Homeparty försäljning

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Homeparty försäljning kan vara en rolig och lönsam verksamhet. Många människor försörjer sig genom direktförsäljning och de flesta av oss har köpt varor eller tjänster på det här sättet.

Details

Den här affärsidén är till för dig som funderar på att börja med hemförsäljning och vill ha egna arbetstider. När du bjuder in dina vänner och bekanta till ett homeparty öppnar sig många spännande möjligheter!

Vad är homeparty företag?

I grunden och botten är homeparty en form av produkt distribution och direktförsäljning med hjälp av konsulter och hemvisningar. Affärsmodellen har funnits i många år och börjat redan i slutet av femtiotalet! Modellen är i grunden densamma. Konsulter som deltar i programmet har tillgång till företagets produkter som de sedan marknadsför till vänner, kollegor, familj och ett bredare nätverk genom hemvisningar och arrangemang. Under aktiviteten konsulten presenterar och demonstrerar ett produktsortiment som ex. kosmetika, smycken, heminredning, ljus, modeaccessoarer eller kläder. Konsulten får sedan en viss procentsats eller provision på all försäljning. 

En annan typ av hemparty verksamhet innebär att köpa och sälja produkter som du får fram från en butik. Konsulten köper billigt produkter direkt från tillverkaren eller distributören och gör vinst genom att sälja dem direkt till kunderna. Mer än att vara värd för sina egna hempartyn och bjuda in personer man känner, är tanken att ha andra människor som värdar för sina vänner där konsulten kan visa upp produkterna, göra viss försäljning och få framtida bokningar för fler parter.

Ett antal företag erbjuder extra stimulanser till alla som är villiga att ta emot en värd roll. Konsulter har även möjlighet att ta individuella order från kunder efter visningar. Förutom att tjäna pengar genom party - och katalogförsäljning kan konsulten expandera verksamheten genom att rekrytera nya människor att sälja produktsortimentet och tjäna en provision på denna försäljning.

Välj rätt företag

Innan du bestämmer dig att gå in i branschen och köpa en start up kit, bör du göra noggranna efterforskningar och se till att det är en välkänd verksamhet. Vad är kostnaden för start up kit för en konsult och vad som ingår i satsen? Dina startkostnader bör vara relativt låga - seriösa hemförsäljningsföretag vill göra det billigt och enkelt för dig att komma i gång och börja sälja dina produkter. Ersättningsplanen ska vara lätt att förstå, konkurrenskraftig och genomförbar. Ersättningen ska i första hand baseras på faktisk försäljning till kunder och inte på antal nyregistrerade under dig. 

Vilken typ av stöd ger företaget sina konsulter, erbjuder de utbildning? Konsulter ska inte behöva betala för en utbildning. Vad är återköp och returpolitik? Garanterar de kvalitet för sina produkter? Finns det månatliga inköpskrav? Vilka andra resurser och säljverktyg har du tillgång till som konsult? Är de medlemmar i någon branschorganisation?

Besök online-forum för att ta reda på företagets meritlista med betalningar, produkt leverans och support till konsulter. Ta dig tid att hitta de rätta möjligheterna. Du bör aldrig känna dig pressad att gå in i ett Homeparty system. Vissa företag kan erbjuda en begränsad tid att anmäla sig som konsult. Välrenommerade företag gör inte detta. Det bör alltid finnas tid att noggrant undersöka företaget och tänka på det innan du bestämmer dig för något.

Välj rätt produkt att sälja

Vad vill du engagera dig i att sälja? Det finns ett enormt utbud av produkter att välja mellan. Det är nyckeln till framgång att den produkt du väljer att sälja är den rätta för dig och dina personliga intressen. Om du är riktigt entusiastisk och säker på din produkt är det så mycket lättare att övertyga andra människor att köpa den. Du bör vara säker på att produkten ger värde för pengarna, fungerar på rätt sätt, är välgjort och kommer till nytta för dina kunder. Skulle du köpa själv och använda den? Vet du tillräckligt om produkten för att framgångsrikt demonstrera eller presentera den och svara på frågor om det? Det är inte roligt att försöka sälja något du inte är bekant med eller inte intresserad av.

Vilken typ av produkter som erbjuds?

Det finns ett enormt utbud av produkter och tjänster som säljs med hjälp av homeparty. Från kläder och kök- och heminrednings objekt till kosmetika och rengöringsprodukter. Hantverks partyn har blivit mycket populära. Party gäster träffas och lär sig om en viss hobby eller hantverk som ex. pärlbildning, scrapbooking och korttillverkning. Konsulten använder hantverks party som en möjlighet att sälja alla leveranser som behövs för hantverk. Det finns ett stort antal homeparty möjligheter och alternativ men utmaningen är att hitta den som fungerar bäst för dig.

Vilka är de startkostnader?

Homeparty kräver oftast en initial investering beroende på koncept du väljer att starta. Detta är kostnaden för försäljningsstartpaket som innehåller varuprover och verktyg såsom kataloger och utbildningsmanualer. De startkostnader är relativt låga, men om du köper produkter att sälja vidare då du kommer att behöva investera i tillräckligt stora lager.

Vilka färdigheter behöver du?

Du bör vara säker och bekväm med att prata med grupper av människor. God försäljnings förmåga är naturligtvis mycket fördelaktig. God organisationsförmåga och planerings färdigheter är också nödvändiga. Många lyckas med Homeparty företag, men detta kräver disciplin och ansträngning. Som med alla hemföretag tar det tid att etablera en stark kundbas och bygga upp en lönsam verksamhet. Homeparty är ingen "bli rik snabbt" system, men om du ställer dina mål och arbetar hårt för att uppnå dem kan du skapa en solid och lönsam verksamhet.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med denna typ av hem företag?

Detta kan vara ett roligt sätt att tjäna pengar hemifrån. Du kan arbeta flextid och sätta in så många timmar du väljer. Som en oberoende försäljningskonsult är du en egenföretagare med den frihet som eget företag innebär. De flesta homeparty företag erbjuder kontinuerligt stöd och hjälp till sina oberoende konsulter. Men direktförsäljning är inte för alla. Du måste vara säker på din förmåga att visa produkter och övertyga potentiella kunder att köpa dina produkter. Detta är mycket enklare om du har valt rätt typ av produkt att sälja.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image