Prenumerationstjänst för hundmat

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

De flesta hundägare vet hur ofta de behöver handla hundfoder. Nu kan de få den levererat utan att behöva tänka på det! Hundmatleverans kan vara lönsam och relativt enkel verksamhet att starta. Man väljer vilket foder man vill ha, hur mycket och hur ofta, så kommer du köra runt och leverera en säck med jämna mellanrum. Har du någonsin varit intresserad av denna typ av verksamhet kan du starta och driva den hemifrån, med liten investering och börja där du bor.

Info

Företagsamma hemmafruar, små föräldrar, eller vem som helst med lite entreprenöriell talang kan nå framgång i denna serviceinriktade verksamhet. Personliga kvalifikationer som behövs är framför allt god servicekänsla och noggrannhet. Specialkunskaper om hundar och sällskapsdjur är bra men inte nödvändiga. Dessutom kan det också vara till hjälp om du har en bil som du kan använda för leveransen.

Innan du börjar

Det första du måste göra är vissa grundläggande marknadsundersökningar. Ta reda på hur många hundägare det finns i ditt område som är intresserade av din hundmat leverans, och skulle de vara "villiga att stå i kö och betala pengar för det." Definiera din marknad och precisera dina kunder. Om efter undersökningar och samtal med många husdjursägare under en period av några månader, du får feedback att dessa människor skulle betala för din hund mat leverans bör din nästa insats riktas mot "detaljer" i din affärsplan. Ju mer faktabaserad och detaljerad din plan blir desto lättare kommer att vara för dig att komma i gång. 

Nu, förutsatt att du har fått din riktade marknad, vet vilka dina kunder kommer att vara och hur du ska nå dem med din leveransservice, kostnader och tid specificerade, har du allt du behöver för att bestämma dina priser och leverans villkor.

Hur fungerar det?

Den enkla sätt att shoppa hundmat m.m. är en viktig avgörande faktor när djurägare väljer att handla. Bekvämlighet väger ibland till och med mer än pris. Ju enklare man får produkterna desto bättre blir det och kunderna är bereda att betala mer. 

Att starta en hundmatleveransverksamhet är ett hårt arbete och tålamod. Du börjar leverera hundmat till så många hem ditt företag kan hinna med och din lager tillåter. Ett företag som erbjuder hundmat leveranser, antingen startar självständigt eller i samarbete med en eller flera befintliga butiker, där butiker står för varor och du sköter leverans till dina (och deras) kunder.

För hundägare innebär din service den bekvämligheten dem söker eftersom varorna anländer direkt till deras tröskel utan att behöva gå in i butiken. Detta är särskilt användbart för personer som äldre, familjer med små barn och de som är för upptagen med sitt arbete för att besöka en butik. Dessutom kan en hund leverans verksamhet erbjuda alla typer av kända varumärken och andra husdjur livsmedel som många djurägare är på jakt efter. 

Du kan naturligtvis så småningom utveckla din leverans och erbjuda leverans till katter och alla andra typer av husdjur. Dessutom kan du erbjuda andra produkter relaterade till hundar såsom matbehållare, skålar, mattor och många fler. Att starta en hundmatleverans oftast kräver inte större investeringar och startkapital, särskilt om du redan har bilen, och det kan bli lönsamt, speciellt om du lägger till och erbjuder andra tjänster och produkter. 

Och precis som andra företag, det finns också svårigheter och nackdelar du bör tänka på innan du bestämmer att starta en hundmatleverans: det kan kräva en hel del fysisk styrka och det kan behövas en fysisk anläggning för förvaring av livsmedel.

Så gör du

Du levererar hundmaten direkt till kunder! Du erbjuder prenumeration på hundfoder som levereras direkt hem till kundens dörr, enligt deras önskemål. Kunden slipper tänka på att bära hem tunga kassar med hundfoder varje månad! Dessutom ser du till att de kan välja bland ett stort sortiment av populära hundfoder! 

Du har ingen bindningstid. Kunder avslutar prenumerationen när de vill genom att kontakta kundtjänst eller direkt på hemsidan. Vill man ändra sin prenumeration alternativt lägga till hundtillbehör för enstaka framtida leveranser så löser du det med. 

Du säljer/levererar husdjurfoder från de mest kvalitativa varumärken som idag finns på marknaden. Du erbjuder flera olika sorters hundfoder som passar alla olika hundar, oavsett om det handlar om valpar, vuxna eller mer seniora hundar. Utöver hundfoder kan du bredda ditt sortiment och erbjuda hund- och katt leksaker, godis, kläder, koppel m.m. 

När du växer, kan du så småningom anlita andra människor göra arbete för dig, leverera mat och godsaker, och du sköter marknadsföring och behåller kontakt med kunderna.

Marknadsföring

Vad gör din leveransservice bättre och annorlunda jämfört med konkurrenterna? Kan du bevisa fördelarna? Vilka är dina trogna kunder? Vilka gemensamma behov har dem? Hur kan du hitta fler människor som dem? Befintliga kunder brukar vara lojala, men du måste "få ordet ut" för att utöka dina leder och kundbas.

Som med alla hemleverans företag är det enklaste sättet att expandera är att be kunden rekommendera någon i området som också kan vara intresserad. De bör vara icke-aggressiv, men engagerande. Ex: "Har dina grannar någonsin undrat varför du har din mat levererad?" Den primära marknadsföring teknik som du bör följa är att leverera visitkort för alla. Du måste också ta bilder av de produkter du erbjuder och sammanställ dem i en broschyr tillsammans med uppgifter om ditt företag. Likaså bör du använda även broschyrer från dina leverantörer. 

Ett annat sätt att marknadsföra din hundmat leverans är att använda internet. Det du behöver göra är att skapa en webbplats för ditt företag. u kan också starta forum så att du kan uppmuntra hundägare att beställa från ditt företag. Dessutom kan du också be hjälp från era familjer och vänner att hjälpa till att marknadsföra ditt företag genom mun till mun. Det är det enklaste och billigaste sättet att få kunder. Beroende på området, är det också ganska vanligt att helt enkelt besöka grannarna på varje sida av gatan och lämna ett infoblad eller dörr hängare. 

Hur kan en dra nytta av sociala medier? Du har en perfekt produktlinje för det, eftersom folk gärna pratar om sina husdjur på sociala medier och forum.

Slutligen bör du se till att erbjuda utmärkt service och att du kan svara på alla frågor från dina kunder.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg