Starta TV kanal för hundar

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Det finns dussintals TV- stationer - du också kan starta egen TV- kanal och skörda frukterna - men först måste du inse att starta en egen TV- station är ingen lätt uppgift. Det kommer kräva en bra idé, stort finansiellt stöd, smart program som tilltalar en publik och annonsörer som är villiga att stödja din produkt.

Info

Det första steget är att skapa en nisch som för närvarande inte finns i etern, eller se ett behov av att konkurrera en aktuell station. I dagens marknad söker annonsörer kanaler som har ett tydligt budskap och fokuserar på tydlig målgrupp. I USA har exempelvis världens första tv-kanal för hundar startat, Dogtv.com! Kanalen ska fungera som en barnvakt för hunden. Kanske något intressant att starta i Sverige?

Bakgrund

DOGTV är skapad av PTV Media LTD, har utvecklats tillsammans med några av världens ledande sällskapsdjur experter och producerad av erfarna yrkesmän från TV- branschen. Dog tv sänder dygnet runt, och det finns flera olika program att välja mellan som antingen stimulerar, underhåller eller lugnar en hund. Företrädare för kanalen påstår att hundar blir gladare och mindre ängsliga om de tittar på tv när de lämnas ensamma hemma. Kanalen rekommenderar dock hundägare att till en början sätta sig ner tillsammans med hunden och tittar på programmen.

Sätt i gång!

Starta en särskild tv kanal som skapas exklusivt för hundar, och de människor som älskar dem. Ta en minut för att bläddra DOGTV hemsida, och lär dig om TV för hundar och se precis hur det bidrar till att förbättra livet för hundarna och deras människor överallt.

Varför hund TV?

Hund tv är den idealiska barnvakten för hundar när de är ensamma hemma. Forskning visar att hundar mår bättre i sällskap med TV, särskilt när rätt innehåll är på. Hundar som lämnas ensamma tenderar att bli oroliga så lugnande ljud och musik i de avkopplande segmenten på hund tv skapas för att hålla dem lugna. Många hundar lider också av brist på stimulans, som blir akut när deras föräldrar är borta. De stimulerande segmenten ger hundar mer uppfriskande bilder, animationer och spännande sekvenser från verkliga världen och hjälper för att hålla dem igång.

TV-program uppfyller en hunds typisk daglig rutin och hjälper till att förhindra psykisk trötthet, depression och tristess.

Vilken typ av program kommer hund TV sända?

Innehållet är uppdelat i 3 kategorier, beroende på vad hundar behöver:

Avslappning - innehåll för att hjälpa hundarna slappna av, minska sin stress nivå och hålla dem lugna med lugnande musik, ljud och grafik.

Stimulering - hundar behöver stimuleras, vilket är svårt att uppnå när de är ensam hemma. TV använder stimulerande scener med och utan andra djur, animering sekvenser och en mängd rörliga föremål för att stimulera hundarna. Stor omsorg har vidtagits för att använda rätta ljud och frekvenser för att uppmuntra hundens lekfullhet även när de är ensamma hemma.

Exponering - baserad på den mest avancerade veterinärmedicin, använder DOG TV speciella ljud och grafik för att hjälpa vänja hunden och göra honom mer bekväm i sin omgivning.

Tittar hundar verkligen på TV?

Ja! Hundar reagerar vackert till vad de ser på TV och njuter av när de ser andra hundar, andra djur och även livlösa rörliga objekt. YouTube har över 5000 videor av hundar som tittar på TV, och allt fler hundägare säger att de såg sin hund titta på TV mer än en gång. Övergången till digitala tv-apparater och plattskärms-TV har också bidragit till tillväxten i antalet hundar som tittar på TV. I en undersökning utförd av American Kennel Club hade nästan hälften av de tillfrågade hundar visat ett visst intresse för vad som hände på TV-skärmen.

Varför är TV bra för hundar?

Hund TV fungerar som en perfekt barnvakt för hundar som måste stanna hemma ensamma. Forskning visar att hundar mår bättre i sällskap med TV, särskilt när rätt innehåll är på. DOGTV tre typer av programmering erbjuder avkopplande och stimulerande innehåll samt positiva beteendemönster förstärkningar. Hundar som lämnas ensamma tenderar att bli oroliga så avkopplande ljud och musik i det avkopplande segmentet skapades för att hålla hunden lugn och fridfull.

Många hundar lider också av brist på stimulans, som blir akut när deras ägare är borta. Den stimulerande innehållet kommer att ge hunden med uppfriskande bilder, animationer och spännande verkliga ljud världen för att hålla hunden igång. Hund TV programplanering möter en hund typisk daglig cykel och hjälper till att förhindra psykisk trötthet, depression och tristess.

Planera din kanal

Innan du börjar kan det vara nyttigt att stanna upp en stund för att verkligen planera den nya kanalen. Vilken typ av program ska visas? Om du planerar att ha originalprogram, utrymme för produktioner måste beaktas. Vad kommer den att kosta? Vilken typ av annonsörer kan vi attrahera? Reklamfinansierat? Hur ska man bekosta allt arbete och utrustning?

Ja frågorna är många, man kanske skulle börja med att göra en hemsida där man även lägger ut programmen på YouTube och på den vägen få tittare för att sedan göra en webb tv kanal, som sedan läggs ut i TV-nätet.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg