Sälj färska kryddor

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Färska kryddor, speciellt lokalt närodlade, efterfrågas både av professionella kockar som amatörkockar. Om du har en trädgård där du odlar kryddor för eget bruk, har du förmodligen också lekt med tanken att sälja dina kryddor. Och, faktiskt, hur du kan odla och sälja dina egna kryddor?"

Details

Alla använder någon form av krydda vid matlagning, och ett stort antal människor gillar att använda ekologiska eller exotiska kryddor för att göra sina rätter så dem verkligen sticker ut. Kryddor är stapelvara i företag som restauranger och cateringföretag, och de är alltid i behov av en krydda leverantör. Genom att starta ett kryddföretag kan du förse entreprenörer och konsumenter med kryddorna som de behöver för att göra sina gourmetskapelser.

Även om du är enda person i företaget och odlar kommersiellt i liten skala, bör du skriva en affärsplan för att sälja dina egna kryddor. Undersökning och god planering kommer att stärka din kunskap om marknaden och öka din förmåga att sälja.

Lär känna din marknad

Bestäm om du ska köpa kryddor även från andra odlare och grossister och sälja dem tillsammans med dina kryddor, eller bara sälja dina egenodlade kryddor. Innan du börjar kontakta aktörer på din marknad, bestäm om du vill sälja kryddor till konsumenter direkt, grossister och återförsäljare eller bara storkök och restauranger. Bestäm var och hur du tänker sälja dina kryddor. Säljer du till vanliga livsmedelsbutiker, special matvarubutiker eller presentbutiker? Bestäm hur du kommer att intressera dem av dina produkter, särskilt om de redan säljer kryddor från andra källor. Måste du skapa en online-butik eller bara en webbsida för att marknadsföra dina kryddor?

Välj en nisch för ditt kryddföretag

Till exempel kan du sälja gourmet kryddor för grillning, kryddor från olika länder eller kryddor som är ekologiska. Kontakta din lokala kommun och Miljöförvaltning för att ta reda på vad reglerna är i ditt område för att producera och sälja livsmedel, om du kommer att odla dina egna kryddor. Beroende på var du bor och hur mycket du producerar, kan du behöva tillstånd för att hantera livsmedel.

Hitta platser att sälja dina kryddor på

Om du väljer detaljhandeln och att sälja kryddor direkt till kunderna, fundera på att öppna en butik på nätet som säljer via en internet marknadsplats eller hyr en box på lokala jordbrukarmarknader, mässor eller festivaler. Gör en lista över restauranger, cateringfirmor, personliga kockar och relaterade livsmedelsföretag i ditt område som kan vara intresserade av att köpa dina kryddor. Till exempel, om du gör grill kryddor, kontakta lokala grillrestauranger och livsmedel leverantörer.

Marknadsföring

Tänk på marknadsföring innan du startar ditt kryddföretag. Du bör veta vad din produkt kommer att vara, vilka dina kunder är och hur du kommer att föra ut på marknaden dina produkter. 

Bestäm din målgrupp. Om du väljer att ha gourmet produkter börja testa med vänner och familj som skulle ha en fest. Du kan också göra förteckningar över boutique marknader och specialbutiker som du kanske kan göra till dina partners. 

Marknadsför ditt kryddföretag genom att lansera en blogg eller hemsida komplett med recept för kunder att prova med dina kryddor, skicka prover till lokala restauranger och storkök, köp annonser på populära matlagnings- och mat forum, bloggar och webbplatser, håll matlagningsdemonstrationer eller lista ditt företag i livsmedel leverantörskataloger.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image