Monogramservice

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Ett monogram betyder ofta en eller två personers initialer som trycks på olika underlag. Ofta broderar man en persons initialer på kläder eller andra tyg produkter. Dessutom kan man trycka monogram på ex. bröllopets inbjudningskort, festprogram, vigselprogram, tackkort, servetter eller annat.

Details

Potentiella kunder är bl.a. företag, studenter, lärare, föräldrar och idrottslag. Du kan utnyttja denna efterfrågan genom att starta en monogramservice direkt från ditt hem.

Vad är monogram?

Ett monogram är ett motiv gjort genom överlappning eller kombination av två eller fler bokstäver eller grafiska symboler för att forma en ny symbol. Monogram är ofta konstnärligt utformat och innehåller en kombination av en persons eller ett pars initialer. Traditionen att märka upp sina kläder med monogram i form av sina initialer uppstod en gång i tiden då många män lämnade iväg skjortorna på tvätt hos en hushållerska. Eftersom män på den tiden skräddarsydde sina skjortor, utgjorde ett par initialer på insidan av kragen ingen större del av kostnaden, och det blev lättare att hålla koll på skjortorna i tvätten. 

Idag är monogram fortfarande populära och man beställer allt från tackkort och servetter till handdukar och uniformer med sina initialer på. Handsydda monogram upplevs fortfarande som finare, men ingen ser ner på de som kommit på plats med hjälp av en maskin, som är vanligast.

Innan du börjar

Så, vad behöver du för att starta ett monogram företag hemifrån? Första och viktigast, du behöver en monogrammaskin som använder datorprogram för att skapa monogram, som du sedan applicerar på tyget eller annat material. Hitta en bra leverantör eller grossist som har proffsiga maskiner du behöver. I mindre städer kolla med sömmerskor och liknande nätverk för att hitta seriösa leverantörer i branschen. 

Sitt ner och fundera över din verksamhet. Bestäm om du vill erbjuda monogram på alla möjliga produkter och underlag eller bara på vissa grupper exempelvis pappersartiklar, baby objekt eller klädplagg. Öva det du ska göra. Använd resterande tygbitar för att träna dina monogram och fullända din teknik. Du vill inte sälja slarviga produkter med fel och brister, inte heller vill du slösa pengar genom att öva på dyra objekt. 

Bestäm om du vill starta din monogramverksamhet från ditt hem, eller om du vill hyra en kommersiell lokal. Undersök ditt hem och försök hitta en plats som skulle fungera som arbetsyta. Hem-baserade företag i allmänhet ger mindre vinster än butik-företag, men omkostnaderna i en hemverksamhet är desto mindre. 

Hitta kommersiella fastigheter om du väljer en butiksverksamhet. Håll din potentiella kundbas i åtanke när du letar efter lokalen. Om du vill tillgodose yrkesverksamma och studenter, hitta ett utrymme som är i affärsdistriktet, eller nära så många universitet- eller högskoleområden som möjligt. 

Välj ett namn för ditt företag som kommer att tilltala vanliga konsumenter om du planerar att fokusera din uppmärksamhet och marknadsföring på personliga broderi projekt som filtar, haklappar, kläder, sängkläder och handdukar. Om dina långsiktiga planer är mer ambitiösa och inkluderar företagskunder och att sälja stora mängder monogram produkter, välj ett mer företagsvänligt namn för ditt företag.

Komma i gång

Har du möjlighet, köp den bästa maskinen du har råd med, eftersom de avancerade maskinerna har fler funktioner än de grundläggande maskiner erbjuder. Om du inte har råd med nya, köp en begagnad i bra skick. Du kan välja från ett brett utbud av varumärken på marknaden. Jämför priser och välj vilka du tror kommer att vara mest användbara för din verksamhet. Du kan också börja med en maskin och sedan ev. köpa fler beroende på behovet. 

De flesta leverantörer ger dig gratis lektioner när du köper en av deras maskiner. Köper du en monogram maskin följer dessutom ofta mängder av mönster som du kan använda för att dekorera dina alster med. Vill du sedan gå vidare och skapa egna mönster finns det datorprogram att komplettera med. 

Köp broderitrådar i flera olika färger och skaffa program som har flera olika typsnitt för din maskin. Ett bra monogram företag erbjuder sina kunder ett brett utbud av typsnitt, färger och storlekar.

Hitta din nisch

Vad exakt har du i åtanke när det gäller produkter? Folk älskar att ge gåvor till sina nära och kära, familj och vänner. Du kan skapa ett samarbete med butiker som säljer presentartiklar och sätta initialer på utvalda produkter. Eller du kanske vill ha en monogramverksamhet som specialiserat sig på bröllop och studenten? Det finns många objekt som du kan sätta på broderade monogram mönster: handdukar, badrockar, örngott, skjortor, tröjor, babyobjekt, smycken, accessoarer.

