Idrottsrådgivare för barn

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Enligt undersökningarna är allt fler barn och ungdomar inaktiva och fängslas i datorernas värld. De sitter framför TV:n, stirrar på dataspel eller kollar i ifone alla lediga stunder. Samtidigt riskerar ungdomar bli feta nu när många föräldrar har tappat kontrollen över barnens matvanor. Lösningen heter motion.

Details

Det finns så många olika sporter på vår planet, allt från vanlig fotboll till Capoeira. Men vilken passar egentligen just dig bäst? Spännande, avslappnande, utmanande?

Trender

Det kan bli dyrt att ha sportintresserade barn. De dyraste sporterna är de som kräver dyr utrustning, till exempel ishockey som kan kosta upp till 5000 kronor om året. Men det som kostar mest av allt är när man köper dyr utrustning och sedan efter några veckor barn helt plötsligt tappar intresse och inte längre vill träna. Orsak till detta ligger ofta i föräldrarnas orimliga krav på barnen.

Ibland lyssnar föräldrarna inte på sina barns önskemål och väljer "fel" sport bara på grund av att utrustningen är för tung eller de själva inte gillar samma sport som deras barn. Föräldrar anser dessutom många gånger att barnet måste börja träna hårt redan i tidig ålder för att lyckas längre fram. De sätter press på barnen som blir utbrända och lägger av.

Många barn och ungdomar är besvikna. På ledare som inte låter alla vara med, utan enbart satsar på de duktigaste och på föräldrar som kräver att just deras barn ska vara bäst.

Så gör du

Både idrotten och samhället skulle tjäna på att ungdomars idrottskarriär varade längre. Idrotten skall vara lekfull, allsidig och bygga på flickors och pojkars egna behov.

Om du är intresserad av idrott och har kunskap om barnens idrottspsykologi, kan du starta rådgivning för sportintresserade barn och ungdomar och hjälpa både dem och deras föräldrar med dessa frågor. Många barn börjar redan vid 5-6 års ålder med en idrott. Vilken det blir beror ofta på vilka idrottsföreningar som finns och på vad kompisarna väljer. Du ska analysera barnens förutsättningar och hjälpa barnet med att välja rätt sport, rätt utrustning och rätt tempo.

Idrott utvecklar barnet både motoriskt och socialt. Ibland mår barn bra av att hålla på med flera idrotter samtidigt och du ska tillsammans med barnen diskutera fram vad som är bäst. Det gäller bara att föräldrarna ställer upp och engagerar sig för sina barn.

Att välja rätt utrustning är en konst

Utövar man någon form av idrott behöver man alltid utrustning. De flesta idrotter är beroende utav rätt skor, kläder och skydd. Tom skador kan bli vanligare när utrustningen är fel. Det finns inga direkta regler som man är tvingad att följa kring allt som har med utrustning, men självklart kan man uppnå ett bättre resultat samt en säkrare och bättre träning med rätt utrustning.

Många föräldrar har inte ens grundläggande kunskaper som man måste ha med sig i bagaget när man köper idrottsutrustning för sina barn. De har naturligtvis alltid rätt att köpa vad de vill men i praktiken kan det ofta vara något helt annat än det man från början trodde var rätt.

De dyraste grejerna är ofta de rent tekniskt bästa, men inte nödvändigt det bästa för varje barn. Att bolla frågor med en rådgivare kan till slut ge föräldrarna ett bättre val och spara pengar. Du som rådgivare bör därför känna utrustningens fördelar, nackdelar och användningsområden. Det är grund för att kunna välja den utrustning som är mest prisvärd.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image