Personlig tränare

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Drömmen för många människor är att kunna tjäna pengar på sitt fritidsintresse. Att arbeta som personlig tränare är en sådan möjlighet. Det kan vara svårt att komma igång med träningen. Många vill bara komma i form. Att hitta en motionsform som både är enkel, effektiv och rolig är inte alltid lätt.

Details

Man blir imponerad över uppfinningsrikedomen när man undersöker utbudet av olika träningsredskap. Det vimlar av olika maskiner och prylar som trimmar den ena eller den andra kroppsdelen. Men tyvärr håller redskapen i allmänheten inte vad de lovar.

De flesta människor har i många fall dåliga förkunskaper både om kropp och lämpliga övningar och risken är stor att man tröttnar och träningsredskapen som man har hemma blir ännu en ”dammsamlare”. De flesta redskapen är dessutom helt onödiga eftersom det går att nå ett lika bra och ibland bättre resultat genom träning utan redskap. 50% av de som startar att träna slutar det inom ett halvår.

Trender

Ansvaret att ta hand om sin fysisk och mentala hälsa har idag övergått från statliga institutioner till den enskilde individen. Idén med träning, oavsett vilken idrott man väljer, är att utgå från sig själv och sina egna förutsättningar. Det handlar inte bara om regelbunden motion, vill man uppnå bättre resultat måste man ändra livsstil och bli av med dåliga vanor. En del människor klarar detta på egen hand, men en stor grupp behöver professionell hjälp att komma igång. I takt med att folk alltmer prioriterar sin hälsa växer behovet av personliga tränare.

Komma i gång

Det finns inga genvägar. För att kunna få en vältränad och frisk kropp måste man röra på sig och om man vill gå ner i vikt måste man ändra sina kostvanor, och det kräver svett och disciplin. Människors styrka och form varierar oerhört och en och samma träningsmaskin passar inte för alla. Vilken träningsform man väljer är upp till var och en. En kvinna på 50 år har exempelvis helt andra önskemål och förutsättningar, än en tjej i tonåren.

Ditt arbete är att ta reda på individens förutsättningar, utforma ett realistiskt och personligt träningsprogram samt att hjälpa människor att hitta balans mellan sina önskemål och sina möjligheter.

Att vara personlig tränare är mycket mer än en vanlig instruktör på ett gym. Det betyder att ta ansvar för en persons fysiska träning. För att kunna göra detta krävs kompetens, erfarenhet och förmågan att individuellt ta hand om olika grupper.

Glöm inte marknadsföringen! Sälj dig själv och din kunskap på ett professionellt sätt. Dina kunder är både privata personer, företag och myndigheter. Motion och hälsa är en färskvara så håll dig väl informerad om nya motionsformer och redskap.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image