Starta en golfbusiness

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Älskar golf? Varför inte starta ett golfföretag så att du kan göra något du älskar och tjäna pengar på samma gång? Inte bara golf företagare får jobba i branschen, utan de får tillbringa mycket av sin tid med andra golfentusiaster. Du behöver aldrig oroa dig för att hitta någon att spela med ...

Details

Du behöver inte vara på golfbanan varje dag för att tjäna pengar. Du behöver inte ens vara en bra golfare. Till exempel kan du lära golf, skriva om golf, sälja golf produkter, utforma en minikurs för barn eller ens planera golfsemester. Det finns förmodligen gott om andra affärsidéer som inte ingår i denna förteckning.

Innan du börjar

Att ha en passion eller ens en hög nivå av skicklighet i att spela golf är inte tillräckligt för att bli en framgångsrik golf företagare. Dessa saker kan hjälpa, men det är minst lika viktigt att ha grundläggande företagsekonomiska kunskaper. Spela sporten däremot underlättar för dig att förstå vad dina kunder behöver så att du kan ge bättre service till dem.

Beroende på vilket företag du väljer, måste du skapa en affärsplan och budget. Besluta om vilka tjänster du vill erbjuda och de produkter du kommer att sälja. Leta efter en lämplig plats eller lokal. Om du planerar på att öppna en golfbana, till exempel, behöver du ett antal hektar mark i ett område som är lättillgängligt, rent och säkert. Golfare lockas till en viss golfbana inte bara på grund av kursen, utan även omgivningen, utsikten och även nöjen i området. Om du inte kan säkra tillräckligt med mark, kan du öppna en shop och mini golfbana, där golfare kan öva sina slag. Om utrymmet är väldigt litet, kanske du vill öppna en special webbutik som erbjuder golfklubbor och annan utrustning.

Marknadsundersökning

Studera efterfrågan på en golfrelaterad produkt eller tjänst i ditt område, inklusive demografi, målgrupp och konkurrenter. Om det inte finns några golfrelaterade företag i området, kan detta betyda att det inte finns någon efterfrågan eller att efterfrågan inte är uppenbart för ett otränat öga. Marknadsundersökning behöver inte vara komplicerad och du kommer långt genom att prata med folk som spelar golf och kollar vad som finns att köpa i butiker och på banan.

Ett steg du kan ta på egen hand är att söka efter liknande företag. Om du vill öppna en golfbana, hitta företag som säljer golfprodukter. Om deras verksamhet fungerar bra, indikerar detta att efterfrågan på golfrelaterade produkter är hög. Du kan också besöka lokala sport butiker och se hur många procent av sportartiklar är golfrelaterade. Om det bara finns en hylla för det (och fyra hyllor för fotboll eller tennis) det kan innebära att efterfrågan på golfutrustning inte är hög.

Bortsett från att gå till golfleverantörer, bör du titta över andra partners. Till exempel kan en golfshop vara intresserade av att tillhandahålla utrustning för din kurs och ge en rabatt.

Titta på leverantörer

Bestäm vilken typ av golfverksamhet du är intresserad av och leta leverantörer eller grossister som har golfobjekt som du vill sälja. Du kan hitta denna information på nätet och i fackpress. De stora golfleverantörerna till detaljhandel kommer att hjälpa dig med marknadsanalys, plats bistånd, reklam och marknadsföring, utrustning och mjukvara, samt utbildning. Om du är ny till näringslivet, kan detta göra det lättare.

Här kommer några golf-affärsidéer:

Skriv en e-bok med golf tips

Det finns gott om människor som vill lära sig att spela golf eller upptäcka hur de kan förbättra sitt spel - men de vill inte betala för en dyr utbildning. Folk kan visserligen gå till lokala bokhandeln och köpa en bruksanvisning, men det är mycket enklare och snabbare att ladda ner en digital bok på internet. Dessutom är det mycket billigare för författare och skribenter att få ut sin färdiga e-bok till marknaden.

Var specifik när du väljer ditt läroområde. Det finns många nivåer av golfspelare, och många ämnen som golfare vill lära sig om. Ett exempel är en e-bok för golf nybörjare.

Sälj rabatterad eller begagnad golfutrustning på nätet

Du kan använda grossister, tillverkare och konkursföretag för att hitta rabatterade varor. Varorna kan vara billigare av en mängd olika skäl, bland annat saknade förpackningar, gamla modell, stötar eller skav.

Om du planerar att sälja på nätet som ett företag, är det rekommenderat att du inrättar en webbutik så att du kan visa alla dina objekt till salu på ett ställe. Köpare kan då lättare se vad du har och hitta dig enkelt igen om de vill köpa flera objekt från dig.

Golfläxor online

Massor av människor vill lära sig golf, men inte alla vill gå på en kurs. Det passar inte in i deras schema och klasser finns kanske bara på vissa ställen. Online videolektioner ger eleverna möjlighet att studera i sina egna hem, när det är bekvämt för dem och för mindre pengar.

Du kan filma olika golf tekniker, ämnen, vanliga misstag, golf spelstrategier och mer. Ha någon att filma när du ger instruktion, eller så kan du filma någon annan.

Om du är intresserad av att filma, designa en hemsida och sälja online lektioner, behöver du inte ens spela bra golf för att lyckas i denna verksamhet - bara hitta partner med någon som kan golf. Du behöver inte vara en professionell filmare heller. Du kan göra grymma videor med en enkel filmutrustning som du kanske redan har.

Öppna en golf butik online

Även om det redan finns en del online golfbutiker, om du väljer en specifik nisch inom golfbranschen, kan du nå en outnyttjad marknad. Tänk på att framgångsrika nätbutiker inte behöver nå massor av människor ibland kan de sälja ganska bra med färre upprepande kunder. Kontakta grossister, tillverkare och konkursföretag för att förvärva inventering.

Bli en personlig tränare för golfare

Folk går till personliga tränare av olika skäl. Vi är alla bekanta med personliga tränare som arbetar på gym och träningscentra, men det finns många andra platser där du kan erbjuda dina tjänster. När du är specialiserad på en nisch, är det lättare att attrahera rätt typ av kunder. Om de får val, en golfare som letar efter en personlig tränare är mer benägna att anställa någon som specialiserat sig på träning för golfare. Exempelvis kan instruktörer hjälpa spelare identifiera och korrigera fel golfsving.

Vissa kunder föredrar att du besöker dem i deras hem, andra gillar det utomhus och använda offentliga parker eller rekreationsområden. Om du har lämpligt utrymme i ditt hem, kanske du också att kunna arbeta där.

Skriv en golfguide

Du kan skriva en bok om golf som inte handlar om hur man spelar spelet. Ett exempel är en guide på golfbanor. Golfare som reser är intresserade av att veta om kurser i närhet av sin destination, och kan även planera semester runt en viss kurs. Bilder och kurs kartor är viktiga verktyg tillsammans med annan kurs detaljer. Även om mycket av denna information är tillgänglig på nätet, är det värdefullt att ha allt organiserat och bekvämt på ett ställe.

Installera trädgårds banor

Fler och fler konsumenter installerar greener eller övningsområden i deras bakgårdar. Inte nog med att de leverera billig underhållning, de kan skapa ett visuellt vackert landskap.
Förutom att sälja till golf entusiaster, dina kunder kan även bli människor som vill spara tid och pengar på gård underhåll eller vill installera en lekplats för barn.

Bli en golfinstruktör

Ta dina kunskaper och lär privatlektioner. När ditt företag är hembaserat, kan du möta kunder på en mängd olika platser och har förmåga att ta på dig fler kunder. Många gånger, kan du samarbeta med klubbar och hitta kunder via dem, så dina startkostnader kan vara minimala.

Starta en webbplats som säljer golf semester

Även om resenärer kan planera sina egen semester, många föredrar att ha någon som gör allt arbete och arrangerar den. Som golf semester planerare, kan du hjälpa människor med resor arrangemang, boende, starttider, uthyrning och andra aktiviteter. Du kan även boka golfresor läger eller lektioner i semesterorter.

Marknadsföring

Du måste se till att varje golfare i ditt område är medveten om din existens. Marknadsföring skulle kunna innebära att sätta upp en webbplats, inventera nätverk och sätta upp annonser på den lokala golfbanan.

Ordna en invigning. Annonsera det i lokala publikationer, på kommunens webbplats, i radio. Lägg in flygblad med rabattkuponger på bilrutor. Visa objekt i din butik på ett sådant sätt att dina kunder lätt kan hitta dem.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image