Begravningstjänster för husdjur

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Alla djur har sin egen genomsnittliga livslängd. Om man inte äger en långsam åldrande sköldpadda eller papegoja som lätt kan överleva en, så kommer så småningom våra dyrbara husdjur säga farväl. Hamstrar springer runt på hjulet i ungefär ett år eller två. Människans bästa vän kommer att stanna vid din sida i ett decennium eller längre, fram till ca 12-13 år gammal. En huskanin kommer att fortsätta hoppa ett år längre, medan en katt med nio liv kommer bli till 15 år.

Info

Många människor känner att deras husdjur är familjemedlemmar, och de vill behandla sina husdjur med samma respekt som de skulle erbjuda en död nära och kära person.

Vad gör du?

Du erbjuder sina tjänster till stora och små djur, från en stor Bernard-hund till en finger lång sköldpadda. Du hjälper människor hantera förlusten av husdjur och med det praktiska. De erbjuder transport av husdjur kroppar, förmedlar begravningstjänster och kremering. För husdjursägare som vill dela sin sorg, erbjuder din begravningsbyrå rådgivning och stöd, skräddarsydda ceremonier och ordnar husdjurs minnesmärken.

Kremering kan ordnas för dagen då ett djur dör, vilket du kan hjälpa till att schemalägga hemma eller på veterinärkontoret. Du låter familjen att veta exakt när deras älskade kommer att återvända till dem i urnan efter eget val.

Hur man väljer att minnas ett husdjur är ett mycket personligt beslut. Man måste tänka på sådana saker som ekonomi, hur man ser sin hund, vad som blir bäst för din familjs personliga behov (särskilt barn), och den enskilde hur den sörjer.

Som en begravning för en person, kan ett husdjur begravning vara så personlig som man vill. Hunden kan placeras i en speciell kista, avsedd för djur. Hunden kan vara omgiven av bilder och andra minnen. Någon kan utföra andra saker som att dela berättelser, dikter, musik, etc. Därifrån kan hunden bli kremerad eller begravd, med den sista viloplats som skall fastställas av familjen.

Kvalifikationer

Älskar du djur? En sann kärlek till djur kommer att hjälpa dig lyckas. Du kommer att vara den personen som kan erbjuda de små sakerna, som underlättar och gör skillnad.

Du bör vara en aktiv och hjälpsam lyssnare med råd för sorgliga kunder. Utbilda dig själv om möjligheter och ha en uppfattning om vad djurägare kan behöva/vill göra innan förlusten av sitt älskade husdjur. Att fylla i en planering guide och skapa checklistor kommer att vägleda dig genom dina alternativ och vad du ska leta efter när du är värd för dessa speciella tillfällen.

Så går det till

I ett typiskt scenario kommer du att svara på din telefon när som helst på dagen eller natten och hämta ett avlidet husdjur från ägaren. Det är i hemmet eller vid veterinärbesöket överenskommelse görs för hur djuret ska bli omhändertaget.

Du kan erbjuda olika begravningspaket. Varje familj gör det lite annorlunda, vissa vill se husdjuret före begravning vissa vill att man ska läsa en dikt och en bön.

Om en sällskapsdjurägare väljer kremering kommer kostnaden att vara betydligt lägre än den är i den klassiska begravningsindustrin. Priser varierar beroende på typ och storlek på urnor. De flesta kunder väljer kremering och bara några procent vill ha traditionell begravning.

Att se till att ditt älskade husdjur behandlas med värdighet och respekt som de förtjänar kommer att vara av yttersta vikt vid denna tidpunkt. Att veta dina alternativ i förväg hjälper till att organisera på ett bra sätt.

Följande är bara några förberedande frågor att tänka på:

 • Vad görs om husdjur dör hemma?
 • Var transporteras djurens kropp?
 • Om man ​​är tvungna att fatta beslut om smärtfri död, vem hjälper till med detta?
 • Hur går det till med en begravning/minnesstund?
 • Hur informerar man sina vänner och familj?
 • Skulle du vilja erbjuda minneskort?
 • Begravning: Var? Hur? Vem?
 • Vad händer om det är vinter?
 • Är det lagligt?
 • Kremering: Hur gör man? Sprida askan någonstans? Var behåller jag den?
 • Vilken stil av urna skulle fungera bäst för mig och representera mitt husdjur bäst?
 • Vilka minnessaker kan hjälpa till att minnas sitt husdjur?
 • Vilka resurser finns tillgängliga för hjälp genom sorg processen?
 • Vilka är de ekonomiska faktorer för allt detta?
 • Kan förskottsbetalningar göras?

Att förbereda och planera framåt ger dig lugn och möjlighet att göra vad som är bäst för kunden och deras husdjur.

Varför starta en firma för husdjur- branschöversikt

Förlusten av ett husdjur kan vara en hjärtskärande upplevelse. Forska lokala djurbegravnings lagar är förmodligen en av de sista saker man har på sitt sinne. Det faktum att lagarna är ofta vaga och sällan tillämpas kan ytterligare komplicera frågan.

