Privat hundträning

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Det är mycket att tänka på när man skaffar hund. Skatter, försäkringar, matkostnader, olika sorters koppel och andra tillbehör måste betalas och inhandlas. Hundträningen är därmed något som gärna kommer lite i skymundan och som många glömmer bort eller helt enkelt inte tar på allvar, vilket förklarar många av de bitolyckor som sker årligen. Om du tror att du har kompetens att utbilda en hund, kan detta vara företaget för dig!

Info

Om du menar allvar med att driva hundträning och hålla kurser, se till att du får professionell utbildning och skaffar de nödvändiga certifieringar som hundtränare. Det blir inte bara kunskap det handlar om utan kan certifiering tillsammans med de rätta referenserna användas som ett kraftfullt marknadsföringsverktyg då du bör övertyga folk att du är den rätta tränaren för deras hund.

För att hålla dig uppdaterad i hundträningen bör du gå någon form av vidareutbildning varje år.

Hundträning – vad är det?

Att träna en hund kan vara så mycket mer än bara lydnad och disciplin. Givetvis är det grundläggande att hunden kommer när man ropar på den eller att den slutar skälla när man säger till den. Men man lär samtidigt hunden vad man själv vill och tillåter, vissa vill att hunden hoppar upp på soffan eller in i bilen själv, andra tillåter inte detta, och det är bara genom god träning som hunden kan lära sig detta. Hundträning betyder inte att man bekvämt kan lämna av sin hund hos en hundtränare i ett par veckor och sedan hämta hem en väldresserad jycke som lyder minsta vink. Så fungerar det inte. En hundtränare kan däremot vara en väldigt bra coach för dem som inte är säkra på exakt hur de skall gå tillväga. En hundtränare bör ha gott om erfarenhet och tips när det kommer till hundträning och kan dessutom tipsa om kommandon som hundägaren själv kanske inte tänkt på men som verkligen kan komma till nytta.

Vad gör du som hundtränare?

Fler och fler hundägare inser fördelarna av professionell lydnadsträning. All hundträning är individanpassad efter hundägarens önskemål och hunden själv, samt de mål och verktyg som du har. Det är din uppgift att tillsammans med ägaren hitta just de metoderna som passar ägarens hund bäst. Du kan erbjuda både privatträning och kurser. Vid privatträning så kan beställaren själv välja exakt vad och var du ska träna. Eller så kan du efter överenskommelse med kunden välja ett av dina privatträningspaket. Dessa paket är ett bra alternativ för dem som kanske har kört fast i sin egen träning och behöver vägledning för att hitta nya metoder. 

Hundträning eller träningskurser kan hållas i hemmet individuellt eller i en grupp, eller om ditt hem inte är lämpligt att du kan resa till dina kunders hem och erbjuda personlig hundträning på plats. På samma sätt kan du samarbeta med skolor och samlingslokaler för att hålla hund lektioner på helger och kvällar. Aktuella jämförelsepriser för hundträning hittar du på nätet och många hundtränare skapar hundutbildningspaket för sina kunder, som omfattar en viss undervisning och kursmaterial i tryck och videoformat.

Skaffa kunder

Det sista steget är att arbeta på att få kunder. Detta kommer att bli den svåraste och mest tidskrävande delen under starten av ditt hundträningsföretag. Webbplatser verkar vara det bästa sättet att locka kunder i början eftersom de flesta människor söker för vad de behöver på webben.

Du kan också få remiser från lokala veterinärer och uppfödare samt zoobutiker. Ha ett visitkort redo att ge bort. Gå på hundmässor och utställningar och försök skapa nätverk via sociala medier och blogg. När du är i branschen ett tag kommer du att få kunder genom mun till mun.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg