design.

Bläddra hantverkare på marknadsplatser på nätet. Sådana butiker är fulla av bra erbjudanden över tyg och mönster. 

Komma i gång

Designa och öppna din webbutik. Du behöver en kundinriktad e-handel webbplats som kan visa upp bilder och ger kunderna möjlighet att ange detaljer om deras beställning som längd eller färg, samt ett kassasystem som accepterar kreditkort.

På baksidan bör du också ha en databas som innehåller ditt lager, så att du alltid vet när du behöver beställa nya varor. Både e-handelssajter och inventering lagerhållnings system kan köpas, men tänk på att kolla efter funktioner och priser.

Välj ett domännamn och webbhotell för din butik. Domännamnet bör återspegla både vad du säljer och vara sökmotoroptimerad, vilket betyder att den lätt kan hittas när någon söker efter ett visst ord.

Kontakta tyg tillverkare och designers som du vill vara återsäljare för i din tygaffär och registrera dig som en grossist kund. Ta tydliga bilder av varje tyg som du kommer att sälja. Inkludera en linjal längst ner på varje tygstycke så att kunden ska kunna se hur stor stucken är. Ladda upp bilder till din webbutik. Skriv kortfattade beskrivningar av tyget du säljer. Inkludera exakta tyginnehåll samt mått och storlek på tyget. Inkludera ord och fraser som hjälper dig att sälja tyget, såsom vackra, spännande, eleganta, fantasifulla eller liknande.

Skriv en frakt och retur policy, och lägg upp den på din webbplats. Ge kunderna en lång tid på sig att returnera varor för det kommer att öka försäljningen, eftersom det minskar kundens känsla av risk. Var noga med att inkludera fraktkostnader för leverans du ska använda, när du sänder objekt och hur föremål kan spåras.

Ägna en del av din butik för att lämna gratis online mönster, syprojekt beskrivningar och andra saker av intresse som kommer att locka kunder att komma till din butik flera gånger. Inkludera artiklar om projekten, olika typer av tyger och allt annat relaterat till din butik, eftersom detta kommer att öka synligheten för din butik i sökmotorerna.

Hantera ditt lager på rätt sätt

Hålla osålda varor är dyrt på grund av lagringskostnader, eventuellt förstörande och risken för att inte kunna säljas, samt binder upp pengar som skulle kunna användas för att täcka rörliga kostnader. Det är bäst att sikta på skälig inventering för att fullgöra dina beställningar. Detta steg kan vara den svåraste delen av att hantera din online tygverksamhet.

Marknadsföring

Många tygbutiker online erbjuder ett större urval och ett bättre pris än lokala tygbutiker. Lär känna dina konkurrenter och se till att du antingen kan sälja billigare i jämförelse med dem eller erbjuda bättre tjänster som motiverar ett högre pris.

Många typer av konsumenter behöver tyg, inklusive konsthantverkare, hobby fixare, modeskapare och inredare. Dina kunder är alla hantverksintresserade människor som gillar prydnad och småslöjd, och de som vill sy egna kläder, sticka och brodera.

För att göra att din butik sticker ut bland den uppsjön av online återförsäljare, tänk över att välja en specialiserad nisch, såsom industriella tyger, hantverkstyger, lyxiga - eller vintage tyger.

Lär dig hur man marknadsför en hemsida. Låt hela världen få veta att du har öppnat en tygbutik på nätet.

Det finns olika sätt du kan gå till väga för att öka antalet besökare på din sajt. En effektiv metod är att vara aktiv i ett forum, dvs. en anslagstavla på nätet där du kan diskutera olika relevanta ämnen. Svara på andras frågor kring tyganvändning, konstslöjd och liknande så blir inte bara du, utan även din sida snabbt populär bland de som besöker forumet.

Ett annat bra sätt är att skicka brev till folk med hemsidor som handlar om samma sak som din sida och fråga om de vill länka till din sida. Vissa kräver att du länkar tillbaka till deras sida, och om detta är fallet, skapa en "länksida" där du länkar tillbaka till alla som länkar till din sida.

Självklart kan du marknadsföra din hemsida genom att köpa annonsplatser i lokala tidningar, på internet, radio, affischer etc.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg