Keramikföretag

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Har du vänner och familj som älskar dina kreativa keramiska produkter? Förvandla din kärlek till hantverk till ett företag som producerar och säljer keramik! Många människor tycker keramiska sakers uppbyggnad är ganska fascinerande. Förutom att sälja dina verk, kan du också lära andra hur man gör keramik, erbjuda en levande undervisning till andra hantverks entusiaster.

Details

Skaffa en uppfattning om i vilken riktning du vill ta din verksamhet. Ditt företag kan vara hemma baserat, där du gör dina hantverk hemma och sedan säljer dem online eller på hantverksutställningar och lokala evenemang. Ett annat alternativ är att sälja dina produkter via direkt hemförsäljning eller homepartyn. Eller så kan du massproducera en linje av keramik, såsom blomkrukor, för att erbjuda sedan till en presentbutik eller florist. Eller du kanske vill öppna din egen keramik butik eller studio, som båda är en dyrare variant än de tidigare alternativen. Tänk på alla möjligheter, undersök noggrant beräknade kostnader, tillstånd och lager behov.

Dina färdigheter

Tycker du om idén men inte har tillräckliga kunskaper inom keramik? Registrera dig för en keramik kurs. Om du just har börjat arbeta med keramik, börja med en grundläggande kurs där du lär dig för formning, glasering och bränningsprocess för stengods, porslin och lergods. Eller leta efter en mer avancerad kurs som kan ge dig några nya metoder och idéer för att utforma din keramik. Börja med din lokala skola eller vuxenutbildning. Om de inte ger en kurs, kontakta högskolor, andra keramiska butiker, ateljéer och universitet i din region.

Verkstad och utrustning

Hitta en arbetsplats för din keramik tillverkning om du inte har ett garage som du kan förvandla till en verkstad. Du behöver utrymme för en ugn och keramik hjul, tillräckligt utrymme för torkning, hyllor för att lagra dina färdiga verk, förvaring för din lera och leveranser och ett bord att arbeta med. Du behöver god ventilation. Köpa utrustning och tillbehör: ett krukmakerihjul och tillbehör, en ugn, pall, bord, hyllor, keramikers nålar, rensningsknivar, skrapor, trä modelleringsverktyg, svampar, borstar, lera, fläckar och glasyrer eller kemikalier som behövs. Innan du köper din ugn, måste du första analysera behov, vad du köper bestäms av vilket material du vill använda, din produktionstakt och vilka är de nödvändiga temperaturerna, som kommer att variera beroende på vilken typ av lera som du kommer att arbeta med.

Sätt i gång med arbetet!

Skapa din keramik. Experimentera med glasyrer, olika typer av lera och nya former som säljer ditt arbete som konst. Om du levererar keramik till florister, utforma olika blomkrukor i olika storlekar. Tänk bortom krukor och vaser. Gör färdiga färgprodukter för barn och hantverk entusiaster. Gör kakel, plattor, tallrikar, tavelramar, salt och peppar burkar och inredningsdetaljer. Använd ädel metall lera för att göra smycken som du kan sälja på julmarknader.

Sälj!

Köp utrymme på hantverks utställningar, mässor och marknader. Leta efter platser med hög synlighet, helst i närheten av ett populärt köpcentrum. Sälj dina produkter på befintliga annonssajter på nätet, eller starta din egen hemsida. Ta hög kvalitets bilder av ditt arbete och sätt dem på din webbplats. Kontakta lokala konstnärer och fråga om de vill ansluta sig till din websida och sälja egna produkter där mot en provision. Erbjud dig att hålla fria hantverkskurser på en lokal hantverks butik i utbyte mot att de främjar ditt företag eller studio. Undervisa en klass på din lokala skola för att komplettera din inkomst. 

Sälj inte medelmåttiga produkter bara för att ha något att sälja! En snabb titt genom annonssajter på nätet kommer att visa dig att det finns många människor som gör vanlig keramik, och säljer den. Du måste skilja dig själv från andra och realistiskt bedöma ditt arbete. Hitta andra personer vars åsikter du litar på och be att betygsätta ditt arbete. Om du kör ett keramik företag blir keramik ditt liv. Gör något speciellt som visar vem du är och finslipa din talang innan du ger dig in på marknaden.

Skaffa en mentor

Skapa ett stödjande nätverk för dig själv med andra konstnärer och kreativa typer så att ni kan kämpa och lära tillsammans, ge varandra råd och kritik. Hitta en eller flera framgångsrika konstnärer och be dem att vara din guide, lärare och mentor. Om möjligt, arbeta för dem. En framgångsrik konstnär kan stötta dig och lära vad man ska göra, och ibland är lika viktigt, vad man inte ska göra.

Var realistisk!

Du är kanske en artist, och inte en affärsman. Om du vill bli framgångsrik måste du vara både och. Lär dig företagsgrunderna. Gå en starta eget kurs. Läs småföretagsbloggar som specialiserat sig på konst. När du läst klart, läs det igen och tänk marknadsföring. Sedan skaffa intresserade som främjar dig själv. Lär dig att använda sociala medier och använd dig av alla online-verktyg som finns där ute.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image