Hundmassage

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Massage förbättrar avsevärt livskvaliteten för äldre hundar, hundar som lider av artrit eller de som återhämtar sig från en skada eller operation. Deep-vävnad sport massage tekniker kan bidra till att bryta upp knutar, öka ledvätska, öka flexibiliteten, minska stress och förlänger bindväv. Om du har en passion för hundar och du har arbetat med hundmassage tidigare, erbjud den service till de hundägare som förstår värdet i hundmassage genom att starta din egen praktik.

Info

Innan du börjar

Ta reda på om det finns en marknad för djur massage i ditt område innan du investerar i en utbildning. Gör detta genom att prata med så många som arbetar med djuren som möjligt - veterinärer, alternativa djurläkare, hunddagis personal, hundbutiker samt hundägare. Om du har hundar själv, tillbringar du säkert mycket tid i hund parker eller andra områden där andra hundägare går, så att du enkelt kan ta reda på detta genom att bara chatta när du är ute (du kanske vill fråga vad folk skulle vara beredda att betala för en sådan tjänst också). Om en hund massage verksamhet redan finns i din stad, studera det, ta del av de tjänster som erbjuds, personal, kund storlek och prissättning.

Hur fungerar det?

Det är allt gott och väl för människor att massera sina egna husdjur, men de måste veta vad de gör. Det finns fall där massage är inte det bästa alternativet - i själva verket kan vara direkt farligt för sällskapsdjur hälsa. En annan sak som du kan göra är att erbjuda hundägare möjlighet att lära massage från dig medan du masserar deras hundar. Du kan räkna ut hur du vill naturligtvis, men du kan erbjuda att registrera sin hund upp för en serie av 5 massagebehandlingar. Den första och andra gången gör du massage samtidigt som du talar om vad du gjorde och varför (efter att du gick över hundens sjukdomshistoria och aktuella problem). Vid det tredje gången ger du hunden en massage och sedan får ägaren prova med din hjälp. På den fjärde utnämningen masserar ni hunden tillsammans. Du ger då ägaren några läxor och den femte utnämningen masserar ägaren sin hund medan du observerar och svarar på frågor (och gör korrigeringar där det behövs).

En bra idé är att planera ett extra möte 6 månader senare där du ser över hundens hälsa igen (om saker och ting har förändrats) och svarar på frågor och erbjuder ytterligare råd. Innan du masserar någons husdjur dock se till att ägaren kontrollerar med sin veterinär och får ok. Bli en certifierad hund massageterapeut genom att besöka en massageskola eller investera i annan aktuell utbildning. Även om det inte finns något formellt tillstånd licensiering krav kommer en certifiering ge dig de kunskaper och trovärdighet som behövs för att lyckas. Lär dig grundläggande anatomi och muskelfunktion, husdjur första hjälpen och HLR, hur man arbetar med olika raser och storlekar och tekniker massage från en attesterande skola.

Marknadsföra ditt företag

Prata med lokala veterinärer och fråga om de är villiga att hänvisa folk till dig. Din bästa insats för detta är förmodligen en veterinär med en mer holistisk syn på hälsa och sjukvård. Fråga ditt lokala djurhem om du kan komma in och massera några av deras djur på en regelbunden basis. Detta kommer inte bara hjälpa dig att lära dig och bli en bättre massageterapeut, kommer du också att ge en underbar service till djuren medan de väntar på sin familj. Och eftersom massage kan vara ett kraftfullt verktyg för att hjälpa skygga djur och djur som är rädda för människor att lita på oss, kan du även att kunna hjälpa de djur blir adopterbara. 

Besök sällskapsdjur butiker och djurdaghem i ditt område. Fråga om de tror att deras kunder skulle vara intresserade av att ge sina hundar få massage samtidigt som de är på dagis. Eller om du kan sätta upp dina visitkort och/eller andra marknadsföringsmaterial i deras butik. Tänk på möjligheten att göra workshops där man undervisar hundägare hur de masserar sina egna husdjur. Bra platser för detta skulle vara lokala sällskapsdjur företag, hund daghem eller hos din lokala vuxen utbildning. 

Ring hotell och Bad & Breakfast i ditt område och fråga om de tillåter husdjur. Om de gör, skicka ett brev till ägarna och låt dem veta att du är tillgänglig att komma till hotellet och massera deras gästers husdjur. Inkludera några broschyrer och visitkort som de kan visa eller dela ut till sina gäster. 

Marknadsför ditt företag på nätet: överväga att ha en blogg istället för en webbplats. Visst tar det lite mer arbete för att skriva inlägg och publicera dem på regelbunden basis, men folk (och sökmotorer) kommer att hitta dig lättare på det sättet. Att skriva något på regelbunden basis kan också hjälpa dig att definiera och utveckla din verksamhet ytterligare. 

Kontakta djur (eller någon lokal) publikationer. Fråga om de skulle vara intresserade att ge dig en kolumn där du skriver om djurhälsa regelbundet i utbyte mot gratis reklam. Detta kommer att ge ditt företag stor exponering och även hjälpa etablera dig som en auktoritet på ämnet.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg