Tillverka mjukisar på beställning

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Nallar och teddybjörnar blir garanterat ännu mer älskade om barnen (eller vuxna) får designa och skissa dem själva. Skapa ett mjukisdjur från ett eget mönster kan också bli underbar, personlig present till vänner och familj. Denna ständigt populära grupp av leksaker är fortfarande lika säljbara nu som de var när de kom ut med den första björn baby.

Info

Varje ny generation blir bara mer och mer kreativ. Nu, i stället för att köpa leksaker från hyllorna, kommer nästa trend att designa dem själv i stället. 

Skapa en egen verksamhet där du tillverkar personliga mjukisdjur på beställning. Dina kunder kan skapa sina egna unika mjukisdjur genom att välja bland olika storlekar, färger, material och mönster. De kan också lägga till personliga detaljer som broderade namn, datum eller specialdesignade tryck.

För att göra denna affärsidé framgångsrik är det viktigt att ha en passion för mjukisdjur, vara kreativ och erbjuda en högkvalitativ produkt som överträffar kundernas förväntningar.

Så gör du

Starta en hemsida och låt kunderna beställa sina egna tillverkade mjukisar på beställning. Din webbplats bör innehålla designverktyg som gör designprocessen lätt. Använda barnvänlig designen på din hemsida så att även barnen kan designa snabbt sin unika plyschleksak. Inga sy- eller tillverkningskunskaper ska vara nödvändiga.
Kunden skapar designen, du gör resten. När en kund gör en beställning, omvandlingen från den virtuella designen till en verklig plyschleksak börjar. Varje produkt är handgjord på beställning och unik. Inga två leksaker är exakt samma.

Människor i alla åldrar älskar stoppade leksaker, och du kan låta dem ha en chans att skapa och shoppa sina egna mjukisar.

AdobeStock 633637333

Välj ett koncept

Det finns tre grundläggande sätt att komma in i branschen för att sälja mjuka leksaker.

Den första är att bli både designer och tillverkare. Detta innebär antingen att designa och producera handgjorda leksaker i liten skala hemma eller satsa på en riktig verkstadsbyggnad eller en leksaksfabrik för att göra de djur som du sedan säljer. Djuren kan också tillverkas till exempel i utlandet och sedan importeras.

Den andra möjligheten är att samarbeta med duktiga designers som gör dina kreatur som du sedan omvandlar till mjuka leksaker.

Och tredje är att samarbeta med en befintlig tillverkare av uppstoppade djur, som bygger skräddarsydda leksaker enligt dina beställningar.

Innan du börjar

Börja med att studera marknaden. Gå till leksaksaffärer och se vad deras mest populära modeller är. Vilka är trender? Nyckeln när man försöker sälja uppstoppade djur är att hitta en egen nisch för arbetet. Samarbeta med konstnärer och kreatörer som säljer hantverksprodukter, kläder och handgjorda leksaker. Se hur de gör och vilka de samarbetar med. Lär dig tekniken.

Sedan är det dags att göra grundval beroende av dina kunskaper, på dina tidigare erfarenheter och ekonomi. Vill du designa och producera de uppstoppade djuren själva? Vill du samarbeta med en designer? Du kan köra denna verksamhet från en fast plats, exempelvis från ett skyltfönster i en leksaksbutik, en galleria, kiosk eller så mycket som en skåpbil som gör att du kan resa med din mobila verkstad överallt.

Skapa en affärsplan. Bestäm vilken typ av verksamhet du vill utveckla. Du kanske vill göra just nallar, eller du kanske vill ha ett bredare utbud av produkter. Det finns ingen gräns för vad din vision är – du kan skapa anpassade djur, dockor, PR leksaker, PVC-figurer, pussel och mycket mer!

Du bör också ta hänsyn till de medel som du kommer att behöva när du ska bygga din strategi. Du behöver investera för att skapa en hemsida, hyra en butik eller monter och att anställa en webbdesigner om du planerar att sälja produkter online. Du måste kanske också hyra en studio, lager, köpa varor och inventarier.

Köp utrustning

Ska du tillverka själv måste du skaffa utrustning. Köp en leksaksfyllningsmaskin, fixturer, plysch, kostymer, accessoarer, lådor för björnarna, förpackningsmaterial. Dessutom en dator, skrivare och programvara. Du kommer också att behöva björn kläder och en rad tillbehör för björnarna.

Skapa en lista på de material du behöver för att köpa. Du behöver tyg, stoppningsmaterial, tråd, nål, ögon, näsa, öron och alla tillbehör du vill lägga till. Du kommer också att behöva bestämma om dina nallar kommer att ha päls eller inte. De behöver inte ha päls, du kan lika bra använda ett passande färgglatt material istället.
Du måste naturligtvis se till att alla leksaker uppfyller föreskrivna säkerhetsstandarder.

AdobeStock 289103013

Så går det till

Skapa en användarvänlig webbplats där kunderna kan designa sina egna mjukisdjur online. Använd ett enkelt och intuitivt designverktyg där de kan välja och anpassa alla aspekter av mjukisdjuret. Erbjud ett brett utbud av material och alternativ för att göra mjukisdjuren så personliga som möjligt. Detta kan inkludera olika typer av tyger, färger, mönster och fyllningar.

Utforma en prissättningsstruktur som tar hänsyn till storlek, material och komplexitet i designen. Erbjud också olika prisnivåer beroende på hur mycket kunden anpassar mjukisdjuret. När betalningen har bekräftats, du börjar arbeta på ditt mjukdjur omedelbart, skaffar hela tyget och material som krävs för arbetet, och sedan tillverkar mjukdjur.

Du tillverkar mjukisdjuret enligt kundens specifikationer. Detta kan inkludera skärning, sömnad, broderi och andra tillverkningsprocesser. När ditt mjukdjur eller plysch leksak är klar, skickar du ett foto av den färdiga produkten för godkännande innan leverans till kunden. När du får slutliga godkännande, skickar du produkten till beställaren. 

Erbjud snabb och pålitlig leverans av de färdiga mjukisdjuren. Kunderna bör kunna följa sin beställning och få den levererad till deras önskade adress.

Marknadsföring

Marknadsför ditt företag med annonser och online banners på webbplatser som är specialiserade på leksaker och mjukisdjur. Ställ in din monter på mässor, loppmarknader, festivaler, karnevaler, skolevenemang, födelsedagsfester.

Använd din webbplats för att beskriva dina tjänster och lämna kontaktuppgifter. Exponera dina modeller på ett tilltalande sätt och lägg dekorationer för olika helgdagar, såsom jul, för att göra din hemsida eller montern mer attraktiv.

Kontakta lokala leksakstillverkare och fråga om de vill sätta länkar till sina butiker på din webbplats i utbyte mot att du kan annonsera i deras butiker.
Marknadsför ditt företag genom att placera annonser i tidningar och i telefonkataloger.

Kontakta företag som letar efter en unik företags- eller PR-gåva. Hjälp till att designa och ta fram en maskot med deras verksamhet och företagsprofil i fokus.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg