Starta en klädkollektion för hundar

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

För den kreative, erbjuder underbara modedesignvärlden obegränsade möjligheter. Om du är vän med en symaskin, kanske du kan starta en egen verksamhet genom att specialisera dig och sy hundkläder. Många hundägare tycker om att klä sina hundar, och du kan hitta många villiga köpare vid hundutställningar, parker och andra lämpliga platser. Kraven för att komma igång är enkla - sömnad kompetens och utrustning, mönster, och lite marknadsföringsidéer och kontakter på rätta ställen.

Info

Få erfarenhet

Den blivande hundkläder designer bör kunna skissa motiv, mätta och kappa, välja lämpliga typer och mängder av tyger med hjälp av en symaskin, och utföra handsömnad eller annat efterarbete. Om du inte har stor erfarenhet av sömnad, bör du samarbeta antingen med en erfaren sömmerska eller ta kurser för att lära sig grunderna. Tidigare erfarenhet av ett djur närliggande område är ett plus när man startar en hundklädlinje. Detaljhandeln eller marknadsföring, speciellt förknippat till sällskapsdjur produktförsäljning, kommer bekanta dig med vägar för att sälja din produkt, t.ex. djurmat återförsäljare och djuraffärer.

Hitta idéer

Använd några papper att brainstorma idéer för dina hundkläder. Om du har problem med att skapa mönster, titta på några populära mänskliga kläder eller mönster för nuvarande hundkläder att få idéer, och sedan lägg en personlig touch för att göra dem unika och mer användbara. Dessa nya moment kommer att skapa den nödvändiga skillnaden och möjliggöra en reklamkampanj.

Börja rita och framställa

Tröjor och regnjackor brukar vara storsäljare, men hundälskare köper också designade hattar, glasögon, skjortor, tossor, halsdukar och även Halloween dräkter till sina älskade lurviga vänner. När idéerna är där, börja rita hur kläderna kommer att se ut. Var så specifik som möjligt med tillbehör eller speciella sömmar. Skaffa ett allmänt hundmönster för att börja förstå hur klädbitarna passar ihop för att skapa hela dräkten.

Studera mönstret och bestäm vad som gäller och inte gäller för din design. Skapa kläder för att passa på en specifik hund, för att bekräfta övergripande passform och utseende. För att göra detta, kontrollera mätningsguiden på det grundmönstret och mätt hundmodellen på ett liknande sätt.Placera mönstret på bitar av tygrester och klipp ut de olika delarna. Sy ihop bitarna och gör nödvändiga justeringar på hundmodellen. Anteckna eventuella förändringar på det ursprungliga mönstret. När praxisdelen är klar, är det dags att gå vidare till att skapa en prototyp.

Gå till den lokala tygaffär eller shoppa tyg online för att skapa prototypen. Var noga med att köpa tillräckligt för att skapa kläder. Om konstruktionen kräver t.ex. knappar, dragkedjor, elastisk eller kardborrband, köp dessa på samma ställe. Använda den förändrade gränssnitt mönstret och skapa kläder. Testa den på hunden för att verifiera den totala passform och göra eventuella justeringar som behövs.

Prissättning

Prissättning bör göras genom att ta hänsyn till kostnaden för material och arbete, samt att bedöma de priser som dina konkurrenter har. Det är smart att åka runt ditt område, liksom på nätet för att se vad andra designers ta betalt för sina föremål av liknande konstruktion och kvalitet. Dina priser bör rimligen sättas utifrån vad marknaden för närvarande stöder.

Marknadsföring

Fundera ett namn för ditt nya företag. Kör en sökning på Internet för att säkerställa att önskade namn eller logotyp inte redan används av ett annat företag. Alla företag börjar lokalt. Erbjud gratis prototyper till vänner och grannar i utbyte för deras referenser och feedback. Fråga om de vill berätta- och dela ut visitkort och rekommendera dina kläder till andra hundägare. Skapa färgglada visitkort och flygblad, och lägg dem där sällskapsdjur älskare sannolikt samlas. Dessa djurvänliga lokaler kan vara veterinärklinik, djuraffärer och djurfoderbutiker.

Dela ut dina visitkort i den lokala parken. Hundälskare i parken är sannolikt mottagliga för att köpa hundkläder till sina vovvar. Det är en bra idé att ta med några provkläder, eller ännu bättre, ta med din egen hund och låta honom vara modellen. 

Hyr en journalist för att utarbeta ett pressmeddelande för husdjur- och mode tryckta- och online publikationer.

Hyr en webmaster för att skapa en online identitet för kläder linje genom en professionell hemsida. Utrusta webbplatsen med beställningsfunktioner för postorderförsäljning. 

Hitta andra som vill sälja dina unika hund plagg på kommission ex. lokala djurbutiker eller presentbutik i djurparken. Det finns ingen bättre reklam för kläder än en demonstration. Överväga att ha en fotosession med några av dina hundmodeller som bär dina kläder. Placera dessa bilder på en webbplats eller som bakgrund på visitkort.

Hitta några lokala evenemang såsom parader, shower och hund utställningar och kontakta de ansvariga för att delta i evenemanget. Boka i god tid och inrätta en monter för att sälja dina hundkläder. Ta massor av olika storlekar, så shoppare kan välja så mycket som möjligt. Ta med flygblad och visitkort med länkar till din egen hemsida, blogg eller butik. 

Det är viktigt att betona det unika och högt kvalitativa egenskaper på dina hundkläder som du designar. Som hundägare vet, reser ordet snabbt bland hundägare, och när en ny spännande produkt för en hund hittas är han eller hon snabb att sprida ordet till andra hundägare.

Tips!

Investera i en kvalitet symaskin om du inte redan har en. För att producera kläder med bra egenskaper behöver du se till att din utrustning presterar på rätt sätt.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg