Kläder för personer med Downs syndrom

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Downs syndrom mest kända symtom är intellektuella funktionshinder och ansiktsuttryck skillnader - ögon som sneda uppåt, små munnar och små, platta näsor. Men personer med Downs syndrom har också fysiska drag som gör det svårt för de att hitta kläder som passar in.

Details

Detta är förknippat med låg muskeltonus, vilket kan göra vissa kroppsdelar, såsom magar, verka hängande. Personer med Downs syndrom tenderar också att ha tjockare lemmar, en kort, tjock hals och kortväxthet. Deras knän och armbågar är på lite olika punkter på deras ben och armar. En underaktiv sköldkörtel är vanligt, och som kan orsaka viktökning.

Dessutom har många barn och vuxna med Downs syndrom känslighet för tighta eller restriktiva kläder, särskilt runt midjan eller halsen. Personer med Downs syndrom har därför svårt att hitta snygga kläder som passar deras unika form. Att bära vanliga kläder kan bli obehagligt, och det finns säkerhetsrisker i att snubbla över byxben som är för långa eller som inte böjer sig ordentligt på knätt. De tvingas ofta bära illasittande kläder som gör deras skillnad att se ännu mer uttalad.

Vad gör du?

Som vi har sett många gånger tidigare, problem som finns kan ofta bli katalysator för innovativa lösningar. Det är som sagt väldigt svårt att hitta några kläder tillverkade speciellt för personer med Downs syndrom och det är en stor utmaning att hitta kläder som passar just de personerna. Ta saken i egna händer, lansera din egen modekollektion. Producera kläder för människor med Downs syndrom som passar deras kroppsform samt är snygga.

Så fungerar det

Utveckla och producera denna klädkollektion tar tid.Uppgiften är att skapa en storlek som aldrig existerat tidigare och det är inte helt enkelt. Det kan bli en lång process från idé till mönster och faktiska produktionen. Dina kläder är speciella och det innebär mer än att bara förkorta en hylsa eller ta upp en fåll.

Hyr en designer som kan hjälpa dig att utveckla en ny storlek på kläder. Börja med ett basutbud av ex. jeans och långärmade t-tröjor, och använd Downs syndrom modeller för att säkerställa att dimensionering blir korrekt. En del syfabriker och producenter kan bli ovilliga att engagera sig kring produktion på grund av oregelbundna dimensioneringar, men hittar du ingen här, kan du hitta en villig leverantör exempelvis i Kina.

Ta exempel på plagg och visa för kunderna för att få feedback och gör de sista justeringarna. Utöka sedan med mer design och en rad nya kläder. Se till att kläderna blir tillgängliga att köpa via hemsidan.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image