Skateboards

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Få av motionsformerna har vuxit så enormt de sista åren som skateboard. Många har redan köpt sig en skateboard, och rullbrädan har vuxit till en miljardindustri. Man trodde i början att det bara var en trendsport för tonåringar som alternativ till rollerblades men det var tydligen fel.

Details

Både vuxna och yngre använder skateboard på samma sätt som cykel. Enligt vissa prognoser kommer skateboards att vara ännu större i framtiden.

Hur ska du tjäna pengar på skateboards? Det finns faktiskt en hel del användningsområden och affärsmöjligheter för skateboards.

Importera nya unika skateboards

Ta kontakt med utländska tillverkare och importörer. Kända skateboards producenter introducerar nya brädorna jämnt, ofta med nya detaljer jämfört med de föregående modellerna. De satsar nu på den europeiska marknaden och får bra respons från skatare i flera länder.

Du kan marknadsföra den senaste utvecklingen, förra gången var det djur som dominerade grafiken, nästa kan vara terränggående skateboard variant med större hjul som ger mjuk framfart över gräs och sten.

Skateboard-barnvagnen

Även skateboardgenerationen växer upp och skaffar barn. Och att ha ett barn behöver inte störa den rullande livsstilen. Är man nybliven förälder som förfasas över tanken på att behöva överge sin longboard för att istället glida fram på gatorna med en barnvagn finns nu konceptet Longboard Stroller där man kan kombinera de två nöjena. Det sammanför bekvämligheten av en traditionell barnvagn och spänningen i skateboard.

Exportera till utlandet

Det finns fortfarande en del länder där nya skateboards inte har blivit marknadsförda på det riktiga sättet och är därigenom inte så populärt som i Väst. Här menar jag framför allt vissa länder i centrala Europa och f.d. kommunistiska länder där denna motionsform inte är etablerad som i Väst. Om du kan hitta tillverkare och leverantörer som vill exportera skateboards, och förmedla kontakter med återförsäljare och butiker i dessa länder som vill importera dem, kan du tjäna pengar.

Arrangera tävlingar och hitta sponsorer

Skateboards tävlingar är en snabbt växande sport som redan nu drar stor publik. Allt fler platser förvandlas till skateboardarenor där både svenska och internationella stjärnor gör upp på i en specialbyggd skatepark framför publiken.

Du kanske också kan hitta en yta som är lämplig och ordna skateboardstävlingar.

Börja lokalt. Samla alla barn och ungdomar med skateboards på fötterna, dela dem i olika grupper och ordna turneringar och matcher. När det börjar rulla på allvar och publiken börjar komma in för att titta, fixa då en riktig arena och flyta tävling dit. Då är tiden också mogen för att fråga företag om de vill sponsra tävling och samtidigt ha sin reklam på tröjor eller någon annanstans.

Ge nybörjarkurser för barn

De flesta barn lär sig åka på egen hand, men det finns även föräldrar som vill att deras barn skall lära sig ordentligt, speciellt nu när så många olyckor inträffar. Några barn är mer talanger och andra mindre. Starta nybörjarkurser för barn som vill lära sig åka skateboard från början, eller redan har gjort misslyckanden, försök nu att hjälpa dem.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image