Personal shopper

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

En trend som blir allt mer tydlig, är att ta hjälp av en professionell stylist som följer med ut på shoppingrundan och guidar folk till en garderob som passar perfekt. En stylist tar hänsyn till kundens färger, kroppsform och personliga stil när det gäller att hitta kläder till just honom/henne.

Details

Personlig shoppare väljer kläder och klädstil och ibland även butik för andra människor: människor som är alltför upptagna, de som är osäkra på vad de vill, och andra som bara vill ha hjälp att förändra sin image och vet inte var de ska börja.

Företag kan hyra personliga shoppare för att köpa presenter till kunder.

Varuhus och butiker anlitar dem för att köpa presenter på uppdrag av klienten - eller samordna kläder och trendiga "ser" för kunder.

Ingen speciell utbildning eller licens krävs för att vara en personlig shopper. Visst en personlig shopper måste ha en utåtriktad personlighet och exceptionella smak i klassiska stilar och heta trender. När du har skapat ditt rykte på fältet och dina kunder litar på ditt omdöme, kan du göra en bra karriär i härliga shoppingvärlden.

Färdigheter som krävs

Om du har egen verksamhet, behöver du självdisciplin, en stark men taktfullt sätt att arbeta med kunder och goda smak i mode och hem design. Varuhus kanske vill att deras personliga shoppare har en kandidatexamen i modedesign eller närliggande område.

Personliga shoppare måste vara villiga att arbeta udda timmar, beroende på deras kunders tillgänglighet. Eftersom du kommer att vara i en unik tjänst kommer ditt rykte kräva att du bokstavligen ger det lilla extra för att möta behoven hos dina kunder.

Du behöver dator, mobiltelefon och tillgång till det senaste i stiltidningar och modetidskrifter.

Dina inkomster kommer att variera beroende på om du arbetar heltid, och om du har den nödvändiga talangen, energi och personlighet för att lyckas i en mycket konkurrensutsatt bransch.

Varför anlita en Personal shopper?

Många människor tycker att det är svårt att hitta kläder som passar och har många snygga plagg i sin garderob men inga som matchar varandra?

Andra har fastnat i en stil och vill förnya sig och klä sig trendigt men har svårt att hitta rätt.

Dessutom behöver man ibland hjälp att arrangera ett modeevent eller en möhippa och vill ha mode som tema?

Dina kunder kommer förmodligen att vara individer som är beroende av din hjälp för att hitta rätt.

Du måste bevisa för dem att du har den goda smaken. Du kommer också att behöva diplomati och takt och att vara tillgänglig när kunden behöver rådgöra med dig. Det är en del av jobbet.

Marknadsföring

Om du arbetar för en butik som en oberoende entreprenör kan du sprida ordet om dina kunskaper med en modern broschyr och visitkort. Tveka inte att fråga dem som uppskattar dina talanger att rekommendera dig till andra. Om du är i verksamhet för dig själv, skicka ut brev eller paket till företag som beskriver dina tjänster och priser.

Annonser i nyhetsbrev, lokala- och modetidningar och butiksanslagstavlor kan också vara effektiva.

Detta är dock en verksamhet som är kraftigt beroende av ditt rykte för att få in nya kunder.

Oavsett om du arbetar hemifrån eller från ett varuhus, du vill ha en byrå med professionell kompetens och konsultföretag som speglar god smak.

Håll din garderob och din image i synk med din känsla för stil.

Den vanligaste timtaxa för en personlig shoppare är omkring 1500 kronor.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image