Hemleverans av tygblöjor

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Att vara nybliven förälder innebär mycket arbete. Sena måltider, dagliga barnbad och konstant blöjbyte gör det nästan omöjligt att få en avkopplingsstund. Om man dessutom är miljömedveten och inte väljer att använda engångsblöjan tillhör rengöring av smutsiga blöjor till daglig rutin. 

Lyckligtvis finns det alternativ. Istället för att köpa och tvätta otaliga tygblöjor, kan man hyra blöjor från blöjföretag.

Details

Massor av föräldrar har funderat på ett alternativ till den miljömässigt tveksam engångsblöjan, men inte har tid eller lust att ta itu med tygblöjor. Du kan erbjuda en lösning på deras problem. En baby kan gå igenom så många som flera tusen blöjor innan de blir helt toalettränad och detta faktum skapar en enastående affärsmöjlighet. Du får helt enkelt betalt för att göra jobbet åt småbarnsföräldrar. 

Hemleverans av tygblöjor underlättar bördan av rengöring genom att plocka upp barnets smutsiga blöjor och ersätta dem med en ren uppsättning. Eftersom en sådan verksamhet måste följa strikta normer som fastställts av hälsobestämmelser, dina blöjor är mycket renare än de skulle ha blivit i hushållstvätten.

Hur fungerar det?

Tygblöjor kommer tillbaka på modet eftersom de är mer ekonomiska och miljövänliga än engångsblöjor. En blöjtjänst erbjuder det ultimata inom bekvämlighet. Ditt företag levererar desinficerade tygblöjor till kundens dörr enligt ett regelbundet schema, och plockar upp de smutsiga för att tvätta och åter använda. 

De flesta blöjleverans företag använder blöjor tillverkade av hög kvalitets bomull. Dessa blöjor kräver en täckmantel för att vara vattentäta. Vanligtvis dessa företag erbjuder stort urval av blöjor, så alla får en bra passform varje gång. 

Kostnader för blöjor brukar beräknas per vecka eller månad, extra tilläggen för dörrleverans. Kostnaden är högre än om man skulle köpa och tvätta sina egna tygblöjor, men är vanligtvis jämförbar eller lägre än kostnaden för engångsmaterial. Om man dessutom har fler än 1 barn i blöjålder, kan kostnaden per barn vara mycket lägre, eftersom du endast debiterar en expeditionsavgift per gång. Det är viktigt att hålla i minnet vad "extra" ingår i tjänsten och hur paketen kan variera från ett visst antal blöjor till en fast avgift och får också innehålla våtservetter, hinkar, återanvändbara påsar, etc. 

När man registrerar sig för ett blöjabonnemang, kommer man att få en speciell lufttät korg. Detta säkerställer att lukten av smutsiga blöjor inte genomsyrar hemmet innan hämtningen sker. Vissa blöjtjänster brukar även förse kunderna med speciella påsar för korgen och särskilda luktborttagningsmedel. På plock upp dagen, tar man bara bort den påsen fylld med smutsiga blöjor från tvättkorgen på samma sätt som man skulle ta bort en påse med skräp från en sopbehållare. Varken du som leverantör eller dina klienter måste röra smutsiga blöjor. Du bör däremot begära att dina klienter sköljer sina smutsiga blöjor innan de placeras i lufttäta korgar. När de ringer dig kommer detta vara en av de frågor de ställer.

Andra frågor kan inkludera rengöringsmetoder, typ av blöjor, vilken tid på dygnet blöjan skall levereras och naturligtvis, kostnaden för tjänsten. Många upptagna föräldrar väljer att ha sina blöjleveranser på en daglig basis. Även om detta är att föredra för många, det behöver inte vara regel. Man kan också välja leverans varannan dag eller bara en eller två gånger per vecka. Färre blöjleveranser kan innebära att man måste beställa fler blöjor så att dem inte tar slut.

Utrustning som behövs

Beroende på din start budget finns det två metoder för att driva denna verksamhet. I den första, erbjuds komplett service - du levererar, plockar upp och rengör tygblöjor. Den andra metoden är att helt enkelt leverera och plocka upp blöjor, och låta en etablerad kommersiell tvätt rengöra dem. Om startkapital inte är ett problem, kommer det första alternativ definitivt ge fler vinster för dig. För leverans, behöver du ett större fordon exempelvis en skåpbil. Du behöver ett stort utbud av blöjor och andra tillhörande artiklar som du kanske också vill erbjuda. Om du ska rengöra blöjor själv, behöver du en stor, kommersiell kvalitets tvättmaskin och torktumlare.

Marknadsföring

Dina kunder är nya föräldrar som är oroliga för miljön. För att marknadsföra en service som denna, försök få en lista över nya babyfödslar från lokala sjukhus. Du bör också försöka att samarbeta med andra aktörer som riktar sig till nya föräldrar - barnmorskor, dagis avdelningar eller butiker som säljer spädbarnprodukter. När du har sammanställt en lista över potentiella kunder, skicka helt enkelt brev eller e-post till dem med en presentation som beskriver fördelarna med din tjänst, varför tygblöjor är att föredra framför engångsbruk, och hur de kan kontakta dig. Inkludera en gratis blöja så att de kan prova. När du kommer igång, kommer mun till mun hänvisningar hjälpa dig oerhört.

Skapa marknadsföringsmaterial som flygblad, visitkort, broschyrer och även en webbplats för att marknadsföra din tjänst och visa upp olika paketerbjudanden. Använd dina kontakter för att marknadsföra ditt företag till blivande och nyblivna föräldrar. Rengör din bil och täck den bakre delen med tvättbara mattor och vattentäta liners. Du kommer att transportera en massa smutsiga blöjor samt rena blöjor, så du vill hålla din bil så ren som möjligt. 

Vissa företag erbjuder rabatter för nya kunder, rabatter när du hänvisar nya kunder och lojalitets rabatter (till exempel om du använder tjänsten för mer än ett år). Även om det inte är en standard, vissa företag erbjuder även "potträning" garantier där om ditt barn inte är toalett tränas av en viss ålder, är din tjänst gratis efter den punkten. Räkna inte med klienter som bor för långt bort, det brukar vara mindre kostnadseffektivt pga. höga resekostnaderna.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image