Starta förening och köpa billigare

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Sverige är föreningslivets förlovade land. Vad man än sysslar med finns det säkerligen en lämplig organisation för. Människor har ett behov av att träffas och föreningslivet är ett sätt att umgås och tala med likasinnade. Men det är inte bara sociala skäl som är till fördel när man är flera. Även ekonomisk vinst kan man uppnå genom kooperation och samverkan med andra.

Details

Så fungerar det

Det lönar sig idag att vara trogen kund både för konsumenter och för affärer. Om du kan samla flera konsumenter under ditt tak kommer affärsidkare att betrakta dig som en storkund och vara beredda att lämna viss rabatt på sina varor och tjänster. Hittar du affärsidkare och leverantörer på ett klokt sätt pressar du priset och lämnar utrymme även för egen förtjänst. Dina medlemmar köper och beställer regelbundet och affärsidkare lockar till sig nya kunder. 

Din uppgift är att sammanställa medlemmarnas behov och bilda grupper med samma köpintressen. Bygg upp olika nätverk av föreningens medlemmar och ta därefter kontakt med affärsidkare och affärer som vill erbjuda rabatter på sina varor. Du är föreningens administratör, gruppledare och kontaktman för båda sidor. Här nedan finner du tre förslag. Tänk till, det finns säker fler produkter man kan sälja på detta sätt.

Barnförening

Många barnfamiljer hamnar på minus varje månad. Det krävs ibland stora ekonomiska uppoffringar för att köpa all utrustning, från barnvagnen till skridskorna och datorn för barnen. Tanken på att gå ihop med andra och köpa billigare kommer att bli intressant för den här gruppen. Starta en barnklädesklubb där man kan köpa funktionella barnkläder till lågt pris. Bra barnkläder är dyra idag. Idén är att medlemmarna samköper kläder från tillverkare och genom att man är många kan man pressa priserna utan att för den skull göra avkall på kvalité, form eller design. Dessutom slipper man ju att betala dyra mellanhänder, butikshyror med mera. Varje månad får medlemmar kläder som de har beställt och betalar enligt medlemsvillkor.

Matförening

Ekofrukt och grönt har högt pris. De hushåll som är medlemmar i matföreningen köper direkt från odlare och betalar därför mindre för ekologiskt odlade grönsaker än vad andra ger för besprutade produkter i närmaste mataffär. Ett par gånger i månaden kommer medlemmarna till leveransplatsen och hämtar de beställda varorna. Du är bl.a. samordnare för gruppen gentemot olika leverantörer.

Bilförening

Körkortsprov har med sina hårda krav och dyra körlektioner blivit en klassfråga och en produkt enbart för överklassen. Största problemet har arbetslösa ungdomar men även invandrare som har körkort utställda i sina hemländer. I Sverige kan bara medborgare från EU-länderna byta ut sitt inhemska körkort mot det svenska utan att behöva avlägga något särskilt prov. Är man inte från EU gör man helt enkelt ett nytt körkortsprov, och det kostar mycket pengar. Tanken med föreningen är att man skall kunna förhandla fram både bättre priser för sina medlemmar och hitta en pålitlig bilskola.

Gå runt och ta reda på hur olika bilskolor sköter sin körkortsutbildning och vilka priser de har. Hitta en bilskola som håller måttet och förhandla därefter fram priser som både du och dina medlemmar är nöjda med.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image