Måla på cyklar

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Starta en målningsservice är en av de affärsidéerna där det inte krävs stort kapital eftersom du inte har behov att köpa en butik eller ett lager utan säljer dina tjänster. Med några enkla verktyg och rätt kunskap kan du snabbt köra igång. Det är viktigt att veta att målningen är en färdighet, men som kan utvecklas och med tiden kan du bli både snabbare och effektivare.

Details

Om du funderar på detta som ett heltidsföretag kan det löna sig att arbeta som lärling för en professionell målare i minst några månader innan du tar på egen satsning. Men om du har målat i det förflutna då du redan vet vad du får in och de färdigheter som krävs för att vara lönsam i den här branschen.

Om cykelmålning

Det finns två varianter av målningsverksamheten. En är ommålning av kompletta cyklar, den andra är att lägga till konstnärliga utsmyckningar på monterade cyklar. Bestäm vilken färg eller färger du ska måla, välj utifrån personlighet eller särskilda önskemål från kunder, och köp färg efter beslutet.

Komplett målning

Tvätta cykel och sand ramen noggrant och fullständigt. Förbehandling är slipa bort all rost. Roterande stålborste funkar bra till det. Sedan mattar du all kvarvarande lack med sandpapper så den nya lacken får lite repor att bita fast i.

Du vill ha en slät och ren yta så att färgen fäster bra på metallytan. Demontera cykeln så mycket du kan. Ta bort hjul, bromsar, element utrustning och allt annat som du inte vill ha målade. Som ett alternativ kan du täcka fria ytor med markeringstejp för att skydda dem. Måla med valda färger. Jämna ut eventuella oegentligheter i den målade ytan, och låt torka.

Om du vill ha ett djupare skikt, sand försiktigt ytan igen, lägg sedan till ytterligare lager färg på samma sätt. Låt torka.

Lägga Dekorationer

Om du har konstnärlig förmåga, kan du använda den. I varje fall om du skulle dekorera ett antal cyklar, kanske gratis i början, skulle de marknadsföra ditt företag för dig. Exempelvis: "Hej, den snygga draken som står på din cykel, vem målade den? Hitta ett antal snygga typsnitt eller mönster i lagom storlek. När du klistrar på dem använd rikligt med såpvatten så det går att trycka ut luftbubblorna och kanske justera positionen lite, utan att det fastnar där det hamnar. Försök inte rädda grejer där limmet klibbat ihop eller som har blivit dåliga. Skär ut nya bara, det blir bäst i längden.

Att få arbete

Fixa några enkla visitkort tillsammans med ditt företags namn och telefonnummer. Se till att du ger dem till alla du pratar med. Gör ett utskick av flygblad i ditt område. Låt dem veta att inget jobb är för stort eller för litet. Nätverka med andra cykelmålare i ditt område, ja de är konkurrens, men de kan också vara en kompanjon. Många etablerade konstnärer ibland tackar nej till jobb som är för små, helt enkelt eftersom de inte har tid. De kan vara villiga att låta dessa jobb till dig, speciellt om du ger dem garanti för bra arbete. 

Många cykelaffärer får också förfrågningar om målning från sina kunder, men tackar nej för dem är inte utrustade för det. Så, förutom alla de vanliga sätten att annonsera, låta alla de lokala butikerna veta att du finns där och kan måla deras cyklar, om de är villiga att skicka kunder till dig. Butiken står för demontering och återmontering av cyklar och skickar bara ram och gaffel till dig för målning. 

Om du gör kvalitetsarbetet till ett bra pris, kommer dina kunder att berätta för andra vänner och grannar om ditt väl utfört arbete.

Din verkstad

Du behöver en arbetsplats, med god ventilation och en fläkt, några grundläggande handverktyg för att demontera cykeln, skiftnycklar, skruvmejslar, etc., sandpapper för att ta bort rost/slitage och den gamla färgen, rakblad - hjälper när du tar bort gamla dekaler, om de finns). Dessutom maskeringstejp, en bit styv tråd att hänga cykeln upp med, önskad färg -ca 2 burkar för en stor cykel och klarlack om så önskas.

Tips

Använd handskar och en mask om du väljer att måla med en sprayburk eller luft pistol. Ångorna är farliga och bör respekteras därefter. Endast måla i en väl ventilerad plats.Lämpligt att provmåla en liten yta först. Se till att rengöra dina penslar och rullar och andra verktyg varje dag.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image