Hundskolan

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

En väl utbildad, väluppfostrad hund är en fröjd att äga och en glädje att dela med andra. Lite förtänksamhet, en bra tränare, och en väl utformad affärsplan kan göra din hund träningsskolan till en succé. Affärsidén är att starta en liten hundskola som arbetar med utbildning av hundar och hundägare.

Info

Du kan använda positiva och belöningsbaserade metoder och erbjuda såväl kurser som privatlektioner, föredrag, träffar och andra aktiviteter. Du jobbar på att ägarna och deras hundar ska lära sig nya saker, fördjupa sin relation och få en ökad förståelse för varandra, samtidigt som dem förstås ska ha riktigt trevligt ihop!

Innan du börjar

Vad behöver du göra för att denna verksamhet ska fungera bra? Behöver du en plats för det? Vad sägs om ett utbildningsprogram? Hur lång är ditt program? Behöver du hjälp? Vilka licenser behöver du? Förberedelser kommer att hjälpa dig att övervinna oerfarenhet. Utarbeta en plan. Försök att besöka konkurrenterna, hund utbildningsföretag. Se hur de gör det. Klassavgifter är en viktig fråga. Tar du inte tillräckligt betalt, kommer det inte ge dig någon vinst, men tar du för mycket kan köra iväg kunder. Kontrollera med befintliga lokala hundskolor eller utbildare för att se aktuella priser i ditt område.

En annan inkomstkälla för ditt företag är försäljning av godsaker, leksaker och träningsredskap. Erbjud om möjligt ett brett utbud av artiklar som gör din skola till en typ av verksamhet där kunderna kan träna och köpa det de behöver i butik, vilket är mycket praktiskt för dem. Erbjuda privatlektioner med tränare är ett annat sätt att öka inkomster. Privatlektioner kostar ofta mer, men nyttan för kunderna och deras hundar kan vara avgörande för deras framgångar.

Hitta en plats

Hitta en plats där man kan träna hundar. Den behöver inte vara enorm som en ranch, men det måste ha precis rätt mängd utrymme för hundar att springa och spela. Om du har ett oanvänt utrymme som ex. en gård, den skulle kanske kunna fungera för dig. En anläggning som är centralt tillgänglig för majoriteten av alla möjliga kunder kommer att erbjuda den största utvecklingspotentialen.

Inomhus eller utomhus anläggningen är helt och hållet en fråga om personliga val, även om en anläggning med en robust, väderbeständig inomhus byggnaden är alltid fördelaktigt vid dåligt väder. Utomhusfaciliteter ger större flexibilitet, eftersom de ofta är större och kan användas för utbildning och uppvisningar, om du väljer att vara värd för båda.

Valet av marken eller golv är viktigt, eftersom det måste finnas tillräcklig tyngdkraft så att hundarna inte glider eller faller under träning. Gummimattan kan användas för att täcka cementgolv. Belysning och ventilation är också viktigt, eftersom många skolor erbjuder klasser året om med morgon, eftermiddag och kvällssessioner.

Köp utrustning

Nästa steg är att satsa på hundsaker som halsband, koppel, kexbelöning och annan hundutrustning som din utbildning behöver för att du ska kunna träna en hund väl. De flesta hundträningsskolorna är utrustade med portar (små staket) som delar övningsområden i mindre ringar. Mindre ringar erbjuder möjligheten att köra mer än en klass i taget, eller låta dina kunder att öva för shower. Grundläggande lydnad klasser kräver mycket lite i vägen för utrustningen förutom vad kunderna väljer att ta med för sina egna husdjur. Högre nivåer av lydnadsträning kräver olika utrustning inklusive hinder, hantlar och andra artiklar som du kan välja att ge dina kunder. 

Om du bestämmer dig för att erbjuda annan sportträning i din anläggning, lämplig utrustning för de sporterna är nödvändig. Agility kräver en mängd olika hinder, inklusive hopp, väva stolpar, tunnlar och annat som kan antingen byggas i hemmet eller köpa kommersiellt. Flyball är lite enklare att utrusta, eftersom det kräver hinder, en flyball box, tennisbollar och en startlinje.

Anställa fler lärare

Ju fler utbildare du har, desto fler kunder du kan ta. Eftersom hundträning är ett schema arrangemang kan du täcka mer om du har hjälp. Även när du tränar, börja med enkla instruktioner med små förväntningar. Sedan sakta höja dem. Använd konsekvent och konstruktivt beröm när du tränar klient hundar. Behöriga hundlärare är avgörande för en framgångsrik lydnad skola.

Välj noggrant utbildare som är kunniga inom den nivå du väljer att erbjuda. Många av de bästa tränarna är människor som har deltagit i hund sport själva, och som har års av erfarenheter inom träning och tävlingar med hundar. Det finns ett antal certifierade hundtränare i hela landet som också skulle göra bra tillägg till din verksamhet, och de kan ofta placeras på utställningar, seminarier och andra hund evenemang. Utbildare kommer ofta utveckla sina egna lektionsplaneringar och läroplan som täcker alla nödvändiga färdigheter för att slutföra en utbildningsnivå. Lydnad är bäst lära sig när den undervisas i en viss ordning, från enkla färdigheter som är nödvändiga för hundarna till att lära mer komplexa färdigheter.

Tips

Var noga med att kontrollera din anläggning för eventuella säkerhetsfrågor. Ta bort eller reparera föremål som kan skada husdjur eller människor, och alltid desinficera och sanera områden som används för potta raster för att undvika spridning av eventuella sjukdomar.

Var konkurrenskraftig! Erbjud ett brett utbud av klasser och andra roliga aktiviteter för att hålla folk intresserade.

Var alltid artig, öppen och trevlig när det handlar om människor. Exceptionell kundservice är nödvändig för att upprätthålla en glad och öppen miljö för alla.

Låt aldrig eleverna att tillåta farliga eller på annat sätt osäkra hundar att interagera fritt med andra husdjur. Möjligheten för skador är för stor.

Försök att inte schemalägga större kurser eller evenemang på samma gång som andra skolor i ditt område.

Tänk på!

Glöm inte att teckna försäkring. Detta är mycket viktigt. Du vet aldrig vad som kan hända med hundar eller om hunden biter någon annan person eller en annan hund.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg