Sälj dina virkade produkter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Sitter du ofta med virknålen i högsta hugg och skapar egna, unika saker? Kanske kommer du till en punkt när du inte längre vill behålla allt du virkar. Ditt hus kommer bara hålla så mycket det går och du verkligen inte behöver otaliga grytlappar, dockor, tallriksunderlägg osv. På denna punkt har du två alternativ, antingen ge bort ditt hemgjorda hantverk eller försöka sälja det.

Details

Om du gillar att virka och du har en talang för att skapa attraktiva saker, kan du förvandla din talang till företag genom att sälja dina virkade produkter från ditt hem eller från en kommersiell anläggning. Om du bara vill göra och sälja virkade kläder vid enstaka tillfällen, kan du fortfarande tjäna pengar. I detta fall, dock, kan du sälja dina prylar på hobbybasis snarare än yrkesmässigt.

Innan du börjar

Startkostnader för virkverksamhet är rimliga, men du måste veta vad som säljer och kunna producera dina virkade objekt snabbt. Att hitta en grossist för garn och tillbehör kan hjälpa dig att maximera dina vinster.

Utveckla din talang för att virka och bättra på alla svaga områden. De flesta människor kommer att förvänta sig kvalitet om de ska spendera sina pengar på virkade saker.

Genomför marknadsundersökningar för dina virkade produkter. Du kanske tycker om att virka allt från mattor och korgar till små leksaker i olika storlekar, former och färger, men ett realistiskt val av objekt som du kan virka enkelt och snabbt är viktigt. Prata med familj och vänner om dina favoritobjekt. Testa marknaden genom att visa dina produkter på lokala hantverksmässor och utställningar för att se vad som lockar folk.

Prissättning

Kom ihåg att många hantverkare har problem att få tillbaka värdet av den tid som investerats i ett hantverk. Om du funderar på försäljning, en av de första saker du vill veta är hur du ska prissätta dina objekt. Vissa garner är dyrare och kräver mer tid än andra. Om ditt pris är för högt, kan du skrämma potentiella köpare. Å andra sidan, du vill inte att priset blir för lågt, för det ska spegla och vara ersättning för all din tid, skicklighet och arbete som du lagt ner. Du bör göra en sökning och se vad andra försäljare tar. Kolla minst fem olika källor. Detta bör ge dig en bra grund att gå efter.

Bestäm ett mål för dina beräknade intäkter. Dividera önskad summa med antal arbetsdagar för att se hur mycket du måste tjäna varje dag. Tänk på de mönster som du kan göra i en sådan tid, baserat på marknadsundersökningar som du har gjort. Prissätta dina produkter i enlighet med detta, med tanke på kostnaden för förbrukningsmaterial och den tid du spenderar på varje objekt.

Välj en nisch

Bestäm om det blir företag eller hobbyverksamhet. Välj sedan en nisch och specialisera dig från början. Till exempel kan du göra kläder för nyfödda eller specialisera dig på klädstycken för småbarn. Alternativt kan du specialisera dig på dekorativa produkter eller fokusera på att göra ytterkläder, som mössor, halsdukar och vantar. I princip kan du virka vad som helst. Om du vill kan du utöka dina erbjudanden senare, men att välja en nisch gör att du kan bättre fokusera ditt arbete och planera marknadsföring när du precis har börjat.

Överväg att sälja set snarare än en bit i taget. Vissa människor skulle hellre köpa en tröja, mössa och halsduk som matchar varandra än bara en tröja ensam.

Välj rätt plats att sälja dina virkade produkter på

Om du planerar att sälja ett par artiklar åt gången eller tillåta människor att beställa skräddarsydda saker, kan du sälja från ditt hem och placera annonser i tidningar och på nätet. Du kan också sälja dina saker online på köp och sälj sidor som finns på nätet eller webbplatser som är särskilt avsedda för att sälja handgjorda objekt. Om du vill sälja off-line och erbjuda många bitar på en gång, fundera på att öppna en butik. Om du gör det, kan du utveckla sortiment och lägga till grossistprodukter parallellt med dina egna skapelser.

Försök undvika att sälja dina hantverksprodukter på loppmarknader. Människor som handlar på loppisar letar ofta efter ett bra köp, inte ett specialobjekt. Om du bor i ett ”låginkomstområde” eller ett område där hantverk inte riktigt värderas, du kanske kan välja att sälja dina objekt på internet.

Försäljning

Hitta loppis och hantverksmässor och fråga arrangörerna om villkor för att avgöra hur du kan ställa in en monter och sälja dina produkter. Fundera också på att sälja dina virkade produkter på nätet. För att sälja på nätet, måste du fotografera dina produkter och lämna information om ditt arbete på webbplatser där hantverkare säljer handgjorda varor. Du kanske inte behöver hålla ett stort lager när du säljer på nätet eftersom du gör då objektet när du får in en order.

Du kan också designa och sälja ett flertal färdiga ”gör det själv” virkpaket. Dina virkpaket innehåller allt man behöver för att själv virka en matta, en korg, en kudde eller något annat ur din kollektion. Du kan sända med ett beskrivningsblad, en virknål samt tips om skötsel och tvätt. Du vill inte att köparen ska komma hem och förstöra stycket efter den första månaden eftersom de inte vet hur man tvättar det.

Det finns flera försäljningsalternativ för dig som vill starta försäljning av virkade produkter hemifrån. Sälj på julmarknader, hantverk mässor och kyrkliga basarer. Människor söker ofta speciella presenter på sådana platser. Mer än sannolikt finns det arrangörer av intressanta hantverksmässor och utställningar i ditt område som skulle låta dig ställa in ett bord med dina varor. Om du har en vän som gillar att virka eller gör andra hantverksprojekt, dela monter kostnader genom att ställa ut tillsammans.

Du kan också sälja via en tredje part och inte på egen hand, exempelvis via en befintlig hantverksbutik eller presentaffär. Kanske finns det lokala hantverk butiker som erbjuder konsthantverkare plats för att sälja sina produkter? Dessa roliga specialbutiker är ett bra ställe att sälja dina virkade godbitar på, deras kundkrets är ju ute efter något handgjort.

Varför inte öppna din egen hemsida och sälja på nätet? Det är enkelt och behöver inte kosta skjortan öppna en webbutik. Du får tillgång då till en global publik som söker sig unika, handgjorda föremål.

Marknadsföring

Dina handvirkade produkter blir helt unika och ofta tillverkas bara en eller ett par av varje sort. I vanliga butiker är mycket likriktat och man får leta länge för att hitta något som är personligt och fint, samt har det lila extra.

Annonsera dina produkter. Skapa flygblad och distribuera dem på platser där folk samlas; mataffären, läkarmottagningen, gym och lokala hantverk butiker. Skapa en webbplats för att visa upp dina produkter så att folk som söker efter virkade gåvor kan hitta dig. Lämna ett visitkort med alla beställningar som du fullgör.

Virka alltid ditt bästa när du säljer. Människor föredrar att köpa kvalitetsprodukter och du vill inte göra dem besvikna. Du har bara ett namn, och du kommer att vilja skydda det.

Understryk i din reklam ordet unik. Du vill marknadsföra dina produkter som något som ingen annan har. Kom ihåg att en global publik är underbar, men det innebär också att du har hård konkurrens från dina kolleger hantverkare. Försök att märka dina produkter med ett coolt namn som är lätt för kunden att komma ihåg. Du vill att de ska komma tillbaka för mer.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image