Djur fotografering

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Om du älskar husdjur och vill göra en unik nisch för sig själv, tänk om att starta en fotostudio begränsad till djur.

Info

Dina startkostnader skulle till stor del bestämmas av fotografisk utrustning du redan har, och vad du behöver köpa. Människor i denna nisch företag har ofta en bil så att de kan köra till kundernas hem eller särskilda händelser. Dessutom kan du också ställa upp på mässor och festivaler, där du kan göra extra pengar med digitala bilder på plats. Du behöver mer än den vanliga mängden av tålamod för en fotograf, men utdelningen kommer att vara i nöjda föräldrar och barn - och husdjur - när du visar dem den perfekta bilden.

Färdigheter som krävs

Det är förstås möjligt att börja på flera nivåer, som en amatör fotograf som älskar sin hobby eller professionell studio fotograf. Om du fortfarande har framför sig att lära dig konsten av professionell fotografering, var beredd att spendera månader eller år att utveckla din teknik, med hjälp av instruktörer eller en professionell mentor. Lär känn din utrustning väl, och var beredd att prova nya tekniker som illustreras i professionella tidskrifter eller gallerier. Du behöver talang för att vinna förtroende hos dina kunder, så se till att du får strålande recensioner för ditt arbete innan du startar ditt företag.

Förstå kunder

Dina kunder kommer att vara intresserade av att fånga speciella ögonblick som de kan bevara för evigt. Du måste vinna deras förtroende med prover på arbete som du har gjort för andra kunder. Ha alltid en rad av några av dina bästa arbeten tillgängliga för dina potentiella kunder att beundra. Kom ihåg, de kommer inte att betala för något som de kanske känner att de kan göra lika själva. Det är upp till dig att sälja din talang med hjälp av dina kunskaper och din imponerande samling av unika foton.

Marknadsföring

Se till att du har ett imponerande urval av inramade bilder och fotoalbum redo att visa upp till potentiella kunder som frågar om ditt arbete. Skapa en visuellt imponerande webbplats när din startbudget tillåter, och se till att dina broschyrer och visitkort är smarta skyltar för ditt arbete. Naturligtvis bör du dra nytta av lokala tidningar och erbjuda redaktionen att göra en artikel om din "ovanliga" foto verksamhet. Hantverkare som fotografer är beroende av mun- till -mun reklam för att en stor del av beställningar kommer via goda referenser.

Att förberedda din reklam - hemsida, broschyrer, visitkort, andra annonser - kan kosta mer än du tror, ​​så ta fram underlag själv när du kan.

Krav

Du behöver en djup kunskap om professionell fotoutrustning, och när trender förändras du behöver vilja hålla dig uppdaterad. Du kan välja att ha ett hem studio och en bil för att ta foton i kundens hem eller också ta bilder i särskilda lokaliteter ex. sentimentala eller natursköna platser som valts ut av kunderna. Var noga med att följa de ledande facktidningar och titta på nya trender i branschen.

Oavsett om ditt kontor är hemma eller i en kommersiell byggnad, behöver du en dator med specialiserad programvara för fotografer. Om du inte redan har dem, lägg till en kopiator, skrivare och telefonlinje.

Att tänka på

Innan du börjar din husdjurfotografering finns det några viktiga saker som du kommer att behöva tänka på. Kom ihåg att du inte bara startar ett husdjur företag eftersom du gillar djur. Även detta är en stor fördel för dig. Det finns mer än så.

Om du vill bli framgångsrik på det du gör måste du planera på rätt sätt. Till att börja kasta inblick i den lokala marknaden som du bor i. Det finns två saker, tydligt, att du ska titta på. Först och främst finns det tillräckligt många människor i ditt område som kommer att vilja använda din tjänst? Ju större stad du bor i bättre blir dina chanser är att få en del uppdrag. Finns det mycket väl omhändertagna hundar och katter i ditt område? Det vill säga, människor som bryr sig om sina husdjur? Vem kan vilja ha bilder av och med dem?

Du behöver också se till att du inte har alltför stor konkurrens i denna bransch. Om det redan finns ett etablerat husdjur fotoverksamhet i ditt område du kanske vill ompröva beslut att du vill starta. Detta är en riktad nischmarknad för dig, och om någon redan har utnyttjat idén du kanske kan ha svårt att gripa tag och få en andel av marknaden.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg