Virtuell assistent

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Är du väl organiserad person? Är du en snabb maskinskriverska som är väl förtrogen med Microsoft Office och andra dataprogram? Kan du ge bra kundservice? Om så är fallet, så du kanske har kompetens att arbeta hemma och tjäna pengar som en virtuell assistent.

Details

Virtuella assistenter kan också kallas virtuella sekreterare, eftersom de flesta av de utförda arbeten liknar ett kontor assistent eller sekreterarens arbete, men med skillnad att detta är det arbete som utförs i bekvämligheten av ditt eget hem och allt arbete i överförs elektroniskt till kunder. Virtuella assistenter skriver oftast brev och dokument, olika presentationer och exempelvis svarar på e-post och utför internetundersökningar. Virtuella assistenter uppfyller i huvudsak alla de faktiska arbetsuppgifter en klient inte har tid att utföra.

Färdigheter som krävs

Kompetensen hos en virtuell assistent varierar, och ju fler högspecialiserade kunskaper du besitter, desto mer kan du ta betalt för dina tjänster. Typiska färdigheter inkluderar, men är inte begränsade till, förmåga att snabbt och korrekt skriva och översätta och redigera, samt hantera ordbehandling och kalkylprogram, webbdesign och grafisk design, behärska sociala medier.

Att du har en bra stationärdator med bra processor och hög hastighets internet är avgörande. Virtuella assistenter måste vara datakunniga och förstå programvara och internet. De flesta av din kommunikation med kunder och uppdrag du får kommer att ske online. Och arbete och elektroniska filer som du skapar kommer att överföras också genom e-post och internet. Du kommer också att behöva visa att du är kompetent, pålitlig och noggrann när du utför de uppgifter som tilldelats dig av en klient.

Hur mycket kan du tjäna beror på hur mycket du jobbar och hur krävande uppgifter är. Typer av ersättning kan vara per timme, per sidan eller en klumpsumma för ett projekt. Avgifter som virtuella assistenter varierar även beroende på kompetens och expertisnivån.

Marknadsföring

Kunder som hyr virtuella assistenter behöver hjälp utan att bära bördan och kostnaden för en anställd. Genom outsourcing projekt och administrativt arbete som inte behöver belasta egen arbetstid, kan företagare få den hjälp som behövs, spara pengar och frigöra tid som kan användas för att främja sin verksamhet.

Visa en företagsägare hur du kan hjälpa dem och tillhandahålla dessa tjänster som behövs är det bästa sättet att få kunder. Att ha en webbplats som främjar din kompetens och tillgänglighet är en bra idé. Kolla jobbannonser på nätet, där potentiella kunder annonserar och söker virtuella assistenter för tillfälliga uppdrag.

Prata med folk du känner som är företagare eller vet andra som kan behöva din speciella outsourcing hjälp. Nätverka är det bästa sättet att få in nya kunder och genom att visa kvalitet i utförda arbeten, kommer mun till mun reklam att skaffa fler kunder till dig.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image