Skaffa rätt utrustning

Vilken maskin ska du köpa beror främst på vilket- eller vilka material du ska använda. För att sätta monogram på tyg och börja hemifrån i liten skala räcker en mindre broderimaskin. För en butikverksamhet, måste du planera för en tyngre arbetsbörda, så köp en kommersiell kvalitet broderimaskin som kan hantera mer arbete.

Köp monogram mjukvara med en mängd olika typsnitt för din broderimaskin och så många spolar av broderitråd som din budget tillåter. Till skillnad från en broderimaskin för hemmet eller broderi symaskin, kan en kommersiell monogrammaskin ha många nålar som arbetar samtidigt. Detta innebär att alla de färgade trådar som krävs för en kunds konstruktion kan lastas på maskinen på en gång. Större maskiner kan därför vara i stånd att brodera många plagg i taget. Moderna monogram maskiner är vanligtvis datorstyrda och kan producera avancerade mönster. 

Papper är ett annat klassiskt objekt till monogram. För att kunna trycka på papper behöver du skaffa en präglingsmaskin - den kan vara handdriven eller är datorstyrd som både skär och präglar utifrån en layout man gör i datorn. Kolla på nätet, det finns flera företag som säljer präglingsmaskiner.

Gåvor med monogram

Monogram förvandlar vanliga plagg till unika och personliga presenter. Oavsett om man handlar till sig själv eller någon annan, personliga gåvor med namnbrodyr är alltid uppskattade. En handduk är plötsligt inte bara en handduk med namn på, det blir en kär egendom och passar perfekt för resor eller övernattningar. En baddrock med initialer blir också ett exklusivt plagg som man kan ta med sig på resor.

Sälj monogram design

Är du konstnärligt lagd kan du också börja designa egna originella monogram och skapa en samling med olika stilar och bokstäver som du säljer. Oftast brukar man använda befintliga fonter, men du kan också rita dem helt eller delvis för hand. Du kan också vidare utveckla kundernas egna designförslag. Leverera originella monogrammotiv till inbjudningskort, festprogram, vigselprogram, tackkort, servetter, exlibris, visitkort, etc. Det du erbjuder är digitala högupplösta bilder som kunder kan köpa i antingen JPEG- eller andra format.

Bestäm dina priser

I en bransch som denna där konsumenterna är mycket prismedvetna och vinstmarginaler kan bli relativt små, blir det väldigt viktigt att från början sätta de rätta priserna. Undersök dina lokala konkurrenter för att jämföra priser för de tjänster du tänker erbjuda. När du har en klar uppfattning om de olika prisnivåer och motsvarande kvalitet och servicenivåer hos konkurrenterna - kan du besluta om din egen prisstrategi. Tänk på, låg pris strategi söker stora volymer för att kunna minska marginalerna till ett minimum, medan högre prissättning offrar volym för att uppnå höga marginaler på varje försäljning.

Marknadsföring

Monogram har alltid en marknad. Med hjälp av en monogram maskin kan du skapa monogram produkter på beställning. Handdukar, skoluniformer, näsdukar, T-shirts, kepsar och väskor är bara några av de objekt som kan monogrameras. Nuförtiden är det populärt bland par som gifter sig att skapa ett monogram som är gemensamt för paret. Då används monogrammet sedan för att smycka ut trycksaker och andra detaljer i samband med bröllopet. 

Skapa din portfölj. Fotografera dina bästa prover och placera bilderna i en presentationsmapp med beskrivning av varje alternativ. Inkludera flera sidor med bokstavsprover för att erbjuda kunderna en mängd olika typsnitt, och praktisk information som leveranstid och portoavgifter. Vittnesmål från nöjda kunder är naturligtvis alltid bra som tillägg.

Håll din prislista separat från information om dina produkter i fall du bestämmer dig efterhand för att höja eller sänka ett pris på en vara. Håll designen enkel och visa upp färgbilder av färdigställda projekt. Lägg inte arbete du har gjort för kunder om de inte ger dig tillåtelse att göra det. Håll beskrivningar av projekt korta och enkla. 

Häng flygblad på lokala anslagstavlor (t.ex. bibliotek och andra samlingspunkter) och dela ut visitkort till potentiella kunder. Om din budget tillåter, köp annonsutrymme i lokala tidningar. 

Bredda din kundkrets genom att sälja dina produkter på nätet. Du kan antingen använda din egen hemsida för att sälja dina objekt, eller sälja dem på olika handelsplatser på nätet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image