Läkande natur

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Undersökningar visar att man köper allt mer vitamin och mineraltabletter. Främst beror detta på att man tror att de extra vitaminerna förebygger sjukdomar och håller oss friska, men det finns ännu inga bevis för att det är så. Reklamen både för och emot de olika vitaminpreparaten har de senaste åren varit intensiv. Många företag fick förbud då argument i deras reklam inte motsvarade sanningen. Kanske var de gamla klokare som sökte hälsa och bot bland växter och örtteer.

Details

Bakgrund

Många av våra traditionella mediciner har ju sitt ursprung i växterna. Sverige tillhör ett av de länder i Europa som länge haft en konservativ inställning till naturläkemedel. Först på sistone har intresset för att skapa sina egna skönhetsprodukter och använda örter i stället för kemiska substanser ökat. 

Det finns flera sätt att förvandla läkande örter till pengar. Kunderna är många och motiven att köpa naturens medicin åtskilliga; kvinnor som ofta drabbas av allergiproblem på grund av olika hygien och skönhetsprodukter; folk som får hår och hudproblem av för starka preparat som innehåller vaselin och paraffin. Det är onödigt när alla i stället kan använda sig av naturliga medel. Reumatiker och gamla som har problem med blodcirkulationen brukar må bra av vissa sorters te. Det finns dessutom många former av obalans i kroppen som går att återställa med hjälp av örter.

Komma i gång

Det finns olika sätt att använda örter terapeutiskt. Ge dig ut i skog och mark och ta för dig av vad naturen ger. Man kan tillverka kroppsvårdsprodukter som örtoljor eller kräm, eller man kan också torka dem och använda till teer. De flesta örter dricks som en kur under visst antal dagar eftersom de har medicinska effekter. Men blad från bärbuskar, exempelvis hallon och vinbär, kan bryggas som sällskapstéer och dessa kan man dricka varje dag. I stället för kaffe och vanligt te, som inte är särskilt nyttiga, kan man bjuda vänner på ett blåbärste. 

Vissa örtteer går att köpa i handeln men de är i regeln tillverkade utomlands och inte alltid ekologiskt odlade. Om man köper örtte plockad på sin egen mark blir det billigare och tillverkningen belastar inte naturen. Att satsa på örtteer borde vara en ekonomiskt bra affär. Örterna finns ju här och var och den enda investering som behövs är tid och kunskap. Påsar och burkar finns att köpa överallt.

Sälj sedan tepåsar till vanligt folk, affärer, hälsokostbutiker och restauranger, eller samarbeta med något postorderföretag som redan säljer fröpåsar. 

För att kunna sälja naturens medicin måste växterna plockas på riktiga växtplatser. Beroende på hur duktig du själv är kan du skaffa dig assistans i den grad du behöver den.

Om du är örtexpert kan du arrangera egna kurser, skriva en bok om örters medicinska effekter eller bli ledare till örtavandringar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image