Starta en julgransgård

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Äkta julgranar är vackra i ett hem vid jul. De är sköna och fräscha, och de luktar fantastiskt. Julgransgårdar som ger besökarna möjlighet att välja sitt eget träd innan det skärs är populära.

Driva en julgrangård kan vara en liten, säsongsbetonad verksamhet eller ett stort heltidsarbete. Julträd jordbruk är däremot mer komplicerat än att bara plantera en planta i marken och komma tillbaka när det är rätt storlek för att skära ner och förvandla till en julgran.

Details

Julen kommer en gång om året, men att driva en julgrangård är mycket arbetskrävande och en året runt verksamhet. Att förstå hur du tar väl hand om julgranar, känna till marknaden och marknadsföringsmetoder är alla väsentliga bitar för att kunna köra en vinstgivande julgranverksamhet.

Komma i gång

Precis som alla andra jordbruksarbeten, egen julgransgård innebär en hel del planering. Starten av en julgransgård är inte enkel och kräver minst några hektar mark, tillgång till en traktor, och andra grundläggande jordbruksutrustning. Du bör titta på hur mycket tid, arbete, marknadsföring och ekonomi krävs innan du bestämmer dig att starta din julgranverksamhet.

Det finns två sätt att starta julgrannsverksamhet. Ett, du startar din egen julgrangård. Två, du kan fungera som en distributör och sälja produkterna direkt till kunderna. I fall du vill starta din egen odling, bestäm vilken typ av gård som du vill driva och utveckla en affärsplan. Tänk vilka områden av din gård du vill använda för julgranodling och om du kommer att sälja till privata personer eller lokala handlarna eller båda två. Avgör om det kommer att bli en "klipp din egen julgran" för lokalbefolkningen endast, eller odla på grossistbasis och skicka till andra platser och återförsäljare i området. Välj träd som är härdiga för det område där du bor för årlig återplantering. Tänk på marknaden vid val och ta reda på vilken typ av träd som säljer före plantering.

Köp nödvändig utrustning

Du behöver insektsmedel, gräsklippare, sekatörer, skärande kniv för att forma träd, en spade för plantering av frön eller plantor, skyddsutrustning för ögon och en mask för när du sprayar insektsmedel. Du behöver trädsågar för besökare som inte tar med egen och traktorer med transport vagnar. Inrätta ett enkelt bevattningssystem med slang eller skaffa en mer professionell variant. Alla system fungerar lika bra, så länge träden får den nödvändiga mängden vatten. Ringa kommunkontoret för specifik information om nödvändiga tillstånd. Köp plantor eller frön för din julgran gård från grossister.

Hitta en plats

Det första du måste göra är bestämma var du ska plantera dina träd. Hitta en plats för julgrangård. Storleken på det fält som du behöver beror på hur stor verksamhet du vill starta. Bestäm hur många träd du vill plantera för att räkna ut fältstorleken som behövs. Tänk på jordart, inte alla marktyper passar till trädplantering. Ser till att näringsämnen och pH-nivån i marken är lämpliga till trädet sort du vill odla. Testa jorden med en jord test kit eller anlita en geologi- eller markexpert. Med hjälp av lämpliga gödselmedel, ditt marktillstånd kan förbättras innan du börjar planterar dina växter.

Plantera träd som växer bra i ditt område

Se till att plantera träd som är populära säljare. Prata med andra julgranbönder i ditt område för att veta vilka typer av träd växer bäst och vilka typer är populära under julen. Plantera endast de föreslagna sorterna. Plantera frön i startkoppar i krukväxtjord. Vid plantering bör du se till att de plantorna placeras i rader och är tillräckligt åtskilda för att undvika trängsel. Det perfekta avståndet mellan raderna och träd är mellan 4-6 meter. Julgranar är utspridda vid botten av trädet och tar cirka två meter av utrymme på varje sida av trädet. Mellanrum bland träden på detta sätt lämnar en fri rad genom mitten för att en gräsklippare ska kunna köra igenom.

För att hålla dina träd friska, måste du kontrollera tillväxten av ogräs. Vattna blommorna enligt anvisningarna som skickas med frön eller plantor. Mängden vatten varierar med olika träd du planterar. Du måste också kontrollera om skadedjur och insekter samt andra symtom på sjukdomar. Skär dina träd för att möjliggöra en mer kontrollerad tillväxt och för att få det populära triangel utseende. Planera i förväg och genomför dessa aktiviteter under hela året.

Plantera nya träd varje år. Det tar fem år innan julgranar är redo för försäljning, så om du planterar en rad varje år kommer du att ha en fortsatt tillväxt av träd. Även om det är sant att julgranar säljer främst under det sista kvartalet av året, julgran gårdar fungerar dock hela året. Köra en julgransgård är en arbetsintensiv process så du kanske väljer anställa folk för att hjälpa dig.

Marknadsföring

Vänta Inte tills julen kommer för att göra reklam för din julgran gård. Ha skyltar upp hela året, men huvudreklam börjar med oktober och fortsätter under december. Om du ger kunderna möjlighet att välja och tagga sina julgranar tidigt och sedan komma tillbaka närmare julen att klippa dem och plocka upp dem, kommer du att ha dubbla besök. Du kan skriva ut en annons i tidningen eller du kan distribuera affischer runt i närområdet. Vissa gårdar har stora rum eller byggnader som kan hyras ut för fester vid andra tider på året. Detta bidrar ta in extra inkomster under hela året.

Julgranförsäljning

Här gäller det att tala vackert om granens barr täthet, dess hållbarhet, färg och form. Julgrannsköpare också blir ibland väldigt petiga om estetik för vad trots allt är en naturprodukt. Kunder till "du klipper" julgran gårdar söker många produkter. Överväga att lägga objekt som kransar och vintergröna rep till din inventering varje år.

Kanske du väljer att utveckla försäljning yterliggare och samarbeta med lokala ideella organisation. Jultider är en ypperlig möjlighet att klubbar och föreningar stärka sin lagkassa genom försäljning av knäck och andra julrelaterade saker.

När din julgran farm utvecklas, kanske du vill lägga till en plats för fika, kaffe och bullar. Vissa julgrangårdar erbjuder även fotografier, tomtebesök och Santa Lucia event. Tänd belysningen över platsen samt placera skylt om julgransförsäljning, marschaller samt några granar vid vägen så att du "syns".

Notera antalet granar som säljs. Efter försäljning samlas granarna ihop och ställs i förrådet eller täcks över med presenningen.

Fördelar

Många människor tycker om att hugga ner sin egen julgran. Andra människor vill ha en riktig julgran utan att behöva klippa det själva. Julgrangårdar tillåter konsumenter att söka bland olika träd och välja det som det tycker passar bäst. Men naturliga julgranar är också bra för miljön. När säsongen är över, kan använda julgranar göras till kompost och nya träd planteras i befintliga områden där träden kapas. Konstgjorda träd, även om de kan användas i många år, ofta hamnar i deponier i slutet av deras användning.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image