Starta ett hantverksföretag

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Förr i tiden hade varje liten by sin egen skräddare, urmakare och snickare. Men tiderna förändrades och industrialiseringen fick sitt genombrott. Nu är hantverket tillbaka och efterfrågan på hantverksprodukter som inte kan produceras industriellt ökar.

Details

Marknaden för hemslöjd och hantverk är större än någonsin. Kunderna har blivit ekologiskt medvetna och prioriterar naturmaterial. Man lär sig att ta vara på det gamla, att reparera i stället för att köpa nytt.

Folk går mot nytänkande samtidigt som hantverkare håller på att återhämta sig. Förr var hantverkare enbart hantverkare. Den nya generationen är både hantverkare och egna företagare med kommersiell inriktning. Många hobby- och fritidshantverk har utvecklats och blivit rena affärsverksamheter.

Hantverksidéer

Att få skapa saker med sina händer är det bästa som finns. Det finns alltid saker som måste renoveras och repareras, och det går alltid att få tag i billigt material som du kan använda för att producera olika prylar. För de som är duktiga att arbeta i trä finns det massor av ting som säljer bra på marknader och hantverksmässor. Du kan producera leksaker i egen design efter en idé eller en riktning. Docksängar, tåg, möbler, flygplan, träbilar eller andra trevliga presenter.

Om du är skicklig kan du gravera fat, skålar eller annat glas och sedan sälja dem. Intresset för stenar och stensmycken är uppenbarligen stort. Kan du arbeta hantverksmässigt med nål och tråd finns en uppsjö av förslag, du kan sy allt från bröllopskläder till egna trasdockor.

Ett hantverk är oftast lätt att sköta från hemmet. Investeringen är liten men din förtjänst kan bli stor. Det viktigaste är att kunna sälja det du skapar. Det finns många platser där man kan sälja hantverk: loppmarknader, hantverksmässor, hushållsmässor, basarer, torghandel och postorder. Skaffa en lista över de vanligaste försäljningsställena och planera dina försäljningsaktiviteter.

Innan du börjar

Gå igenom en hantverksmarknad och se vad som säljs där. Med lite påhittighet kan du sälja det mesta. På vissa hantverksmässor kommer utställare från hela världen och där kan du få mängder av tips och idéer. Kontrollera andras utbud och hur det går med försäljningen. Du måste ta betalt för det arbete som läggs ner. Besök alla potentiella försäljningsställen och där det finns hantverksintresserad publik.

Komma i gång- välj en produktlinje

En av de första sakerna du bör göra när du startar ett nytt hantverk är att bestämma vad det är du vill göra och sälja. Många nya hantverkssäljare gör misstaget att försöka börja med alltför många idéer. Det bästa sättet att bygga ett företag är att börja med en eller två bra idéer, och sedan expandera därifrån.

För att hjälpa dig att bestämma vilka produkter du kommer att sälja först, tänk på dina specifika färdigheter. Vilka hantverk är du bäst på? Vilka verktyg och maskiner du redan använder?

Du vill sätta din bästa fot framåt, så du bör göra dina första tillgängliga varor av den allra bästa kvaliteten som du kan producera. Detta kommer att hjälpa ditt företag att få bra rykte från början och hjälpa bygga upp ett varumärke. Du kan alltid lägga till nya produktlinjer när du har blivit etablerad ett tag.

Välj ett företagsnamn

Ditt företagsnamn är generellt det första som potentiella kunder kommer att se. Det identifierar dig som en handlare, ger kunderna en uppfattning om vad du säljer och ger en liten inblick i din personlighet. Du bör tänka mycket noggrant om ditt företagsnamn eftersom du vill att det ska göra en inverkan.

Välj en försäljningsplats

Var och hur du väljer att sälja dina handgjorda produkter är också ett viktigt beslut att göra för alla nya hantverksföretagare. Många väljer att sälja uteslutande online, medan andra föredrar att sälja på hantverksmässor och andra evenemang. Du kan också vara intresserad av att få dina produkter till lokala butiker på kommission. Det finns många olika sätt att sälja dina varor på. Så, hur bestämmer du vilket sätt att sälja är bäst för dig?

Undersökning är nyckeln till att välja rätt försäljningsplats. Om du är intresserad av att sälja på nätet, titta på flera olika marknadsföringsplatser på nätet eller sociala medier och ta reda på vad som gör var och en unik. Om du kan, prata med andra säljare på dessa webbplatser och se vilken erfarenhet de har. Du kan också titta på recensioner av dessa webbplatser på Internet. Eller du kan gå med på ett hantverksforum för att prata med andra hantverkare runt om i landet om hur och var de säljer på nätet.

Om du vill sälja på hantverksmässor är det bästa stället att börja leta efter evenemang genom att söka på nätet. Glöm inte att titta på lokala evenemang som kanske inte annonseras på Internet. Du kan ofta få reda på lokala mässor genom att kolla lokaltidningar, läsa meddelandekort på bibliotek eller helt enkelt fråga.

Att få handgjorda produkter till lokala butiker kan verka skrämmande. Men det är egentligen inte så svår process när du vet var du ska börja. Samla några bra fotografier av ditt arbete och skapa en portfölj eller packa några prover av ditt arbete snyggt i en presentationskatalog eller en låda. Ta ditt arbete eller foton till lokala butiker och fråga om de är intresserade av att sälja dina produkter på kommission. Om dina produkter är bra finns det ingen anledning att vara blygsam att fråga.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image