Blomförsäljning och distribution

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Om du tycker om att arbeta med blommor men inte har råd att starta en egen blomsteraffär så finns det en annan möjlighet. Du behöver inte sälja egna blommor för att kunna driva verksamheten, du kan distribuera andras blommor. Denna idé kan bli ett bra sätt att öka omsättningen för de små blomsterhandlarna.

Details

Så fungerar det

Ta kontakt med några blomsteraffärer i din stad och fråga om de vill ansluta sig till din blomsterservice. Du hittar kunder och ordnar distribution, de står för blommor och förpackning. Ta med några förslag på buketter i din tryckta katalog och skicka den till alla som svarar på din annons. Kunderna som beställer måste ange var och när de vill ha blommor levererade. Samarbeta med en budfirma som snabbt kan lämna blommor till dörren.

Marknaden

Att beställa blommor direkt från jobbet kan bli till stor hjälp för de som jobbar sent och inte hinner gå till blomsteraffären. Det är också ett bekvämt sätt för företagsledningen att skicka en gåva till kunder, affärspartner eller egna anställda. Om det är enklare för dig kan du trycka ett antal blomstercheckar och föreslå för dina kunder att i stället för att leverera blommor, låta mottagarna välja blommor själva i ett antal utvalda blombutiker. 

Prova även andra sätt att sälja. Du kan exempelvis låta ungdomar som du känner åka runt i bostadsområden och leta efter alla romantiska människor, förälskade makar eller blixtkära tonåringar som vill skänka bort en blomma till sin käresta. Ungdomarna får en slant för varje såld blomma. Speciellt under högtidstillfällen som morsdagen eller alla hjärtans dag samt under våren brukar man köpa mer blommor än vanligt.

Sälja egna blommor

Om du har möjlighet själv odla en speciell typ av blommor kan du starta din verksamhet genom att specialisera dig på odling och försäljning av just en viss sorts blommor. Då kan du hålla lägre priser än dina konkurrenter. Tulpaner är älskade blommor i Sverige och svenskarna är världens största tulpankonsumenter. Köp in billiga tulpanlökar och odla på egen hand, eller ta kontakt med andra odlare och grossister. Gör blomsterarrangemang och sälj via annonser eller på loppmarknader.

Utveckling

Som ett alternativ till den här idén kan du starta bokleverans. Låt bokhandlare koppla sig till din teleservice för bokbeställningar och sälj deras böcker mot provision. Princip är detsamma som med blommor, den enda skillnaden är att man i stället för blommor skickar en bok till den man vill göra glad. För att telefonbeställningar ska kunna fungera så måste du skaffa en telefonsvarare och en dator som kan hantera ditt kundregister.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image