Sälj moderna dammsugare

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Om du är ute efter att starta ett företag som säljer produkter som alltid kommer att vara i hög efterfrågan, bör du fundera på en dammsugarverksamhet. Vem som helst med mattor måste ha en dammsugare så att starta ett företag som säljer och servar dammsugare kan bli en bra affärsidé för dig som gillar möte med andra människor och har en talang för försäljning.

Som dammsugareförsäljare bör du i första hand nischa dig på nästa generations produkter - ex. robotdammsugare eller miljövänliga dammsugare.

Details

Som alla nya företagsprojekt inom detaljhandel, kommer din framgång bero på lokal konkurrens, potentiell marknad och tillgång till en bra leverantör och verkstad. Men framför allt är det din personlighet som avgör. Är du en engagerad säljare, god lyssnare och genuint intresserad av dina produkter har du bra förutsättningar att lyckas.

Det kommer att vara av stor betydelse att etablera en exklusiv försäljning, service och distributionsavtal med en tillverkare av dammsugare, eftersom det är det enda sättet att skaffa produkter till bra priser och konkurrera på en konkurrensutsatt marknad.

Bli expert på dina produkter

Människor väljer dina dammsugare på grund av kvalitets funktioner de tillhandahåller och din känsla för detaljer. En säljare som har koll och kan produkten väl har mycket lättare att vinna kundens förtroende och få igenom försäljningen. Investera din tid i att lära dig om dina produkter och tjänster. Du bör förstå att sälja dammsugare är inte en lätt uppgift, särskilt om du är en dörr-till-dörr försäljare. Om du arbetar i en butik, det är lite lättare, eftersom folk brukar komma till dig.

Hursomhelst, måste du veta allt om den produkten du säljer. Dörr till dörr säljare oftast bara säljer ett märke av dammsugare, medan butiksförsäljning erbjuder många olika typer. Oavsett hur du gör, bekanta dig med varumärket och dess funktioner och möjligheter. Läs varje manual som finns på din produkt, så att du vet exakt vad den dammsugare kan göra och vad den inte kan. Du kan behöva ta några utbildningar som erbjuds via din leverantör. Dessa kommer att ge dig all den kunskap du behöver om din produkt och lära dig hur du presenterar dig själv till kunder.

Välj din affärsmodell

Det finns ett par olika alternativ för att sälja dammsugare, dock så måste du noggrant undersöka din situation och avgöra vilken affärsmodell som fungerar bäst för dig.

Du kan välja att öppna en butik och lagerföra flera modeller av dammsugare samt tillbehör. Om du driver en butiksförsäljning kommer din dag börja med att komma fram till din butik tidigt och se till att ditt lager visas korrekt. Du kommer att tillbringa dagen att hjälpa kunder att hitta en dammsugare för att möta deras behov. Du kommer också att hantera reparationer (du kan lägga ut reparationer eller överföra objekten tillbaka till tillverkaren för reparation). Erbjuda förlängda garantier och reparationer kan höja värdet på ditt företag.

Ett annat alternativ för din dammsugare verksamhet är att sälja dörr-till-dörr. I så fall skulle du bara behöva en dammsugare (per säljare) och du skulle beställa ytterligareprodukter när de har beställts av dina kunder. Om du driver en dörr-till-dörr-företag, kommer du eller din personal sälja inom ett visst område. Detta är ett mer arbetsintensivt alternativ men du kan enkelt använda denna typ av verksamhet på deltid. Du kan också hyra säljare som gör det fotarbete för dig så att du kan koncentrera dig på att marknadsföra ditt företag.

Väljer du en franchise kommer du i gång snabbare, du får redan från start ett urval av dammsugare, rabatter, hjälp med marknadsföring.

Så säljer du dammsugare

Att sälja varor kan vara ett tufft jobb, speciellt när folk är fast beslutna att inte köpa din produkt. Det finns många olika faktorer som du måste ta hänsyn till om du förväntar dig att bli en framgångsrik dammsugarsäljare. Du kan inte bara gå till någons hus och förvänta dig att personen ska köpa din produkt omedelbart.

