Concierge service

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Vill du starta en verksamhet som kräver nästan inget kapital? Om du hatar rutiner, då kanske ett concierge och ärende företag kan vara rätt för dig. Ingen formell utbildning är nödvändig för att bli concierge. Styrkan i varje concierge verksamhet återspeglar styrkan i den individ som kör den.

Details

Vad är en concierge?

En personlig concierge service körs på det mest grundläggande behovet. Människor vill ha saker gjorda men har inte tid att göra dem. Men de är glada att betala någon för att ta hand om sina ärenden effektivt och med en touch av klass. Varför inte låta någon vara du?

Startkostnader

Faktiskt, de flesta av oss har redan nästan allt vi behöver för att starta en concierge. På listan över väsentlig utrustning är: mobiltelefon, dator (helst en bärbar dator), fax, skrivare, och kanske en färgkopiator. Totalt kanske behöver du 10 -15.000 kr om du var tvungen att köpa allt från grunden. Din investering är beroende av tid och de tjänster du erbjuder. Många concierge tjänster tar ut en månatlig medlemsavgift, där en person tilldelas ett visst antal ärenden. Andra tar betalt per timme medan en del av ärende kostar enligt överenskommelsen.

Rekommenderad erfarenhet, kompetens och utbildning

Starta en concierge verkligen inte kräver någon högskoleexamen, men det skulle inte skada. En bakgrund inom försäljning är nog bäst för alla som verkligen vill lyckas med en concierge verksamhet. Eftersom hela ditt yrkesverksamma liv kretsar kring att göra goda kontakter och sälja dig själv och dina tjänster på en daglig basis, kommer en försäljningsbakgrund väl till pass. All utbildning som omfattar allmänna företagsklimatet och försäljning eller marknadsföring är också värdefullt.

Branschen och målgrupp

Forska concierge branschen ordentligt. Börja med liknande företag i ditt område liksom företag du kan hitta på nätet. Var uppmärksam på de tjänster de erbjuder, hur de erbjuder dem och till vem de erbjuder dem.Tänk på din målgrupp och vem du vill arbeta för. Concierge är en tjänst som en gång i tiden var endast tillgänglig för framstående och förstklassiga hotell. Idag är helt annorlunda. Kommer din concierge affärsfokus på upptagna chefer, pensionärer, mammor eller upptagna par som söker hjälp? Din målgrupp spelar en stor roll i hur du ger namnet till ditt företag eftersom du måste ta hänsyn till ord som kan tilltala publiken.

Marknadsföring

Ta på nytt motto: gör varje klient nöjd så at det känns som han eller hon är den mest värdefulla personen i världen. Du måste gilla människor och ständigt vara i kontakt med dem i denna roll. Skapa en kort verksamhetsbeskrivning som avslöjar vad din verksamhet handlar om i tre eller fyra meningar. När du har din verksamhetsbeskrivning och verksamhetsmålen klara, börja utarbeta en förteckning över de tjänster du vill erbjuda. Alla framgångsrika concierge service kommer att behöva ett effektivt nätverk.

Flygplatser och hotell där ett stort antal främlingar in din stad varje dag är bra ställen att koncentrera marknadsföringen för de är fyllda med människor i behov av tjänster i ditt område. En webbplats är en annan bra idé som din målgrupp kommer troligtvis att uppskatta. Se till att ha din ärendelista på plats och att du kommer upp i sökningar som utförs på ditt område.

Många concierger tjänar extra pengar från företagskunder genom exempelvis butiker och entreprenörer som betalar dem en provision för att utföra olika affärer för deras kunder.

Prissättning

Prissättning måste baseras på den ekonomiska förmågan hos kunden och det värde som associeras med uppgiften. För att räkna priset måste du förstå miljön och förväntningarna hos en potentiell kund i ditt område och sedan fastställa kostnaden för att producera önskade resultat. Fundera på hur mycket det kostar att ta hand om en kunds husdjur medan ägaren är borta. Det kan vara mat, promenader och medicin att ge. Därför måste din timtaxa inkludera kostnaden för att köpa mat m.m. Gör en brytpunkt analys för att se när du når den punkt då din förtjänst och fasta kostnader täcks och sätt priser därefter.

Kolla regler som gäller för concierge tjänster i ditt område. Kanske concierge service priser i storstadsområdena kommer att vara lättare att jämföra. Använder Internet för att ta reda på vad konkurrensen gör. Det kan finnas många företag som erbjuder liknande tjänster till kunder, så var beredd att förklara hur din concierge service är annorlunda jämfört med andra.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se