Barnens konstgalleri

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Även om många konstgallerier tillgodoser en bredd publik, finns väldigt få gallerier som erbjuder innehåll till yngre publik. Idag finns det arenor för tävlingar i olika sporter, men ingen riktig lokal för barnens skapande. Att skapa ett sådant ställe hade kunnat vara ett lysande tillfälle för barn med skaparglädje att faktiskt realisera sina drömmar genom sitt skapande. 

Details

Har du konstnärligt intresse och tycker att arbeta med barn är bästa upplevelse – då har du nog rätt bakgrund för denna idé. Som med alla företagsidéer, skapa ett konstgalleri för barn kräver en sund affärsplan och en effektiv reklamkampanj.

Hur fungerar det - sammanfattning

Hitta en lämplig lokal i ett barntät område och etablera barnens konstgalleri. Barn i varierande åldrar ska få möjligheten att boka upp sig för utställning på konstgalleriet där de får visa upp sina alster. Allt från måleri, video, installationer till performance med mera. Engagera skolor och fritidsverksamheter att delta i workshop och utställningar. Samarbeta med museum och barnsjukhus. Bjud in lokala politiker och olika stadsdelsnämnder. Fritt konstnärligt uttryck för fria barn.

Komma i gång

Analysera befolkningsstatistik i närheten av ditt tänkta konstgalleri för att avgöra om det finns tillräckligt många barnfamiljer, skolor m.fl. Skapa en budget för ditt galleri, inklusive alla tillgängliga finanser och förslag kostnader. Objekt att tänka på är utställningsmontrar, ramar, väggfästen, etc. och reklammaterial. För att bygga grunden för ett framgångsrikt galleri, är det absolut nödvändigt att se till att din ekonomi är i ordning. 

Uppmuntra barnen i ditt område för att lämna in sina egna originalverk till galleriet. Deras medverkan kommer att uppmuntra andra barn att delta, när de vet att deras kamrater är representerade. Planera inredning för ditt galleri som skapar en barnvänlig, varm, spännande atmosfär. Denna atmosfär kommer att bli avgörande för att skapa ett framgångsrikt konstgalleri för barn.

Utställningar med unga konstnärer

Att låta alla fantastiska barn och ungdomar visa sin konst genom att organisera vernissage är ett spännande sätt att få liv i ditt galleri. Barn kan vara särskilt intresserade av konst som rör deras egna personliga liv. Det kan också ge en utmärkt inkörsport till uppskattning av andra stilar och former av konst. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att uppmuntra och fira barnens kreativitet. Utställningar kan också användas för att samla in pengar till välgörenhet eller en skolresa. 

Arrangera en barnkonstutställning är relativt enkelt och kräver bara lite kreativitet och organisatorisk förmåga. Utställningen ger dem en plattform att arbeta tillsammans och visa sitt arbete för familj och vänner. Ge ut utmärkelser för att fira varje barns individuella konstnärliga förmågor kan ha en positiv inverkan på deras attityder till framtida projekt. Med lite kreativitet kan du hitta lämpliga utmärkelser att ge till varje barn som deltar i utställningen. Förklara dessutom att de kommer att få chansen att visa upp sin konst till sina föräldrar och vänner. Erbjud föräldrar möjlighet att reservera sitt barns konstverk innan showen öppnar.

Tänk på inkomster

För att driva galleriet behöver du inkomster. Du kan sälja biljetter eller tillåta fri entré och sälja konstverk. Erbjud också fika eller förfriskningar. Be lokala företag att sponsra evenemanget. Håll ett lotteri. Räkna upp de totala kostnaderna för utställningen och se till att din beräknade vinst täcker dessa kostnader.

Annonsera datum och plats

Se till att du ger gott om varsel för dagen för showen, för att ge föräldrar och besökare tid att planera besök, inklusive att ta ledigt från arbetet, om det behövs. Skicka brev hem med barnen, be föräldrar att bjuda morföräldrar och vänner. Annonsera i den lokala tidningen, på skolans hemsida och på lokala radiostationer. Fråga lokala företag och välgörenhetsorganisationer för att hjälpa marknadsföra händelsen också. 

Skapa en hemsida och reklammaterial som du kommer att använda för att sprida evenemang och utställningar i galleriet. Kvaliteten på din annonskampanj kommer till stor del att diktera framgången för ditt galleri. Hålla alla morföräldrar, farföräldrar, föräldrar, syskon, kamrater, kända och okända informerade om kommande utställningar kommer att hålla intresset levande. Medierna kommer att gilla ditt engagemang och att du sätter barns behov av skapande och kulturupplevelser i fokus.

Tips

Små, uppmuntrande konsttävlingar kan bidra till att skapa entusiasm och spänning bland alla unga konstnärer.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image