Sälj hantverk på kommission

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Konstnärer som skapar hantverk har inte alltid särskilt många försäljningsvägar tillgängliga. Flera av dessa alternativ, såsom att inrätta en butik eller sälja på marknader, kan kosta oöverkomliga summor för vissa konsthantverkare. En metod för att sälja som gynnar både den som säljer och den som vill sälja är kommissionsförsäljning.

Details

När ett objekt säljer i konsignation, placerar konstnären objektet i en butik utan kostnad och får betalning efter att varorna säljs. Många personer är alltid på jakt efter unika och en-av-en-slag produkt att köpa.

Du trivs med sömnad och hantverk, men tycker att det är svårt att sälja dina alster? Du kanske känner andra hantverkare i ditt område som också vill hitta nya sätt att marknadsföra och sälja sina alster. Har du dessutom en gårdsbutik som du inte betalar någon hyra för? Eller kanske tillgång till en annan tom lokal? Befintlig butik?

Att sälja de lokala hantverkarnas alster kan bli jättespännande, oavsett om du vill starta eget företag eller göra det bara som en hobby- eller kompletterande verksamhet.

Hur man lägger upp kommissionsförsäljning?

Vad detta innebär är om hantverkaren går med på att sälja sina hantverksprodukter i din butik, kommer de tjäna en provision (en ni båda är överens om) för varje produkt du säljer till kunden. Detta är ett pris de betalar för att använda något du redan har, dvs. din butik och den tid du lägger ner för att sälja deras hantverk. Detta arrangemang ger dem exponering som de normalt inte skulle få, om de inte öppnar sin egen butik.

Hitta var finns hantverkare i ditt område för att identifiera dem som skulle vilja sälja sina produkter på detta sätt. Fråga om de är intresserade att lämna sina hantverk och begär ett möte så att du kan granska deras produktlinje gällande kvalitet och kvantitet. Låt alla skriva en intresseanmälan till kommissionsförsäljning. Produkterna bör komplettera varandra och utgöra ett sortiment som erbjuder många olika variationer.

Låt dem lämna prover, broschyrer eller kataloger och en prislista. När du har skapat din start lager, s.k. konsignationslager, kan du öppna din butik och sätta i gång med försäljningen. Följ upp varje vecka eller månad för att se hur mycket och vad du har sålt. Kontakta sedan respektive hantverkare och redovisa.

Fyll i ett skriftligt avtal med alla inblandade. Avtalet bör reglera ditt ansvar i händelse av att deras produkter är skadade.

Konsignationslager – fakta

Ett konsignationslager är ett varulager som är placerat hos en återförsäljare men som juridiskt fortfarande tillhör tillverkaren. Det vanliga är att en återförsäljare antingen köper varor från tillverkaren (direkt eller genom grossist) och sedan säljer dem vidare till slutkunder (vilket har fördelen att kunden kan få sin vara direkt men nackdelen att återförsäljaren måste låsa kapital i varulagret) eller att återförsäljaren bara har demoexemplar eller informationsblad om produkterna och att de vid beställning från kund måste levereras från fabrik (vilket blir billigare för återförsäljaren men leder till längre leveranstider).

Tänk på!

Var noga med att alltid skriva ett avtal för att slippa tjafs. Det finns inga givna regler utan det bestäms mellan er hur sådana saker ska lösas. Ta gärna kontakt med en jurist första gången du ska upprätta ett avtal så kan du ha det som underlag i framtida avtalsupprättelser också - det kan absolut vara väl värt pengarna så du slipper krångel.Du som butiksägaren har säljaransvaret gentemot kunder och konsumentköplagen gäller.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image