Som dörr-till-dörr försäljare måste du hitta sätt att få kunderna att öppna sina dörrar så att du kan visa din produkt. Att ringa och boka möten är ett sätt att göra det, men många människor inte tycker om telefonförsäljare. När du har några möten inbokade, se till att du uppträder fint och har ett rent, snyggt utseende. Du bör bära fina byxor, skor och en passande skjorta eller blus. Folk kommer inte att vilja släppa in dig om du verkar smutsig eller ovårdad.

Vara trevlig och tillmötesgående när du är i någons hem. Börja med att prata med husägare för att se vilka behov som finns. Behöver de en dammsugare för stora samlingslokaler eller små utrymmen? Behöver de ett verktyg för att nå de svårt årkomliga platser? Finns det allergiker i huset? Ta reda på vad den potentiella kunden söker och visa en lösning på deras behov.

Dammsugareforsaljning 2

Demonstrera vad din dammsugare kan göra. Med särskild uppmärksamhet på vad den potentiella köparen precis berättat om sina behov, visa kunden hur produkten fungerar. Om kunden behöver något för svåråtkomliga ställen, använd verktyg på din dammsugare som är avsedd för dessa typer av situationer. Du vill visa exakt hur bra din produkt är, och varför det är överlägsen allt annat på marknaden. Gör jämförelser och förklara varför är din dammsugare bättre. Den kan ha ett vridbart huvud, mer kraft eller vara tystare än andra modeller. Du måste naturligtvis tro på din produkt själv för att kunna sälja den.

När du är klar med din presentation, även om personen inte köper din produkt, lämna ett visitkort och tacka för tiden. Be personen att låta sina vänner och familj veta om dina produkter, och uppmuntra alla att ringa dig om de skulle vara intresserade av din produkt framöver. Var respektfull, även om du inte gör försäljningen. För att skapa bra rykte och bygga långsiktighet med kunderna måste du vara en ärlig säljare.

Marknadsföring

Dina kunder kommer att vara individer eller företag som behöver pålitliga och funktionella dammsugare. Börja med dina närmaste kontakter. Ring eller skicka ut ett meddelande till alla du känner och berätta vad du gör. Även om det inte är så många i dina närmaste kretsar som behöver dina dammsugare just nu, så kanske det är någon i deras nätverk som gör det.

Skapa goda relationer med kunder. Det är inte fult att tjäna pengar, men om du gör en affär som är mindre lönsam för dig men gynnar kunden, kan du vinna på det långsiktigt då kunden kommer vara lojal mot dig eller ditt företag så länge han känner att du agerar med deras bästa i åtanke.

Gör inte ett vanligt misstag att prata om dig själv och produkten mer än du låter kunden berätta. Det är otroligt viktigt att lyssna på kunden och vad han eller hon har för behov. Alltför många säljare glömmer bort att lyssna på vad deras kunder har att säga, vilket betyder att de inte ger svar på de viktigaste frågorna eller löser de problem som kunden har. Att inte lyssna på kunden ökar också risk att kunden sedan får ett förslag på produkt som inte passar behoven eftersom säljaren inte vet vad som är bäst för kunden. Budskapet måste självklart komma fram men det är efter kunden talat om vilka problem han eller hon har som säljaren sen kan presentera en lösning på problemet på ett professionellt sätt. Det finns självklart inte alltid en lösning på problemet och då tackar du som säljare för tiden och går vidare till nästa.

Gör din dammsugare tillgängliga via reklam också. Skapa en hemsida så att potentiella kunder kan se alla modeller som du bär samt annan viktig information som t.ex. prissättning och garantiinformation. Att leverera högkvalitativa dammsugare till nöjda kunder och få positiva uttalanden blir din bästa reklam.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1