Starta en e-post tjänst får fångar

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Livet i fängelset är ganska fritt, men ändå kontrollerat. Intagna har ingen mobiltelefon, inget internet, aktuella händelser kan de bara följa via ett par tv kanaler och tidningarna förstås. Det finns för närvarande miljontals användare av Internet och frågan är om det inte är på tiden att IT-revolutionen når även fängelsevärlden. Kommunikation är en viktig faktor i fängelselivet och avsaknaden av den kan få fruktansvärda konsekvenser.

Details

En e-post tjänst för fångar erbjuder en snabb och effektiv alternativ metod för kommunikation mellan familjer, vänner och alla andra som har intresse av att fångarna mår bra genom mer frekvent och varierad kommunikation.

E-post tjänst för fångar har följande mål:

• Hjälpa vänner och familjemedlemmar kommunicera lättare och oftare med fångar.
• Hjälpa till att göra livet drägligare för fångar och minska självdestruktivt beteende genom ökad kommunikation.
• Hjälpa fångar att förbereda sig för livet efter frigivningen genom partnerskap med arbetsförmedlingen, socialtjänsten, bostadsrättsföreningar och fler.

Komma i gång

Hur fungerar e-post för fångar? De flesta fängelser tillåter fångarna att ta emot meddelanden, även om de objekt som kan skickas till fångar är vanligtvis starkt begränsade. För att skicka e-post till en fånge, behöver man mottagarens adress i fängelset, och det kan vara bra att vända sig till fängelset för att ta reda på vilka poster som är tillåtna i fängelse post, för restriktioner varierar.

Var medveten om att alla inkommande fängelse post öppnas och kontrolleras, och att personalen kommer att beslagta förbjudna föremål. Du kanske måste ringa till fängelset för att ta reda på utbudet riktlinjer och fängelset kommer att ge mer information om detta. Normalt tillåter de flesta fängelser fångarna att få skriva papper, pennor, stämplar, fotografier, gratulationskort.

För att kunna driva dina tjänster måste du etablera först samarbete med fångvårdsväsendet och fängelsepersonal.

Så fungerar din tjänst

Intresserade skickar meddelanden till en fånge via din hemsida, det tar bara några minuter att registrera sig, och meddelandet får levereras till fängelset snabbt. Du skriver ut e-post och skickar till fängelse via vanligt postföretag. E-postmeddelandet kommer att levereras tryggt, säkert och direkt till fängelset och dina försändelser inkluderas i nästa postutdelning inne i fängelset. På det sättet kan folk från alla världens hörn hålla kontakt med fångar, allt för en liten slant.

Du måste ta betalt för meddelanden eftersom fångarna inte har tillgång till e-post system som innebär att du måste producera en papperskopia av meddelandet att leverera till dem och för att göra detta har du vissa kostnader, inklusive papper och kuvert, skrivare, bläck m.m. Din e-post tjänst är naturligtvis helt gratis för fångarna och fängelser. Du måste också skaffa och underhålla den programvara som gör tjänsten möjligt, och ge tekniskt stöd för att hjälpa alla att använda tjänsten.

Vem använder tjänsten?

Främst familj och vänner är de största användarna.
Jurister, organisationer och myndigheter - som anges nedan – också kan dra nytta av dina tjänster, och samtidigt spara tid och pengar att hålla kontakt.

• Jurister
• Drogs & Alkohol rådsmedlemmarna
• Bostads företag och agenturer
• Socialtjänsten
• Självhjälp Organisationer
• Familj Hjälp och stödorgan
• Arbetsförmedlingar
• Utbildningsorgan och institut
• Domstolen
• Mentor organisationer


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se