Hästmassage

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

En häst massageterapeut utför fokuserade massage tekniker på fritids, arbets-och kapplöpningshästar. Massage tekniker hjälper till att lugna och slappna hästen, som tillåter en ägare eller tränare hantera hästen lättare.
En möjlighet för dig med hästvana och intresse för hästar?

Info

Massage hjälper friska hästar att må bättre!

Hästmassage är hälso- och friskvård för hästar, ingen alternativ behandlingsmetod. Den kan inte ersätta en traditionell veterinärbehandling. Hästmassagens främsta syfte är att förebygga skador. Även som ett led i rehabiliteringen efter skador i muskler, senor eller ledband är massagen ett utmärkt hjälpmedel. Hästmassage är numera en välkänd metod i Sverige. För fritidsryttaren är hästmassage ett sätt att lära känna sin häst och få djupare förståelse för hästens anatomi och muskulatur. Dessutom bekräftar man hur mycket ens häst betyder för ägaren även när den inte går att rida. Hästar som har tävlat, har kunnat prestera mera och återhämtat sig snabbare med hjälp av massagen.

Som hästmassör lär du dig att tidigt upptäcka muskelspänningar som kan berätta om problem i hästens rörelseapparat. Muskelspänningar kan ge varningssignaler om hästens hälsa och kondition, viktig information när man tränar sin häst.

Komplettera din utbildning

Certifieringen visar din kompetens. Många skolor erbjuder hästmassage utbildning som omfattar undervisning om häst anatomi och funktion, samt riktade massage tekniker. Studenter praktikerar ofta tekniker på levande hästar under utbildningen.

När behöver en häst massage?

Hästen kan få muskelspänningar av många olika orsaker: överansträngning, ensidigt arbete, stress eller problem från skelett och inre organ. Spänningarna blir först ett problem när de hindrar hästen utföra vissa rörelser. Som ryttare/kusk kan man märka att hästen inte längre vill fatta höger galopp, rör sig ojämnt eller stötigt, har svårt för ökningar eller vägrar gå på rakt spår. Massage används med fördel för att hjälpa kroppen lösa upp muskelspänningar. Hästen blir först helt återställd då ursprungsproblemet tas bort. Därför är ett samarbete mellan kiropraktor, tandläkare, hovslagare, veterinär, sadelmakare m fl. ofta mycket framgångsrikt.

Hur går behandlingen till?

Ditt första besök är en grundlig genomgång av hästen där du har möjlighet att bekanta dig med den. Då du kommer ut till kunden behöver du en lugn och ostörd plats att vara på. Du tittar hur hästen rör sig och ställer frågor till ägaren. Du dokumenterar i en journal vad du ser, skriver kommenterar, för att identifiera var eventuella problemet eller störningen sitter. Du börjar sedan med att etablera en kontakt med hästen, och lugnar den med lätta strykningar - många hästar är lite blyga o ovana. Efter en stund slappnar de av. Själva massagen brukar göra susen på deras muskler men också sinnet - de blir glada.

Vid första behandlingstillfället gör du oftast inte djupare massage - vill inte avskräcka hästen, men det beror helt på individen och "hur" den svarar. Beroende på orsaken till behandlingen, kan avslutningen se lite olika ut. Hästen kan behöva skritta i lugn o ro 10 min, eller stå i box - det beror på! Behandlingen tar mellan 45 min och 1,5 timme och kan bestå av en helkroppsmassage eller en mer specialanpassad behandling för hästens specifika problem. Ofta i kombination med stretching.

Hur ofta behöver hästen massage?

Alla individer är unika och reagerar olika på alla typer av behandlingar. Massagen kan användas i olika syften: uppvärmning, cool down efter arbetspass, förebyggande och skadebehandlande. I förebyggande syfte rekommenderas för tävlingshäst 2-3 ggr per vecka och för fritidshäst 2 ggr/månad. Men det är viktigt att se till varje individ. När en skada eller faktiskt problem förekommer provar man massage 2-5 behandlingar och för en dialog massör-ägare/tränare under tiden. Hästens reaktion får helt bestämma hur tätt inpå behandlingarna sker och hur många det blir. Visar sig ingen förbättring rekommenderas att prova någon annan typ av behandling.

Marknadsföring

Skriv ut reklammaterial. Arbeta med en grafisk formgivare för att skapa en informativ broschyr som visar upp och förklarar hur det går till med massage. Omfatta fotografier av dina hästar som fick massage. Lista beprövade hästmassage fördelar, bland annat en professionell rekommendation från en häst veterinär. Lista din utbildning och hästbakgrund, inklusive din massage certifiering.

Arbeta med en skylttillverkare för att skapa en högkvalitativ skylt som fungerar som en mobil skylt. Besök ridklubbar och rid föreningar. Tala vid ett klubbmöte, eller erbjud dig att skriva ett informativt nyhetsbrev om fördelarna med häst massage. Kontakta tränare och ring registrerade utbildare inom rimlig resväg. Diskutera fördelarna med din häst massage och överväga en rabatterad kurs för flera tränare som bokar dina tjänster på samma bana. 

Kontakta stora djur och hästdjur veterinärer som finns inom din region. Förklara vilka fördelarna hästmassage kan ge i samband med veterinärers medicinska behandling. Be om en möjlighet att visa massage tekniker på en veterinär patient. 

Ha alltid med dig visitkort med all information om en potentiell kund behöver kontakta dig. Placera annonser i lokala tidningar och radio men tänk på kostnaden för varje typ av annons. Korta annonser kan ofta placeras gratis eller till låg kostnad.

Utveckling

Besluta om du skall sälja produkter relaterade till massage. De initiala kostnaderna för lager produkter såsom massage lotion, mjukgörande, eller redskap kan vara betydande, men vinsten kan öka också. Väljer du inledningsvis att inte köpa in produkter till försäljning när du startar ditt företag betyder inte att du inte kan köpa in produkter senare.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg