Professionell klippbok artist

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Där ute finns en massa människor som älskar klippböcker, men inte har tid, kunskap eller kreativitet att göra dem själva. Och i likhet med andra tjänsteföretag som professionell städ eller inredning, är det lättare för vissa människor att hyra in eller köpa än att göra det personligen.

Om du har en känsla för konst och hantverk, kan du ha kul i den här branschen. Detta är ett utmärkt exempel på hur man kan skapa en verksamhet från en hobby.

Details

Det finns en växande marknad för dem som kan göra klippböcker för andra. Du kan du bli en professionell klippbok artist och få betalt för att skapa skräddarsydda klippböcker för människor som inte har tid, kunskap eller kreativitet att göra det själva.

Vad är egentligen klippbok?

Genom att skapa ett klippbok album så sparar man olika historier och bilder för kommande generationer. Egentligen kan man säga att göra klippbok är att skapa minnen för framtiden. Modernt klippbokskapandet innefattar ett stort antal olika tekniker och stilar. Som en klippbok företagare, har du kunder som förser dig med sina bilder och texter och du använder kreativitet och dina konstnärliga idéer för att utforma böcker.

Hur gör man en klippbok?

Viktiga verktyg och material för att göra klippböcker är skalpell, mönstrat papper, sax, dekaler, tejp, skärmaskin, pennor, dekoration m.m.Första steget för att skapa en layout är att välja vilka bilder du vill använda till din layout. Antingen kan du köra ett speciellt tema, t.ex. "sommar", "badhuset", "resan" eller så kan du göra en layout om en speciell person eller liknande.

Använd mönstrade papper för att skapa bakgrunder till fotona och för att dekorera dina layouter. Vilka dekorationer du väljer att smycka dina layouter med eller om du ens vill använda några dekorationer är en fråga om personlig smak.

För lite inspiration så titta gärna in i scrabooking gallerier på nätet. Dekorationer behöver definitivt inte vara dyra. Du kan använda dekaler, färg, knappar, vackra bandbitar eller annat smått och gott som finns överblivet i ditt eller andras hem. Kanske är du duktig på att rita fina mönster eller måla? Det är nog mest fantasin som sätter gränsen för vad du kan åstadkomma.

Hur funkar det?

Ofta människor vill vara säkra på att de lämnar efter sig ett arv och därför hyr en professionell klippbok artist för att sätta ihop sitt liv och minnen i form av bilder och text. Något som många människor är villiga att betala pengar för. Ibland kommer du att bli ombedd att pussla ihop femtio år av någons liv i en kronologisk ordning. Detta inkluderar allt från minnen, grundskoleartiklar, bilder, intyg etc. En kul doppresent kan vara att köpa några tidningar från doppveckan och göra en klippbok. Man kan klistra in nyheter och reklam, men även bilder på artister, tekniska produkter, filmer, med mera.

Visst, vem som helst kan kasta några bilder, brev, vykort och liknande i en klippbok. Människor som vill anlita en klippbok artist letar efter mer. De vill ha klippböcker som är mer än bara saker kastade mellan omslagen. De villa ha något mer som de kan visa sina familjemedlemmar och vänner. En professionellt utformad klippbok betyder en underbar present.

Du måste grundligt intervjua dina kunder om vad de förväntar sig av de sidor som du skapar för dem. Du kommer att få spendera mycket tid att prata med dina kunder för att få den verkliga historien bakom bilderna, men det kommer vara värt det för både dig och dem! De ger dig sitt förtroende för att få hjälp att bevara sina minnen - du vill inte svika dem!

Var säljer du klippböcker?

Möjligheter för klippbok entusiaster är stora - minimala startkostnader, du kan arbeta hemifrån, välja dina timmar och hur mycket du ska jobba. Du kan välja att sälja färdiga- eller klippböcker skräddarsydda efter kundens önskemål, eller båda två.

Sälja färdiga klippböcker

Färdiga klippböcker har alla element som en traditionell klippbok, inklusive utsmyckningar, kritning och papper lappteknik. Skillnaden är att de saknar text och bilder. Människor som köper dem kan fylla i dessa med sina egna ämnen, bilder och tankar. Färdiga sidor följer oftast teman, till exempel födelsedag och helgdagar.

Sälja personliga klippböcker

Kunderna kommer att skicka innehållet, bilder och annat som de skulle vilja ha i boken tillsammans med någon information eller journalföring som ska ingå, och du gör klippbok sidor för dem. Detta möjliggör för kunder att välja teman, färger och utsmyckningar som de vill. Både färdiga och anpassade klippböcker, tillsammans med andra pappershantverk ex. handgjorda kort, är storsäljare på lokala hantverk mässor.

Vissa klippbokartister säljer sina produkter genom specialbutiker eller på lokala loppmarknader. Det finns en stor efterfrågan på scrapbook produkter genom online marknadsplatser. Blocket och liknande handelsplatser på nätet erbjuder bra tillfällen för konsthantverkare att marknadsföra och sälja sina pappers hantverksprodukter. Vissa säljer färdiga klippböcker, medan andra säljer dekorationer, såsom taggar, speciellt utformade knappar eller dekaler och klistermärken. Andra klippbokproffs säljer speciellt skapade klippböcker, baserat på ett tema eller händelse.

Marknadsföring

Det finns en marknad eftersom många människor vill hitta ett sätt att bevara sina minnen, men är alldeles för upptagna för att göra det själva eller att de inte vet hur. Observera dock att du kan ha den största klippbokverksamhet, tjänst eller produkt som finns på marknaden, men om ingen vet om det, spelar det ingen roll.

Att vara online är allt mer normen i dagens marknadsföring och det är ganska viktigt eftersom det ger dig kontakt med hundra-eller till och med tusentals potentiella kunder varje dag. Så ett råd skulle vara att investera i en kvalitet hemsida där du kan designa och underhålla din webbplats själv för att spara pengar.

Vad du behöver för att komma igång med detta är en portfölj av färdigställda projekt att visa upp dina talanger.Också en förmåga att möta deadlines för kunder som planerar att presentera din klippbok som en gåva.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image