Djurkremeringsverksamhet har vuxit snabbt under senare tid, särskilt i utvecklade länder. Kremation av husdjur är bekvämt och allmänt accepterat av husdjursägare om de får möjlighet. Det goda med kremation av husdjur är att det antingen kan göras i konventionella krematorier, eller krematorierna är endast avsedda för husdjur. Grunden är att människor som vill ha ett värdigt sätt att lägga sina döda husdjur vila sig är villiga att betala för sådana tjänster.

Oavsett om man begraver ditt husdjur hemma eller väljer en icke-begravnings alternativ, ett minnesmärke över en älskad djurvän kan hjälpa sörjande ägare läka och gå vidare. Det faktum att folk älskar att ha aska av sina döda husdjur i en attraktiv behållare (stora, urnor, krukor och andra) placerade på en plats efter eget val (kan vara i sängen eller var som helst i deras hus) utgör grunden för många lukrativa företag utomlands.

Med ökande disponibla inkomster och en ökande andel husdjur har familjer blivit mycket mer benägna att köpa högkvalitativa begravningstjänster. Dessa faktorer förväntas fortsätta framåt och kommer i sin tur att skapa ännu större marknad för tjänster inom begravningsindustrin. Kremering av husdjur, försäljning av personliga minnesprodukter och andra relaterade begravningsvaror och transport från veterinärklinikerna eller dödsorten till den plats där sällskapsdjuret ska kremeras eller begravas är bara några exempel.

Fakta om begravning av döda husdjur

Kommunen avgör om vi får begrava ett älskat husdjur i trädgården eller inte. Vissa vill gärna ha en grav i den egna trädgården för den älskade vovven eller katten. Men det går inte alla kommuner med på, och det är kommunens tolkning av avfallshanteringsregler och renhållningsföreskrifter som avgör om ditt djur kan få en grav nära hemmet eller inte.

Vissa kommuner tillåter att man begraver döda husdjur, både inom och utanför tättbebyggt område. I andra kommuner är det helt förbjudet att gräva ner djurkroppar. Därför måste man alltid kolla sin egen kommuns regler. Ofta har kommunen anvisningar på hemsidan om vad som gäller för begravning av döda husdjur.

Det är EU-lagstiftningen som tillåter att enskilda myndigheter – i det här fallet är kommunerna kontrollmyndigheter – gör undantag. Därför skiljer det sig en hel del mellan kommunerna.

Stockholm tillåter ex. bara begravning av djur som är kremerade. Dessutom måste begravningen ske på speciella djurkyrkogårdar. I Göteborgs kommun får man däremot begrava kroppen av sitt husdjur på egen mark, om graven är så pass djup att vilda djur inte kan gräva upp den.

Numera är husdjur inte bara hundar och katter, även minigrisar och dvärggetter räknas in i kategorin. Det innebär alltså att även minigrisen kan få en egen grav. Däremot gäller andra regler för djur som hålls, göds eller föds upp av människor, så kallade produktionsdjur. Även hästar räknas som produktionsdjur, men man kan få gräva ner en död häst om man skaffar tillstånd från länsstyrelsen.

Det är ont om djurkyrkogårdar i Sverige. Därför kan kremering och en minneslund för avlidna djur vara ett alternativ. Allt fler väljer faktiskt att kremera sitt älskade husdjur när de dött. De flesta av de smådjurskrematorier som startat de senaste åren kremerar 2000-3000 djur per år

Kunder

Kan i princip vara alla som vill ge sitt älskade husdjur ett minnesvärt avslut. Marknadsundersökning är viktig innan du öppnar eget för att överväga behoven hos husdjursägare. Finns det tjänster du själv skulle vilja ha som husdjursägare, till exempel visitation eller minnesgåvor och souvenirer, som inte erbjuds i din region?

Det är viktigt att erbjuda ett "komplett paket" av tjänster. En sörjande klient borde bara behöva ringa ett telefonsamtal. Dina tjänster ska helst kunna täcka alla moment som bl.a. ordna kremeringen, erbjuda pickup-tjänster och leverans av slutliga kvarlevor och visa ceremonier.

Bygg viktiga relationer med lokala veterinärer eftersom många älsklingsdjur kommer att lita på sin veterinärs rekommendationer.

Byggande av relationer direkt med kunder är lika viktig. Det är ditt jobb att göra husdjursägarna medvetna om dina tjänster helst långt innan de någonsin behöver de tjänsterna. Som ny borde du delta i gemenskapshändelser och träffa så många hängivna husägare som möjligt.

Djurbegravningstjänster är svåra att annonsera utan att det verkar vara okänsligt, så att mun till mun fungerar bäst. Veterinärsjukhus kan ge mycket jobb. Varje gång ett husdjur dör på sjukhuset har ägaren möjlighet att samla resterna eller betala för kremeringstjänster. Många väljer kremering. Håll dina priser konkurrenskraftiga och din tjänst pålitlig för att kunna användas av sjukhusets personal.

För att vinna individuella djurägare, skapa en hemsida och starta en blogg för ägare till avlidna husdjur. Skicka in flygblad och broschyrer till djurbaserade företag, djuraffärer, hundkennel, djurföreningar, djurskyddssamhällen och andra.

.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg